Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] OtherMod Beta 1.0 - Moja własna modyfikacja Minecraft.

MjKxModFactory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3331314176284741296402.png

OtherMod to pierwsza modyfikacja zrobiona przez grupę MjKxModFactory .

Od razu przepraszamy jeśli to nie właściwy dział ale nie wiemy gdzie powinniśmy ten temat umieść !

Witamy dziś przedstawimy wam naszą pierwszą modyfikacje która jest w fazie beta i nie dodaje jeszcze za dużo rzeczy ale myślimy że nie którym już się spodoba :)

Mod jest na wersję 1.7.10

A więc zaczynamy :

Co mod dodaje ?

1. 4 nowe bronie .

2. 3 nowe bloki .

3. 3 nowe materiały .

Informacje na temat nowych broni . 

Pierwsza nowa broń to Fire Sword .

Jak sama nazwa wskazuje to ognisty miecz . Podpala wszystko co się walnie (W przyszłości będzie podpalał także bloki na które się kliknie !)

Miecz ma 7,5 dmg oraz 500 użyć tworzy się go z nowej rudy czyli Fire Ingot .

Następnym mieczem jest Water Sword .

Ma taki sam dmg jak Fire sword ale zamiast podpalać (To chyba oczywiste) daje naszej ofierze efekt Slownes .

Tak że ma 500 użyć .

Kolejnym przedmiotem jest Big Diamond Sword .

Nie ma żydach mocy typu podpalanie lub spowalnianie przeciwnika ale ma bardzo mocy dmg bo aż 9,5 . Posiada on tak że około 900 użyć .

Końcowym jak na razie przedmiotem jest Big Iron sword .

Jest taki sam jak Big Diamond Sword ale ma 8,5 dmg . Tak że posiada około 900 użyć .

Nowe Bloki .

Pierwszym nowym Blokiem jest Fire Block .

Nie ma on żadnych zastosowań służy tylko do dekoracji .

Następnym jest Fire ore

Ten blok można znaleźć w kopalni . Dropi z niego Fire Ingot .

Końcowy Blok to Water ore też można go znaleźć w kopalni a wypada z niego nic innego niż Water Ingot .

Materiały .

Pierwszy nowy Materiał to Nordic diamond . Służy do wytworzenia Big Diamond Sword .

Drugim przedmiotem jest Water Ingot . Służy do wytworzenia Water Sword .

Końcowym przedmiotem jest Fire Ingot . Służy do wytworzenia Fire Sword

To na razie na tyle.

Wiemy że nie za dużo ale ten temat zostanie ze edytowany 1 Stycznia zaraz po wyjściu oficjalnej wersji tego moda .

Download poniżej .

Download :

http://www.mediafire.com/download/y9so276j7qmb551/othermod-1.0.jar (Cały Crafting i instalacja znajduję się na tej stronie ! Link do niej w obrazku pod moim postem :) )

SS:

1755614176333531296402.png

6574814176333541296402.png

5552614176333551296402.png

4922014176333561296402.png

7266814176333571296402.png

6938614176333591296402.png

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/f43d009f87ad3f596df797d4d048b63226e0767f7baad16ae7cc5551910d47c9/analysis/1417717933/

Opublikowano

Na "Big diamond sword" potrzeba 16 diamentów a na "Big iron sword" 4 sztabki żelaza a różnica w 1hp ataku.

Jak na tak drogi diamond sword powienien zadawać z 12dmg, tym bardziej że longsword na max kwarcu zadaje 28dmg a rapier na max kawarcu 20dmg a na większości serwerów z modami jest tinkers construckt. 

Nie wspominam juz o obsydianowym mieczu z mekanismu który ma 14dmg a enchant na 1lvl zazwyczaj to ostrość V i podpalanie 2.

Opublikowano

to ja sobie trochę pomarudzę:

Nie powinno nazywać się paczek z wielkich liter, wszystko powinno być małymi.
Takie jest nazewnictwo w javie, i ma pomagać odróżniać paczki od class widząc tylko nazwę.

