Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragony czy lepiej Corymy ?

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam więc posiadam dwie postacie (obydwie facc) 

9075214175582171082122.png                                                         8791714175582331082122.png

Myślicie że bardziej będą profitować na corymach czy na dragonach ?

Mogą się wzajemnie wspomagać albo biegac solo, chodzi mi o jak największy profit

Opublikowano

zależy od servera...

u mnie na facc corymach jest tyle botów, że szybciej zgubisz tam lock pz niż coś lotniesz : /

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu postawił bym jednego na Draconię a drugiego na Hellgate [ najmniej zabocone respowiska ever ] z kilku powodów.

Draconia plusy:

- Po drodze na draconię masz mase rotwormów, skeletonów, ghouli i ds [ "hajsy"++ bez strat ],

- Draconia to tylko śmieciowe mobki typu { rotworm, skeleton, scorpion itp. ] oraz kilka dragonów [5-7 o ile się nie mylę. Tak więc zanim przejdziesz z jednego dragona na drugiego to zabijesz kilka rotów i zwróci Ci się za health potiona, użyego na dragonie,

- Dodatkowo na wyższym poziomie [ 70-80+ ], możesz bić DL'a na jednej ze skałek,

- Mało osób będzie tam szukało bota.

Draconia minusy:

- Długa droga więc zrobienie konfigu zajmie około 3-5h,

- W razie PK wyjścia można łatwo obstawić [ chyba że bot jest szybki ].

[ nie wiem czy to minus czy plus ale jeżeli dobrze zrobisz cfg to wyjdzie na plus ]

Do jednego z wyjść potrzeba zamienić grzybka u npc za DL'em, jeżeli twój bot wymieni go na samym początku "hunt lopp'a" to masz przewagę nad osobami, które chcą cię tam zabić [ sam tak ustawiałem i szczerze mówiąc screeny, które bot robił jak go bili były komiczne ].

Hellgate plusy:

- Bonelord eye [ chyba nie muszę tłumaczyć ],

- Duże pole popisu przy tworzeniu cfg,

- Same profitowe mobki [ na level 40-80 ]

- Masa profitowych mobków po drodze.

Hellgate minusy:

- Często przewijający się ludzie [ uciekający przed pk, questy etc ]

- Źle ustawiony cfg == deska [ jeżeli bot będzie bił summony zamiast boneorda czy elder bonelorda ]

- Długa droga.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

wedlug mnie na dragach kompletnie sie nie opyla ekspic ... od ktoregos z update wedlug mnie zmniejszyli loota z nich i nic***a sie nie dropie szczerze mowiac ... pojdziesz zwastuje 15k a dropniesz nedzne woi za 3k . Corymy chyba najlepsze sa do profitu na facc chociaz czesto to wyglada tak ze biega od c***a botow i wez cos zabic :D

radzilbym tobie te postacie jakos podizelic typu 1 postac na corymy carlin a druga na venore albo jedna tez bym puscil na swamp trolle w veno ja tam przez noc 46 knightem wyciagalem po 50k z samych medicinkow chociaz to nie jest duzo ale tak po 2 nockach masz juz 100k :D odrazu lepiej sie patrzy na takie cos :P

a probowales na amazon campa w venore postawic ? tam tez nie ma waste a leci duzo dp i innych smieciowych itemkow ja tam boce non stobie SD chary do 45lvl jestem tam na 0 ani marnuje ani wastuje ale to jest mag a knightem bedizesz profitopwal tam nie wiem w jakim stopniuu ale profity beda na pewno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...