Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier budżet 2500zł

Matixus1117

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem laptopa do gier. Chciałbym coś najlepszego i najwydajniejszego w tej cenie, może być używany. Szczególnie interesuje mnie grafiki gtx od geforce ponieważ są  najwydajniejsze. Znalazłem takie o to laptopy:
laptop firmy Medion (grupa Lenovo)

Jest bardzo szybki, wymagający użytkownik będzie zadowolony dzięki  procesorowi Intel Core i7    i7-2630QM  z technologią Turbo Boost (8 wątków rdzeni procesora (8x 2900 MHz Turbo) dają spory komfort pracy, nic się nie zacina, nie zawiesza), dużej pamięcifizycznej (aż 6GB RAM i na dodatek można rozbudować), pojemnemu dyskowi 750GB oraz dedykowanej karcie graficznej NVIDIAGeForce GT555M  z pamięcią   2GB

Asus N750JK Core-i7

Ekran:17,3"FulHD 1920x1080

Ciężar w kg:

ok 3 kg

Procesor:Intel Core i7-4700HQ

Prędkość procesora:2,4 - 3,4 Ghz

Pamięć Cache L3: 6mb

System operacyjny:BRAK - naklejka licencyjna Windows 8

RAM:8GB DDR3 1600 MHz (4 + 4)

Max RAM:16GB

Pojemność twardego dysku:Dysk talerzowy 1500GB 5.400 obr / min

Napęd:Blu-Ray

Czytnik kart pamięci:3-w-1 (SDXC / SDHD / SD, MMC, MS / MS PRO / MS PRO DUO)

Karta graficzna:Nvidia Geforce GTX850M - 2048 MB

Zintegrowana kamera internetowa:Tak

Bluetooth:Tak 4.0

Karta sieciowa Ethernet:10/100 Mbps

Bezprzewodowy:802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0 +

Złącza:1 mini display, 1 HDMI 4 USB 3.0 1 Wejście Mikrofonowe1 Wyjście GłośnikoweZewnętrzny subwoofer

Urządzenie wskazujące:Touchpad

Klawiatura:Niemiecka, Układ klawiszy: QWERTZ,Wydzielona numeryczna

Maksymalna Rozdzielczość:1920 x 1080

ASUS R510JK-DM009H i7-4710HQ 

1920x1080 full hd, i7-4710HQ 2,5-3,5GHz 6mb cache 4 rdzenie, 8gb ddr3 ram, dysk 750gb, grafika gtx 850m 2048mb

ERAZER X6812

Procesor:Intel® Core™ i7-Q740 4 x 2,93Ghz turbo 64bit 
  Pamięć Cache: 6MB; 4 rdzenie; 8 wątków
- Pamięć Ram: 4096MB DDR3 
- Dysk twardy: 640 GB 
- Nagrywarka DVD-RW DL +/-

- Wbudowana kamera internetowa 3MPix
- Matryca: 15,4 cali 16:9, 1366x768 px lustrzana
Bardzo wydajna dedykowana karta graficzna:
  NVIDIA GeForce GTX 670M

- Dźwięk: Realtek ALC888/1200 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio
- System operacyjny: Windows 7 Enterprise 90day trial 64bit
- WiFi b/g/n bardzo duży zasięg i szybkość odbioru danych 300Mbit/s
- Bluetooth 
- Akumulator 86.58 Wh Lithium-Ion, 7800 mAh, 9 Cells
- Klawiatura QWERTY spolszczona stickerami
- Wymiary (mm): 56 x 390 x 264
- Waga: 3,5kg

-zaawansowany system chłodzenia

Asus F550J

Procesor i5 4200H 
Pamięć 6GB
Dysk 750GB
Ekran 15" full HD matowy
Grafika Geforce GTX 850m 2GB 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie kupuj laptopa do gier . Laptopy sa slabe do gier. A i i7 nie jest do gier.

Gówno prawda. Nie znasz się - to po co się wypowiadasz? Na lapku za 2500 już spokojnie zagrasz w większość gier. Jeśli ktoś potrzebuje mobilności to stacjonarka odpada ;) A i i7 w laptopach jest do gier, bo ma 4 rdzenie. A laptopowe i5 mają 2.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Chłopaki ja wiem ,że laptop to nie pc, mam jeszcze 2 laptopy więc mógłby to być komputer stacjonarny, ale jedyną przeszkodą w zakupie jest ich przerażający 500W zasilacz na który nie moge sobie pozwolić. Ja nawet wolałbym pcta ale nie znajdę nic wydajnego i o małym poborze prądu :/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Chłopaki ja wiem ,że laptop to nie pc, mam jeszcze 2 laptopy więc mógłby to być komputer stacjonarny, ale jedyną przeszkodą w zakupie jest ich przerażający 500W zasilacz na który nie moge sobie pozwolić. Ja nawet wolałbym pcta ale nie znajdę nic wydajnego i o małym poborze prądu :/

Dostaniesz: http://www.morele.net/inventory/info/J6m90Q/ 

i5 + gtx 760 od Asusa, cały zestaw pod maksymalnym obciążeniem nie weźmie więcej jak 300W.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

do przyszlej rozbudowy

czemu boisz sie zasilaczy powyzej 500w?

Boję się zbyt dużego poboru prądu, jeszcze straszą że rachunki za prąd wzrosną nawet do 80% w styczniu to już zaczynam powątpiewać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na tej karcie graficznej pogram w większość na ultra? Boje się tego poboru, 3x więcej prądu za sam komputer to dosyć dużo jak dla mnie.

Na ultra może nie, ale praktycznie wszystko na wysokich śmignie. Na masz się czego bać, to nie jest duży pobór.

KLIK!

Opublikowano

Dobra przekonaliście mnie, w sumie czekałem aż ktoś mi napisze ,że nie pc nie jest aż tak prądożerny. Decyduje się na ten zestaw a przegrzewające się laptopy mam gdzieś. Zrezygnuje chyba z napędu bo mam jakiś ze starego pc. Macie jakieś pojęcie czy uzyskam jeszcze jakiś rabat na morele.net? Mam 2500zł na wszystko komputer+monitor, miałem 3000tyś ale niestety 500zł straciłem próbując kupić laptopa co jest już mniej ważne.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A ta gtx 760 wersje OC? czy lepiej jakąś inną bo widziałem że jest kilka a chciałbym najwydajniejszą i  najoszczędniejszą.

Od Asusa albo Msi będzie najlepsza.

KLIK!

Opublikowano

15 zł niby nie, ale czy rzeczywiście będzie to 15zł? Grafika ta w tym zestawie to jest ta od asusa tak?  A jaki tani monitor LED polecacie do tego zestawu? Może być używany (link z aukcji). Mam dysk 320gb kupiony ze 3 lata temu, nada się czy raczej zostać przy tym 1TB?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...