Podobnie jest z używaniem _ w nazwach klasy, nie powinno się tego robić.
Zamiast:
Big_diamond_sword
powinno być
BigDiamondSword
Nie ma tu żadnego sensu łamać typowych zasad :P

Zdecyduj się na jeden język kodu, bo tu masz "diamond" tam "water" a tu nagle "GeneratorZloz"
PS: zdecyduj się na angielski oczywiście :D

I dlaczego do każdego tworzysz osobną zakładkę, i dlaczego z takimi bezsensownymi nazwami? :D
I tu nie dość że nazwy, to jeszcze ich zapis :<

public static CreativeTabs Zakladka;
  public static CreativeTabs Zakladka2;
  public static CreativeTabs Zakladka3;
  public static final Item.ToolMaterial Material5 = EnumHelper.addToolMaterial("Material5", 0, 500, 0.0F, 3.5F, 0);
  public static final Item.ToolMaterial Material2 = EnumHelper.addToolMaterial("Material2", 0, 500, 0.0F, 3.5F, 0);
  public static final Item.ToolMaterial Material3 = EnumHelper.addToolMaterial("Material3", 0, 800, 0.0F, 5.5F, 15);
  public static final Item.ToolMaterial Material4 = EnumHelper.addToolMaterial("Material4", 0, 750, 0.0F, 4.5F, 0);
  public static Item Water_sword;
  public static Item Fire_sword;
  public static Item Big_diamond_sword;
  public static Item Nordic_diamond;
  public static Item Fire_ingot;
  public static Item Big_iron_sword;
  public static Item Water_ingot;
  public static Block Fire_block;
  public static Block Water_ore;
  public static Block Fire_ore;

zmienne w javie nazywamy z małej litery, np:

var, str, string, ore, fireBlock, waterOre, diamondBlock.

+ nazwy powinny mieć jakiś sens, bo Material1, Material2.... powodzenia jak będzie tych materiałów 50, a ty przez pół roku nie będziesz zaglądał do kodu :D Ciekawe ile godzin zmarnujesz na szukanie od czego która zmienna była.

To samo z zakładkami, których i tak nie wiem po co są aż 3.

+ jak masz sobie jakiś itemek:

public Fire_sword(Item.ToolMaterial material)
  {
    super(material);
  }

I on zawsze jest z 1 materiału, to można sobie to uprościć:

public Fire_sword()
  {
    super(OtherMod.tenMaterial);
  }

czy jakoś podobnie :P Ale to już raczej tylko kwestia jak komu wygodniej, bo dużej różnicy to nie zrobi.

Miło że się uczysz, ale popraw te nazewnictwo.

Sam mod jest bardzo prosty, forge ma bardzo proste API od tworzenia nowych materiałów do broni/zbrojek czy nowych bloków :P

Ale od czegoś trzeba zacząć ;)

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Na "Big diamond sword" potrzeba 16 diamentów a na "Big iron sword" 4 sztabki żelaza a różnica w 1hp ataku.

Jak na tak drogi diamond sword powienien zadawać z 12dmg, tym bardziej że longsword na max kwarcu zadaje 28dmg a rapier na max kawarcu 20dmg a na większości serwerów z modami jest tinkers construckt. 

Nie wspominam juz o obsydianowym mieczu z mekanismu który ma 14dmg a enchant na 1lvl zazwyczaj to ostrość V i podpalanie 2.

Dodałem tutaj testowe wartości wszystko będzie zmienione :) Tak samo zostaną edytowane wartości na miłe dla graczy :) Wszystko zostanie poprawione a jak już mówiłem to jest beta wersja więc jeśli masz jakieś propozycje zapraszam na priv ;)

to ja sobie trochę pomarudzę:

Nie powinno nazywać się paczek z wielkich liter, wszystko powinno być małymi.

Takie jest nazewnictwo w javie, i ma pomagać odróżniać paczki od class widząc tylko nazwę.

