Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w wieku 14/15 lat

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Znajdzie się dla mnie jakaś praca w wieku 14 (w styczniu 15) lat??? Nie chodzi mi o żadne gówna typu kasjer-sprzedawca w biedronce, tylko raczej roznoszenie ulotek/składanie długopisów/sprzątanie zaplecza w sklepie. Czytałem na necie, że legalnie zatrudniają od 16 i pisało tak bardzo dużo osób, ale ktoś w tym spamie zacytował jakiś kawałek prawa, w którym było napisane że praca nie wpływająca na życie, zdrowie, rozwój i edukację może zostać podjęta w wieku 13 lat. Mieszkam w dość dużym mieście i jest dużo sklepów typu polo, biedronka, żabka, lewiatan, kilka ch, co krok jakaś restauracja/budka z kebabem/pizzeria, jakieś elektroniczne, meblowe i X więcej tego. Najlepiej od 2/3 zł/h.

Ew. praca w internecie, ale co do tego mam wątpliwości.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Zatrudnienie osób młodocianych:

Art. 190. [Definicja młodocianego] § 1.Młodociany to osoba, która ukończyła 16 lat, a nie przekroczyła 18 lat. Zabronione jest zatrudnianie osoby, która nie ukończyła 16 lat.

Opublikowano

Popytaj, cos sie znajdzie, pewnie na czarno, ale nie wiem co to za problem i kto wymyslil takie durne prawo, ze 15 latek nie moze se dorabiac bo jakis minister tak zadecydowal

Opublikowano

Jest sposób gdzie nie musisz mieć ograniczenia wiekowego a można zarobić sporo jak ogarniasz to.Chodzi mi o chodzenie do szperaczków.Ludzie którzy się brzydzą tymi sklepami są niepoważni.Znajdując ekstra markowy ciuch w dobrej jakości na allegro możesz mieć nawet ponad x10 zysku.Ostatnio znalazłem w świetnym stanie buty z Timberlanda zimowe, nówki.Zapłaciłem 3 dyszki a warte są 6 stówek.Dla chcącego nic trudnego

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jeśli chcesz naprawdę zarabiać ,a nie na "wiśniach" są dwie opcje.

OHP- ochotniczy hufiec pracy (około 150zł w II klasie na miech legalnie)

Szkołą tzw Weekendowa chodzisz sobota-niedziela ,a robote po znajomsci mozesz znalesc mój kolega ma 15 lat

i jeździ na widlaku a wczesniej układał kostkę na prywatnych podwórkach ,ale na czarno.

Możesz też założyć serwer metina 2 i przy dobrej reklamie i ogarniętemu teamowi

wyciągac po 3000zł na miesiac za IS (ale w to trzeba zainwestowac)  

Opublikowano

Siema. Znajdzie się dla mnie jakaś praca w wieku 14 (w styczniu 15) lat??? Nie chodzi mi o żadne gówna typu kasjer-sprzedawca w biedronce, tylko raczej roznoszenie ulotek/składanie długopisów/sprzątanie zaplecza w sklepie. Czytałem na necie, że legalnie zatrudniają od 16 i pisało tak bardzo dużo osób, ale ktoś w tym spamie zacytował jakiś kawałek prawa, w którym było napisane że praca nie wpływająca na życie, zdrowie, rozwój i edukację może zostać podjęta w wieku 13 lat. Mieszkam w dość dużym mieście i jest dużo sklepów typu polo, biedronka, żabka, lewiatan, kilka ch, co krok jakaś restauracja/budka z kebabem/pizzeria, jakieś elektroniczne, meblowe i X więcej tego. Najlepiej od 2/3 zł/h.

Ew. praca w internecie, ale co do tego mam wątpliwości.

szukaj na ch1

Opublikowano

szukaj na ch1

Dla ułomnych - ch to centrum handlowe, nie channel.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jest sposób gdzie nie musisz mieć ograniczenia wiekowego a można zarobić sporo jak ogarniasz to.Chodzi mi o chodzenie do szperaczków.Ludzie którzy się brzydzą tymi sklepami są niepoważni.Znajdując ekstra markowy ciuch w dobrej jakości na allegro możesz mieć nawet ponad x10 zysku.Ostatnio znalazłem w świetnym stanie buty z Timberlanda zimowe, nówki.Zapłaciłem 3 dyszki a warte są 6 stówek.Dla chcącego nic trudnego

Koleś dobrze prawi. Mój młodszy brat tak robi i nie dość że ma w cholerę fajnych ciuchów to jeszcze zarabia co nieco.

Opublikowano

W zimie raczej ciężko, poza tym rok szkolny. W wakacje można spokojnie pomagać na budowach czy coś.

A odsniezanie w zimie sąsiadom na wsi? :)

Lub po kolędzie idź.

sygnatura.png

Opublikowano

W takim wieku możesz co najwyżej zarobić pomagając sąsiadom.

Teraz zaczyna się zima, śniegu trochę pewnie spadnie, można zarobić na odśnieżaniu.

A podczas świąt możesz sobie trochę kasy zgarnąć na kolędowaniu i to całkiem sporą sumę.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...