Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Profesja a bot

piterr21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać. Bo mam zamiar stworzyć nową postać. Jestem w posiadaniu dwóch rycerzy, ale myślałem aby zrobić sobie tym razem palladyna/maga jakiegoś. Jak wiadomo pacc na maga jest wymagany ze względu na czary, ale on z czasem będzie. Postać będzie na bocie zapewne, i nie wiem która postać jest bardziej opłacalna pod bota i która przyniosła by mi w przyszłości więcej gotówki.

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać. Bo mam zamiar stworzyć nową postać. Jestem w posiadaniu dwóch rycerzy, ale myślałem aby zrobić sobie tym razem palladyna/maga jakiegoś. Jak wiadomo pacc na maga jest wymagany ze względu na czary, ale on z czasem będzie. Postać będzie na bocie zapewne, i nie wiem która postać jest bardziej opłacalna pod bota i która przyniosła by mi w przyszłości więcej gotówki.

Na dłuższy dystans mag, palek dobrze farmi siano, ale magiem od 200/250 zaczyna sie prawdziwy profit. Jeżeli masz zamiar wybierać pod profit i pograć chwilę to palek, ale jeżeli masz zamiar wbić 300+ to mag.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Postać będzie robiona pod siano. Skoro mówisz że mag da radę to się zdam na to. Ale nie jestem pewny, kiedy zakupie. Tylko czy druid czy sorcerer, opłaca się grać przez pewien czas na facc i jakiego bkta wybrać.

Opublikowano

Postać będzie robiona pod siano. Skoro mówisz że mag da radę to się zdam na to. Ale nie jestem pewny, kiedy zakupie. Tylko czy druid czy sorcerer, opłaca się grać przez pewien czas na facc i jakiego bkta wybrać.

Sorc tylko jeżeli faktycznie pod długo terminowe zarabianie, na sam początek musiałbyś bić jakieś śmieci i profit będzie słaby, później na 50-70 + zaczyna się robić ciekawiej [Crystale, Bog Raidery yalahar, Banshee], od 100+ masz jeszcze ciekawiej [Crystale, Banshee, HC Lizardy, Dragony/DL'e, Bog Raidery, Malada, Hyderki etc.] ale prawdzwe siano zaczyna się od 200 [HFF, Demony, DL'e, Nightmary, Fury Gate, INQ, Hellspawny etc.]. Ale jeżeli nie masz zamiaru wbijać 200+ to raczej nie ma sensu . ;p

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

Opublikowano

Zarobek?

Pall na każdym lvl dobrze kosi siano, 12h na 200lvl i masz 1.2kk~.

Mag? do 150 to czysty waste (stawiam na szybki exp do tego czasu), więc jeżeli nie masz do dyspozycji 1.5kk na samo waste to nie rób nawet maga.

Jeżeli już się uprzesz na magu to pod profit lepszy sorc, ale bez pacc (nawet na low) ani rusz (tak samo z druidem).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Mam ochote pograc sorcem albo druidem jeszcze to przemysle, widze ze go polecacie. Ale ponawiam pytanie, czy najpierw zarobic knightami na pacca i dopiero zrobic sorca czy juz moge odrazu go robic nawet na facc

Opublikowano

Mam ochote pograc sorcem albo druidem jeszcze to przemysle, widze ze go polecacie. Ale ponawiam pytanie, czy najpierw zarobic knightami na pacca i dopiero zrobic sorca czy juz moge odrazu go robic nawet na facc

Tylko pacc, na magach z facc nie warto grać, bo to nie przyjemność nawet.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Xenobota bym odradzał [jeden z najgorszych botów z jakich korzystałem], Windbot byłby w porządku, ale radzę Ci wybrać takiego bota którego będziesz mógł z łatwością rozbudować [biblioteki].

lWxix4K.png

Opublikowano

Wiele osób chwali Ibota dla magów ale wiadomo że są płatne więc nie jestem pewien. Bo na internecie jest pełno skryptów gotowych do expienia dla maga do Xenobota ale jeszcze zobacze

Opublikowano

Wiele osób chwali Ibota dla magów ale wiadomo że są płatne więc nie jestem pewien. Bo na internecie jest pełno skryptów gotowych do expienia dla maga do Xenobota ale jeszcze zobacze

To prawda, ibot nadaje się tylko dla magów, chociaż jego optymalizacja nie powala ( 15% procka i5 3 generacji ;-; ).

A co do pana bleblable to ma chyba jakieś złe przeżycie z tym botem, bo jest to rozbudowany bot i co do bibliotek to każdy bot ma taką możliwość.

[LOL moja opinia i wara od niej :D]. 

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

To prawda, ibot nadaje się tylko dla magów, chociaż jego optymalizacja nie powala ( 15% procka i5 3 generacji ;-; ).

A co do pana bleblable to ma chyba jakieś złe przeżycie z tym botem, bo jest to rozbudowany bot i co do bibliotek to każdy bot ma taką możliwość.

[LOL moja opinia i wara od niej :D]. 

Co do optymalizacji, każdy bot teraz działa na tej samej zasadzie, pętla i tam sprawdzanie. Pod tym względem Xeno wygrywa [pobera callbacki, eventy z samego klienta więc nawet nie potrzebuje pętli].

Co do samego Xeno... Brzydzi i odrzuca mnie sposób zachowania tego bota i sama stylistyka / interfejs. Funkcjonalność i optymalizacja jest w porządku ale gdyby poprawił interfejs, skryptowanie i biblioteki...

O gustach się nie powinno rozmawiać ale... Tak ja widzę Xeno ale jeżeli Tobię się on podoba to chyba najważniejsze. Każdy musi dostać odpowiedniego dla siebie bota :D

lWxix4K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...