Podobnie jest z używaniem _ w nazwach klasy, nie powinno się tego robić.

Zamiast:

Big_diamond_sword

powinno być

BigDiamondSword

Nie ma tu żadnego sensu łamać typowych zasad :P

Zdecyduj się na jeden język kodu, bo tu masz "diamond" tam "water" a tu nagle "GeneratorZloz"

PS: zdecyduj się na angielski oczywiście :D

I dlaczego do każdego tworzysz osobną zakładkę, i dlaczego z takimi bezsensownymi nazwami? :D

I tu nie dość że nazwy, to jeszcze ich zapis :<

public static CreativeTabs Zakladka;
  public static CreativeTabs Zakladka2;
  public static CreativeTabs Zakladka3;
  public static final Item.ToolMaterial Material5 = EnumHelper.addToolMaterial("Material5", 0, 500, 0.0F, 3.5F, 0);
  public static final Item.ToolMaterial Material2 = EnumHelper.addToolMaterial("Material2", 0, 500, 0.0F, 3.5F, 0);
  public static final Item.ToolMaterial Material3 = EnumHelper.addToolMaterial("Material3", 0, 800, 0.0F, 5.5F, 15);
  public static final Item.ToolMaterial Material4 = EnumHelper.addToolMaterial("Material4", 0, 750, 0.0F, 4.5F, 0);
  public static Item Water_sword;
  public static Item Fire_sword;
  public static Item Big_diamond_sword;
  public static Item Nordic_diamond;
  public static Item Fire_ingot;
  public static Item Big_iron_sword;
  public static Item Water_ingot;
  public static Block Fire_block;
  public static Block Water_ore;
  public static Block Fire_ore;

zmienne w javie nazywamy z małej litery, np:

var, str, string, ore, fireBlock, waterOre, diamondBlock.

+ nazwy powinny mieć jakiś sens, bo Material1, Material2.... powodzenia jak będzie tych materiałów 50, a ty przez pół roku nie będziesz zaglądał do kodu :D Ciekawe ile godzin zmarnujesz na szukanie od czego która zmienna była.

To samo z zakładkami, których i tak nie wiem po co są aż 3.

+ jak masz sobie jakiś itemek:

public Fire_sword(Item.ToolMaterial material)
  {
    super(material);
  }

I on zawsze jest z 1 materiału, to można sobie to uprościć:

public Fire_sword()
  {
    super(OtherMod.tenMaterial);
  }

czy jakoś podobnie :P Ale to już raczej tylko kwestia jak komu wygodniej, bo dużej różnicy to nie zrobi.

Miło że się uczysz, ale popraw te nazewnictwo.

Sam mod jest bardzo prosty, forge ma bardzo proste API od tworzenia nowych materiałów do broni/zbrojek czy nowych bloków :P

Ale od czegoś trzeba zacząć ;)

Wiem że kod nie jest jakiś super ale uczę się języka Java dopiero z 3 miesiące ale musisz przyznać że jak na początek to chociaż dobrze mi idzie :) Mam pytanko jak to zrobiłeś że zobaczyłeś mój kod ?  Przecież nie podawałem tego :O  Ale te nazewnictwo poprawie spokojnie :) To jest pierwszy mod który robię na większą skale, za zwyczaj tworzyłem mody które miały tylko dodawać 3 bloki na krzyż . A i kod zrobiłem tak jak na początku było mi wygodnie ale w następnym modzie wiem jak to sobie ładnie posegregować aby nie było wszystko napisane w jednym pliku  i były tylko odwołania do reszty . Ale na razie zostawię to tak jak jest bo tak mi jest łatwo pisać cały mod :)

Prezentuja się raczej kiczowato... Troche kreatywności Panowie :P

Pisaliśmy że temat zostanie edytowany pierwszego stycznia wraz z wyjściem oficjalnej wersji moda :)

Dodaj skan, 1h.

