Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiger P czy 1

Norder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko czy oplaca się robic Tigera? Jak tak to P czy Jedynke? Wypiszcie wady i zalety. Dzieki Piona!

Opublikowano

Tiger P to pancerze prowadzące do mausa

Tiger do działa prowadzące do E 100

Zależy jaką X chcesz grać Workiem treningowym czy dobre działo

Opublikowano

Maus ma lepszy pancerz, a E 100 lepszą mobilność. Działa... No niby lepsze od E 100, dobry dps, bo ponad 700, ale strzela się głównie z golda. Działo Mausa jest jego wadą. E 100 ma większe zastosowanie na randomach, a Maus może zmienić losy CW.

Opublikowano

Maus ma lepszy pancerz, a E 100 lepszą mobilność. Działa... No niby lepsze od E 100, dobry dps, bo ponad 700, ale strzela się głównie z golda. Działo Mausa jest jego wadą. E 100 ma większe zastosowanie na randomach, a Maus może zmienić losy CW.

Maus się do niczego praktycznie nie nadaję, chyba, że ma most zablokować.

E100 można puszczać z TD typu E4,E3

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Maus się do niczego praktycznie nie nadaję, chyba, że ma most zablokować.

E100 można puszczać z TD typu E4,E3

hahha ... 

może i to co napisałeś jest śmieszne ale jest to totalna bzdura.. ;)

polecam Tiger na początek, Tiger P to trudniejsza ścieżka ;)

Opublikowano

Tiger,

późniejsze e75 oraz Tiger II to wyborne moim zdaniem czołgi na randomki, dobry pancerz oraz celne działa gwarantują sporo zabawy :) niestety jak każdy inny czołg wymagają poznania swoich wad i umiejętne ich ukrycie podczas bitwy.Natomiast X traktuj jako nagrodę za ukończenie drzewka ponieważ ani e100 ani maus nie odgrywają kluczowych roli w cw . 

3912274470.png

Opublikowano

Opisując te 2 ścieżki : 
Tiger I - Idealne celne działko, dobry dmg, brak pancerza, mobilność 
Tiger P - Średnie działko, spory pancerz, średnia mobilność ( gorsza od Tigera I )

Proponowałbym Ci na początku iść w Tigera I. 

"Tu, gdzie często wiele chcesz, a mało możesz."

22976677062317285689.jpg

Opublikowano

Ja wolał bym wybrać Tigera bo na X poziomie kupisz E100 a jest to wg mnie jeden z najlepszych ciężkich czołgów w grze.Jeśli będziesz chciał to później nazbieraj punkty i kup Mausa.

Opublikowano

Huehehe... żeś doj***ł, E100 głównie gold? No to w takim razie chyba nigdy nie grałeś tym czołgiem. Goldy to bodajże HEAT'y(?) czyli walniesz w gąski=0dmg pancerz warstwowy=0dmg, E100 strzela głównie ze zwykłych pp lecz na to już trzeba znać weakpointy.

E100 na randomki, a Maus zmieniający losy CW?   dobre sobie. Nie raz, nie dwa zmieniało się losy CW i oczywiście randomków tym bardziej czołgiem tak epickim jakim jest E100. Maus może co najwyżej przyjąć kilka strzałów, aczkolwiek w dobie latającego golda z Ob.263/268/ E3/4 itd. pancerz nie ma już tak ogromnego znaczenia. Maus moze wytrzymać 1 strzał więcej z racji hp, ale nie odpłaci go tak soczyście jak E100.

@topic osobiście polecam linię do E100, tygrys I świietny czołg,epicka lufka. Tygrys II jeszcze ulepszony tygrys I, epicka lufka i dochodzi niezły pancerz po odpowiednim ustawieniu się. No i na IX tierze wisienka na torcie- E75- czołg,według mnie, równy z E100,a nawet lepszy ze względu na MM. Także jeszcze raz polecam linie do E100, nie odradzając oczywiście lini do Mausa.

Opublikowano

Ja polecam drogę do mausa 8 tier co prawda jest słaby ale nie zapominajmy o 9 tierze ma on swietny pancerz a w dodatku dostał buffa do dolnej płyty ktora w tym momencie jest nie do przebicia, tylko z golda i to niewszystkich czołgów a maus + kontowanie = ból dupy przez gold noobków na X tierach

Jeśli nie jesteś doświadczonym graczem to do E100 droga jest łatwiejsza w grze

Opublikowano

dam swoja opinie na temat tych czołgów mam bowiem Tigera P no nigdy go nie sprzedam gra mi sie nim cudownie odblokowałem na nim Tigera P jakies 20k doswiadczenia później Vk 90k doswiadczenia i grało mi sie tym tak dobrze ze ugrałem kolejne 150k na ferdinanda . Bijąc tak wiele doswiadczenia na nim moge powiedziec tylko jedno najlepszy jak dla mnie HT VII poziomu nawet IS'em nie grało mi sie tak dobrze jak TP

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że dużo osób wali z golda to pancerz Mausa nie jest już tak przydatny, a lufką do E-100 nie może się równać. Polecam Ci Tigera I ze względu na lepsze drzewko oraz magiczne 8,8 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...