Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy coś by się stało, gdybym włożył taką kartę graficzną przy takim sprzęcie i zasilaczu.

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mógłbym coś zrobić ze sprzętem, jeśli włożyłbym kartę GTX 550 do takiego komputera ;

AMD Phenom II X4 955 BE

2 GB RAM

Płyta ASUS M2N68 PLUS

Zasilacz Logic 400W (Czarna lista ;c)

Jeśli STAŁO by się coś, to jaki jest najlepszy i najtańszy zasilacz pod taki sprzęt.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Nad tym myślałem, ale cena jakoś mi nie podchodzi. Zasilacz, który jest wart nowy ok. 150zł ktoś by sprzedawał za 60 zł ? Dziwne jak dla mnie.

Opublikowano

Ja nie wierzę w takie tanie zasilacze. W nich coś musi być nie tak (coś uszkodzonego) mimo, że pisze w stanie bdbd. Mógłbym sobie dokupić 2 GB, tyle że mam uszkodzony slot od RAM'u, a nie kupię 4GB jednej kości bo moja płyta nie obsługuje DDR3, tylko DDR2 ;/ Link do tematu z uszkodzonym slotem ;

http://www.mpcforum.pl/topic/1320642-uszkodzony-slot-ram/

Opublikowano

Cena zasilacza tego:

http://olx.pl/oferta/zasilacz-chieftec-gps-450aa-101a-450w-CID99-ID7TVXf.html#b9d6a352ed

Jest normalna. Możesz bez problemu brać. Sam ostatnio kupiłem za 50zł ten sam model i wszystko jest sprawne.

"Zasilacz jest ciężki, co jest dużym plusem w zasilaczach, ponieważ im cięższy-tym lepszy."

Co? A jak położę odważnik na zasilaczu, to będzie on podawał lepszy prąd i mój komputer zacznie działać szybciej?

Nie kupowałbym używanych zasilaczy, a jeśli już, to od zaufanej osoby, ew. z gwarancją na "x" czasu. I nie żadna "gwarancja rozruchowa" - jak ruszy, to ok, nie ruszy, to odsyłasz, a jak ruszy i spali ci cały sprzęt? Miesiąc, to minimum moim zdaniem.

Przecież nie masz pewności, czy przy używanym zasilaczu nikt nie grzebał, czy nie pracował on w ekstremalnych warunkach, a nawet, czy trzyma napięcia (chyba, że masz możliwość ich sprawdzenia przed zakupem).

ㅈㅈ.

Opublikowano

@tls01

Odniosłem się tylko do zbyt niskiej ceny. Pytał o używane zasilacze to przedstawiłem mu swoją opinie. Ten cytat pojawiał się wiele razy w internecie i aukcjach i stawiam, że po prostu został głupio skopiowany. Co znaczy praca w ekstremalnych warunkach? Przecież do tego jest zasilacz, żeby osiągał maksymalną moc, a potem po prostu nie będzie wstawać. Nie da się przekroczyć limitu zasilacza.

Opublikowano

@tls01

Co znaczy praca w ekstremalnych warunkach?

Brud, kurz, wysokie temperatury pokojowe. Nie wiadomo gdzie stał PC, kto go użytkował i w jaki sposób. A jak wszyscy wiemy, część użytkowników komputerów lubi sobie kopnąć w hardware. Niby nie powinno to zaszkodzić zasilaczowi, no ale... ;)

Poza tym, chyba nie bez powodu zawsze bierze się zasilacz z zapasem mocy. A jeżeli ten używany pracował cały czas na prawie całkowitym obciążeniu, to może się skrócić jego żywotność.

Ja do używanych zasilaczy jestem defaultowo uprzedzony, dlatego będę pisał pesymistyczne posty na ten temat. ;)

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...