Już dodany :)

Opublikowano

Wiem że kod nie jest jakiś super ale uczę się języka Java dopiero z 3 miesiące ale musisz przyznać że jak na początek to chociaż dobrze mi idzie :) Mam pytanko jak to zrobiłeś że zobaczyłeś mój kod ?  Przecież nie podawałem tego :O  Ale te nazewnictwo poprawie spokojnie :) To jest pierwszy mod który robię na większą skale, za zwyczaj tworzyłem mody które miały tylko dodawać 3 bloki na krzyż . 

Java to już taki język, bardzo prosty do zdekompilowania o ile się tego jakoś spejclanie nie pozabezpiecza.

Tylko takie zabezpieczenia mogą też narobić problemów :D + część ludzi nie ufa jak widzi "zabezpieczony" kod.

To jak ci idzie to nie wiem, bo to jednak dalej jest tylko prosty mod, który dodaje tylko nowe itemki/bloki bez żadnych specjalnych udziwnień. Może kiedys będzie coś ciekawszego :D

PS: zmień tę sygnę bo można epilepsji dostać.

Opublikowano

Java to już taki język, bardzo prosty do zdekompilowania o ile się tego jakoś spejclanie nie pozabezpiecza.

Tylko takie zabezpieczenia mogą też narobić problemów :D + część ludzi nie ufa jak widzi "zabezpieczony" kod.

To jak ci idzie to nie wiem, bo to jednak dalej jest tylko prosty mod, który dodaje tylko nowe itemki/bloki bez żadnych specjalnych udziwnień. Może kiedys będzie coś ciekawszego :D

PS: zmień tę sygnę bo można epilepsji dostać.

Ok więc się dowiedziałem mniej więcej jak to zrobiłeś :) A mod ma dodawać to co mojej grupce brakuje w minecraft i sama nazwa to Other Mod ponieważ to nie ma dodawać tylko broni i bloków ale wszystko co będą chcieli gracze :) A sygna zostaje :D 

Opublikowano

Uwaga mamy pewną nie fajną wiadomość :( Przez naszego głównego programistę  który miał pliki z modem został skasowany cały mod . Zostały nam tylko textury  oraz nie jakie linijki kodu u innego naszego programisty .  Ale nie ma tego złego zamiast spróbować wskrzesić OtherMod(Może kiedyś to zrobimy) zrobimy zupełnie nową modyfikacje która będzie o 100 % lepsza i na pewno spodoba się większości .                               

Do widzenia Ekipa MjKxModFactory 

Opublikowano

Uwaga mamy pewną nie fajną wiadomość :( Przez naszego głównego programistę  który miał pliki z modem został skasowany cały mod . Zostały nam tylko textury  oraz nie jakie linijki kodu u innego naszego programisty .  Ale nie ma tego złego zamiast spróbować wskrzesić OtherMod(Może kiedyś to zrobimy) zrobimy zupełnie nową modyfikacje która będzie o 100 % lepsza i na pewno spodoba się większości .                               

Do widzenia Ekipa MjKxModFactory 

możecie też zdekompilować kod z pluginu, co prawda nie będzie on identyczny, bo kompilacja jednak trochę zmienia.

No i jeszcze forge... :D przez niego też się trochę zmienia, ale wszystko da się naprawić.

Do takich prostych celów to wystraczy ci program jd-gui.

Opublikowano

możecie też zdekompilować kod z pluginu, co prawda nie będzie on identyczny, bo kompilacja jednak trochę zmienia.

No i jeszcze forge... :D przez niego też się trochę zmienia, ale wszystko da się naprawić.

Do takich prostych celów to wystraczy ci program jd-gui.

Mam ten program po tym jak powiedziałeś że zdekompilowałeś mój plugin więc sam chciałem spróbować :) Ale po prostu uznaliśmy że skoro stało się to nie ma sensu to teraz naprawiać szczególnie że ostatnio w raz z grupą wpadliśmy na super moda :) Więc mam będzie lepszy niż OtherMod ma dodawać takie fajnie rzeczy ale nie powiem co :D Żeby nikt nie zgapił pomysłu !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...