Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona Altros HOT

Rysie_Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rysiek no ale powiedz sam... Jak oni moga tak powiedziec ? Ludzie placa im pieniadze za strone, czyli kupuja ja,ta? Przy czym nie moge jej sprzedaz , wystawic za free ani nic podobnego. Wiec ja ich uslugi bym nazwal ze oni nie sprzedaja stron. Oni wpozyczaja strony. Ludzie sie nabieraja na te triki. Jak idziesz do sklepu i placisz za cos to pozniej tego nie mozesz odsprzedac? Hahahah no powaznie oni mnie smiesza. Kazda porzadna firma skryptujaca strone daje zezwolenie na wylacznosc. Tylko tu takie cyrki sa mozliwe.... Przepraszam bardzo ale to wkoncu za co oni pobieraja pieniadze? Za wypozyczenie strony:/ ? Hahhaha smieszni sa w ujjj.

Nie polecam uslug Kurlza ani Kongo...

Ok, postaram Ci się troche wytłumaczyć o co w tym chodzi, bo sam mój sponsor ostatnio brał strone od bombworka.

A więc tak kupując strone u nich możesz ją mieć na tylu serwerach ile chcesz jeżeli są one twoje.

A dlaczego nie mogą jej odsprzedać/dać ?

Dlatego iż wyobraź sobie że np ktoś kupuje strone od bomworka za 1000zł następnie dajmy na to 10 osób też chce kupić ale osoba która kupiła wcześniej udostępnia ją na mpc i taki bombwork nic już nie zarobi a 3/4 forum nachapa się dobrą stroną za którą nic nie zapłacili.

Więc uwierz że to jest jedyne wyjście (nie dawać pełnych praw) aby na tym nie stracić.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok, postaram Ci się troche wytłumaczyć o co w tym chodzi, bo sam mój sponsor ostatnio brał strone od bombworka.

A więc tak kupując strone u nich możesz ją mieć na tylu serwerach ile chcesz jeżeli są one twoje.

A dlaczego nie mogą jej odsprzedać/dać ?

Dlatego iż wyobraź sobie że np ktoś kupuje strone od bomworka za 1000zł następnie dajmy na to 10 osób też chce kupić ale osoba która kupiła wcześniej udostępnia ją na mpc i taki bombwork nic już nie zarobi a 3/4 forum nachapa się dobrą stroną za którą nic nie zapłacili.

Więc uwierz że to jest jedyne wyjście (nie dawać pełnych praw) aby na tym nie stracić.

Pozdrawiam.

Trzeba być idiotom (oczywiscie nie chce tu nikogo obrazic) by kupować strony, które były uzywane na innych serwerach, a sorry... Asfen tak robi :) 

Opublikowano

Trzeba być idiotom (oczywiscie nie chce tu nikogo obrazic) by kupować strony, które były uzywane na innych serwerach, a sorry... Asfen tak robi :)

No wlasnie tu tkwi sedno sprawy. Tak jak harnas pisze. Jaki jest sens zakupu strony ktora byla juz uzyta kilkukrotnie. Decydujac sie na zakup strony liczysz na unikat prawda? Idac do profesjonalnej firmy ktora zajmuje sie tym latami dostajesz unikat i mozesz byc pewny ze takowa strona sie nigdzie indziej nie pojawi. Zgadza sie czy nie? Wiec dlaczego w firmie ktora ma staz 10 lat na rynku nie ma takiego problemu? Poniewaz ktos kto pisze dla ciebie strone po pierwsze robi to od podstaw i dla kolejnego klienta z tej samej branzy skrypt grafika rowniez bedzie pisana od podstaw. No a w sumie nie dziwi mnie to ze jednak tu nie zezwalaja na oddanie poniewaz jeden skrypt chodzi od strony do strony jak dziffffka i jedynie co zmienia sie grafika. Taka wlasnie jest roznica miedzy profesjonalista a amatorszczyzna. Jedynie co moge sie zgodzi to stopka firmy , no tego usuwac nie mozna. Wiec moze w profesjonalnej firmie zaplacisz wiecej za strone ale jednak warto poniewaz masz pelne prawa do strony jak i do skryptu. A ktos kto sie faktycznie na tym zna to napisze tak strone aby skrypt byl bezuzyteczny gdzie indziej. Proste.

Wiec pozwolcie iz ja cos rowniez wytlumacze. Jesli lubicie lykac kicz to wasza sprawa. Jak to mowia jedni wola gowno drudzy pomarancze.

Ps. Przepraszam za off top ale tak sie jakos rozwinal tu temat.

Opublikowano

ciśniesz tak po tym Asfenie, a sam lepszy nie jesteś..

jaki żywot miały Twoje serwery mistrzu? - 3h 26m 11s

ten serwer z sygnatury też postoi ze 2 dni max :)

@top

brzydka strona nie polecam, chyba ze pod hamachi albo dla takich laków jak @.harnaś. lub Asfen i reszta brygady.

