Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

logitech5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Modernizacja komputera do 500-1000zł

Specyfikacja mojego obecnego komputera przedstawia się następująco:
Procesor: Intel Core i5-3470 (3.20GHz)
Płyta główna: MSI MS-7788
Pamięć RAM: 4GB od GoodRam 1333MHz
Dysk Twardy: SATA 320Gb
Karta graficzna: VTX AMD Radeon HD 7850
Zasilacz: SilentiumPC Deus G1
System: Win 7 Ultimate

Kupiłem ten komputer ok 18 miesięcy temu. Wszystko było w porządku działało bez zarzutów, aż do mementu zakupu BF4. Za bardzo się nie znam ale czytałem że Radeon 7850 powinien bez problemów poradzić sobie z BF4. Gra działa różnie. Na najniższej grafice jest to 55-150fps podczas gry. Niepokoją mnie zacięcia które czasem się pojawiają. Na najwyższej grafice jest ok 30 fps ale gra przycina się. Gdy zminimalizuję gre to komputer działa po prostu koszmarnie, wszystko się wiesza i muli.

Proszę o pomoc! Co ewentualnie muszę dokupić i wymienić żeby gra działała bez problemu?

Opublikowano

Ale czy to wina karty graficznej?

Raczej tak. 

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

W swoich zestawach podawałeś kartę: Radeon R7 260X. W  testach (http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-radeon-hd-7850/http://www.hwcompare.com/15503/radeon-hd-7850-vs-radeon-r7-260x/) to 7850 wypada lepiej. Kartę Radeon R7 260X podałeś w zestawach po 1700zł. Czy na Radeon R7 260X nie pogram sobie w BF4?

Podałem r7 260x z prostej przyczyny - tamte moje zestawy są tylko z nówek. Zagrasz na niej jak najbardziej w bf'a 4 na średnich.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Tydzień temu robiłem format dysku.

To, że robiłeś format nic nie znaczy... Mogłeś poinstalować jakiś syf który teraz działa w tle. Kup pierw drugą kość ramu, może się poprawi.

KLIK!

Opublikowano

skoro nie chcesz na prawde isc w strone gtxa 970 na ktorego cie stac po sprzedaniu karty to zostaje ci kupno ramu, ten zestaw jest bardzo na rownym poziomie i tylko karte i ram mozna dorzucic

­

Opublikowano

Przez pewien czas miałem Windowsa 8. Wróciłem na 7 ponieważ jest on dla mnie wygodniejszy. W procesach pokazywało często 100% wykorzystania dysku. Czy te statystyki na win 8 są wiarygodne? Kiedy pokazywało te 100% to komputer faktycznie działał wolno i przycinał się.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...