Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało złączy molex i 3 pin.

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w zasilaczu dwa złącza molex z czego do jednego jest przełączka na 6pin do karty graficznej a w drugim chce kabel który połączy :

4 wentylatory zalmana ( 3 posiadają MOLEX i 3 PIN a 1 sam MOLEX)

Czyli chce przełączki takie jak na screenie, tylko gdzie je kupić?, patrzyłem po allegro i morelach to nie było być może coś przeoczyłem.

post-1122794-0-82320300-1417542271_thumb.png

Opublikowano

Kilka wejść na 3pin masz na płycie głównej nie masz wolnych?

3 pin nie da się rozdzielić. Na molexach będą chodzić o kilkaset obrotów wolniej ;)  

Po co znowu ten sam temat?

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

to polacz do plyty jeden wentylator i kup rodzialke, lol

ale i tak beda chodzic wolniej te wentylatory na takiej rodzialce (mniejsze napiecia czy jakos tak)

­

Opublikowano

Kilka wejść na 3pin masz na płycie głównej nie masz wolnych?

3 pin nie da się rozdzielić. Na molexach będą chodzić o kilkaset obrotów wolniej ;)  

Po co znowu ten sam temat?

Ten sam temat po to bo nie wiedziałem, że jest wtyczka pin i molex zamiast samego molexa dlatego się tutaj pytam.

to polacz do plyty jeden wentylator i kup rodzialke, lol

ale i tak beda chodzic wolniej te wentylatory na takiej rodzialce (mniejsze napiecia czy jakos tak)

A co ja chce zrobić?, kupić rozgałęziacz! trzeba dokładniej czytać treść tematu na przyszłość.

No niestety GA-G31M-S2L ma tylko wejście na FAN CPU i SYS FAN więc nie mogę.

Nawet jeśli rozgałęźnik pozwala pracować 2 wentylatorom na 5V a kolejnym dwóm na 12V to też będzie wolniej?

Opublikowano

MAM CI 4 WENTYLATORY PODPIĄĆ NA RAZ POD 1 WEJŚCIE ?!.

Czy ty zrozumiesz kiedyś co ja pisze?!.

Za znalezienie rozgałęziacza tego na samym dole daje limit like!.

Opublikowano

z tego co rozumiem

masz 4 wentylatory z ktorych 3 maja wejscie na molex i 3 pinowe a jeden ma tylko 3 pinowe

tego na 3 piny podlacz pod sys fan a do reszte kup rodzialke

a molexa 1 na 3 rodzielicz (allegro juz wita)

­

Opublikowano

z tego co rozumiem

masz 4 wentylatory z ktorych 3 maja wejscie na molex i 3 pinowe a jeden ma tylko 3 pinowe

tego na 3 piny podlacz pod sys fan a do reszte kup rodzialke

a molexa 1 na 3 rodzielicz (allegro juz wita)

No to ponownie zapraszam do przeczytania treści tematu, 3 wentylatory (molex + 3 pin) 1 wentylator (molex).Rozdzielacz molex już mam upatrzony tylko teraz potrzebuje tego rozdzielacza do 3pin, dlatego chce żeby ktoś mi pomógł to zaoferuje limit like.

Opublikowano

o ile sie nie myle to ty masz zalmana z3 plus tak?
http://www.videotesty.pl/recenzja/1143/Dlugo-oczekiwany-test-Zalman-Z3-Plus/

Pewnym minusem jest fakt, że ten tylni wentylator jest podpinany tylko na MOLEX. Dwa na górze podłączone są pod kontroler obrotów, a do zasilacza MOLEX-1m, frontowy z kolei możemy podpiąć bezpośrednio do płyty głównej komputera.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...