Opublikowano

Masz na myśli skrypt czy grafike? bo jeżeli skrypt to nasz jest bardziej rozbudowany, a grafike można zmienić.

Co do ogólnej strony to każda strona bomworka posiada te same skrypty w zależności czy wydał nowszą wersje lub też nie tak samo czy ktoś zamawia coś prywatnie czy też nie.

A no i mówisz że trzeba być idiotom by kupować strony które były na innych serwerach...

Nie będę się kłócił z Tobą...

Poprostu opisze to tak :

Strona twojego serwera : 

http://shayen.eu/

Strony innych serwerów :

http://demilus.pl/

http://ateros.pl/

Więcej stron nie pamiętam za wszystkie zapomniane przepraszam , proszę o pokute i rozgrzeszenie

Opublikowano

Masz na myśli skrypt czy grafike? bo jeżeli skrypt to nasz jest bardziej rozbudowany, a grafike można zmienić.

Co do ogólnej strony to każda strona bomworka posiada te same skrypty w zależności czy wydał nowszą wersje lub też nie tak samo czy ktoś zamawia coś prywatnie czy też nie.

A no i mówisz że trzeba być idiotom by kupować strony które były na innych serwerach...

Nie będę się kłócił z Tobą...

Poprostu opisze to tak :

Strona twojego serwera : 

http://shayen.eu/

Strony innych serwerów :

http://demilus.pl/

http://ateros.pl/

Więcej stron nie pamiętam za wszystkie zapomniane przepraszam , proszę o pokute i rozgrzeszenie

Strony nie kupiłem, a dostałem o sponsora a to jest rożnica. I tak, chodzi mi o grafike bo skrypty w większości przypadków i tak się powtarzają.

A błąd błędem, wytykać już nie musiałeś bo czasem zdarzy się na szybko coś źle napisać.

Opublikowano

Strony nie kupiłem, a dostałem o sponsora a to jest rożnica. I tak, chodzi mi o grafike bo skrypty w większości przypadków i tak się powtarzają.

Heh ja też strony nie kupiłem dostałem od sponsora (on ją kupił, tak samo jak pewnie i twój twoją (masło maślane...)) i tak jak już mówiłem zmienić grafike to nie problem, poprostu ta nam się spodobała a jeżeli już naprawde chcesz wiedzieć co i jak to nie, nie wybraliśmy jej bo był to "darmowy layout" poprostu nam się spodobał i kosztował 150zł.

Jeżeli Ci się coś nie podoba w tym layoucie to możesz napisać, przyjme to jako krytyke naszego "fana/gracza" i postaram się to naprawić.

Opublikowano

Biorą pieniądze za  używanie strony dla właściciela serwera(serwerów) i na nie przypisane są prawa, istnieje coś takiego jak "prawa autorskie" zapytaj @kongo @pieczara22 co sądzą na ten temat bo są najpopularniejszy w kodowaniu "metinów".

A co do strony nie użyje i też nie radzę używać jak chcecie być złodziejami który kradną czyjąś pracą i chce na tym zarabiać to coś nie halo?

Kongo wyraził zgodę na publikacji tej strony więc żadnym złodziejem nikt nie jest

Opublikowano

Strona mi się cholernie nie podoba. Wygląda, jakby została zrobiona na odwal. W kolumnach/sidebarach panuje identyczny schemat przez co all się ze sobą zlewa. Dodatkowo te pomieszanie lodu z zielonymi elementami, listkami itp. No plis, szkoda że tam jeszcze słonia nie wstawiono. Kurlz chyba miał zły dzień robiąc ją.

Opublikowano

A co mi tam, wypowiem się.

Może niektórzy wiedzą, może niektórzy nie, ale z tej strony Kongo ;).

Zacznijmy może od krótkiego info - Jeśli chodzi o laya to już jest to sprawa Kurlza czy pozwala czy nie, możecie się go zapytać jak macie wątpliwości

Co do udostępnionych tu skryptów:

Jest to niejako wersja demo, ponieważ osoba, dla której to robiłem chciała "uboższą" wersję skryptów więc i tak mu to zrobiłem. Aktualne skrypty mają to:

http://screenshooter.net/100409859/kyuoryd

http://screenshooter.net/100409859/wgmpkim

Co do samych skryptów - pozwoliłem na publikację TYLKO TYCH SKRYPTÓW (tj. wersji, która została napisana pod serwer MPCforum).

Co do zabezpieczień - poniekąd zabezpieczone, na małych serwerach może się jeszcze obyć bez bólu. Co do skryptów to zabezpieczone poniekąd są. Aktualne skrypty zabezpieczone są dużo lepiej. Co do tych co wychaczyłem na start to 1 poważna luka - można zdossować serwer Metina jednym zapytaniem SQL. Jeśli ktoś ma moje skrypty może być spokojny - ta luka jest tylko w tej wersji (nie zrobiłem jej specjalnie).

