Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adwent/Roraty - Problem z rodziną...

Gość RakNieBoRak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie. Mam dziś chyba nietypowy problem,

a mianowicie moja rodzina.

Jak każdy chodził kiedyś na roraty ( Adwent ),

ale w wieku 14-15 lat odechciewa się pójścia do kościoła,

wiecie nauka,bierzmowanie,dziewczyna.

Więc moja rodzina (gł. siostra i matka) namawiają mnie abym chodził do tego pie**** kośćioła -.-

I tutaj wasze zadanie, jak im powiedzieć aby nie chodzić do kościoła a np. aby się uczyć na kart.?

Nagradzam 2 like'ami

Opublikowano

Przecież to nie jest obowiązkowe, chodzenie do kościoła w ogóle nie jest obowiązkowe. Uprzyj się i tyle... Jak siostra fajna, to daj numer, może ją przekonam. :>>>>>

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Ok :D Dzięki wielkie. :D :D :D

Przekonam aby  nie iśc, po prostu nie lubię siedzieć w kościele i 1 g spędzić przy modlitwach. :)

Opublikowano

A nie łatwiej powiedzieć, ze w Twoim życiu teraz zwyczajnie nie ma miejsca na coś takiego jak Bóg i wiara? Chodząc do kościoła i nic z niego nie wynosząc (Nie mówię o podbieraniu księdzu z tacy) marnujesz tylko czas. Nie można po prostu porozmawiać z rodzicami? 

Opublikowano

powiedz ze nie chcesz by szerzono na tobie pedofilie w kosciele

powiedz prosto w twarz ze nie widzisz zadnych wartosci czy pozytku z chodzenia na te roraty

lub ze wierzysz w boga k***a buddę

https://www.youtube.com/watch?v=skPdf3kF9O8

powiec ze teraz tak wygladaja roraty i nie chcesz dostawac zlego przykladu 

USUŃ TO!!!!

­

Opublikowano

TAK BYŁO

w podstawowce chodzilismy na roraty i mielismy takie lampiony z tektury nie? i w tych lampionach musielismy miec swiecie, bo to po ciemku sa te roraty i ja nie mialem swieczki i wlozylem takie zielone światełko z gazety Kaczor Donland XDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Kiedyś nie było czegoś takiego "Mamo mam 15 lat więc nie mów mi co mam robić".

Teraz dla Was problemem iść pomęczyć się na godzinę do kościoła,a co dopiero będzie jak będziecie starsi.

Rodzina ma racje powinieneś zapierdalać do kościoła i dziękować im że Ci pozwalają na to.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Kiedyś nie było czegoś takiego "Mamo mam 15 lat więc nie mów mi co mam robić".

Teraz dla Was problemem iść pomęczyć się na godzinę do kościoła,a co dopiero będzie jak będziecie starsi.

Rodzina ma racje powinieneś zapierdalać do kościoła i dziękować im że Ci pozwalają na to.

a od kiedy chodzenie do kosciola ma polegac na meczeniu sie? zmuszanie sie nic nie da bo mozesz oszukac rodzine znajomych i ksiedza ale Boga nie oszukasz.Albo ktos chodzi ze szczerej potrzeby serca albo marnuje czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...