Pozwalam na publikację jedynie tej wersji, jeśli w widocznym miejscu znajduje się informacja, że wykonałem ją ja (Kongo) oraz jest podany do mnie kontakt ( GG: 11738852. E-Maili: [email protected] )

Opublikowano

Szata graficzna całkiem ładnie się prezentuje. Jedynie poprawić kodowanie i byłaby całkiem dobra stronka. Na Hamachi w sam raz. + zostawię. :)

Opublikowano

A co mi tam, wypowiem się.

Może niektórzy wiedzą, może niektórzy nie, ale z tej strony Kongo ;).

Zacznijmy może od krótkiego info - Jeśli chodzi o laya to już jest to sprawa Kurlza czy pozwala czy nie, możecie się go zapytać jak macie wątpliwości

Co do udostępnionych tu skryptów:

Jest to niejako wersja demo, ponieważ osoba, dla której to robiłem chciała "uboższą" wersję skryptów więc i tak mu to zrobiłem. Aktualne skrypty mają to:

http://screenshooter.net/100409859/kyuoryd

http://screenshooter.net/100409859/wgmpkim

Co do samych skryptów - pozwoliłem na publikację TYLKO TYCH SKRYPTÓW (tj. wersji, która została napisana pod serwer MPCforum).

Co do zabezpieczień - poniekąd zabezpieczone, na małych serwerach może się jeszcze obyć bez bólu. Co do skryptów to zabezpieczone poniekąd są. Aktualne skrypty zabezpieczone są dużo lepiej. Co do tych co wychaczyłem na start to 1 poważna luka - można zdossować serwer Metina jednym zapytaniem SQL. Jeśli ktoś ma moje skrypty może być spokojny - ta luka jest tylko w tej wersji (nie zrobiłem jej specjalnie).

Pozwalam na publikację jedynie tej wersji, jeśli w widocznym miejscu znajduje się informacja, że wykonałem ją ja (Kongo) oraz jest podany do mnie kontakt ( GG: 11738852. E-Maili: [email protected] )

Kongo jak zwykle na propsie ^^.Lajk za sygnę mistrzuniu.Cd. strony to kongo ma rację aby jej używać byście ładnie musieli limit w my.cnf zwiększyć,ponieważ wykonuje w *uj zapytań.Cd.plików MPCforuma moge dać s1 i s2 i s3 jak chceta :|

Nothing.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngInvence.

Znaczy powiem ci szczerze  - kiedyś tego nie robiłem, ale teraz już zawsze robię, żeby nie odpytywało tak często portów serwera by go nie zamulać (dajmy 1000 odwiedzin w ciągu minuty * 5 odpytań do portów to trochę tego wyjdzie) i teraz jest zazwyczaj robione raz na 5 minut. Co jeszcze na pewno mógłbym się czepić to nie cache'owany ranking po lewej stronie co przydałoby się bądź co bądź zrobić. Co do luki to jest ona łatwa do znalezienia, ale nie mówię gdzie bo zaraz się "hakiery" zlecą.

PS: Co do sygnatury to są to zacytowane słowa wielkiego człowieka, True :D.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngInvence.

Znaczy powiem ci szczerze  - kiedyś tego nie robiłem, ale teraz już zawsze robię, żeby nie odpytywało tak często portów serwera by go nie zamulać (dajmy 1000 odwiedzin w ciągu minuty * 5 odpytań do portów to trochę tego wyjdzie) i teraz jest zazwyczaj robione raz na 5 minut. Co jeszcze na pewno mógłbym się czepić to nie cache'owany ranking po lewej stronie co przydałoby się bądź co bądź zrobić. Co do luki to jest ona łatwa do znalezienia, ale nie mówię gdzie bo zaraz się "hakiery" zlecą.

PS: Co do sygnatury to są to zacytowane słowa wielkiego człowieka, True :D.

Kto będzie chciał i tak użyje accunetixa or something like that.Dla osób,które mają skillsa by ogarnąć może być strona dobra bo nie ma w niej dużo do poprawy natomiast dla nowicjuszy będzie probem.

Nothing.

Opublikowano

Mi się sam layout podoba, co do php i html to się nie znam.

Zostawiam lajka, nie wykorzystam ^^

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Powodzenia w używaniu tej strony, sam z niej zrezygnowałem bo to jest jeden wielki syf w dodatku ma badziewne skrypty a pierwszy lepszy user z tego forum nie bedzie potrafił jej nawet podpiąc

ta strona to kupa bo kodowal ją Kongo hłe hłe hłę :D dziura na dziurze :D

L7VaIos.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...