Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw 1000zł, używane/nowe.

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie myślałem czy jednak się opłaca kupić zestaw http://www.morele.net/inventory/info/lkiy5E/ jest do zestaw od nitexa ale wyrzuciłem nagrywarkę, obudowę i dysk ponieważ to mam.Ale może jednak tak coś dorzucić używanego zamiast nowego żeby się pomieścić a nawet skrócić w cenie?, jak myślicie da radę coś poprawić?.

(Tak zamierzam to kupić)

Opublikowano

za 1000zl mozna miec i5 2300 (ok. 400zl) najtansza plyte (ok. 70zl) hd 7870 (ok. 400zl) i zostaje ci 130zl. ja bym dozbieral te 100zl by miec te przynajmniej 4gb ramu i jakis zasilacz

uzywki w tym budzecie sa o wiele lepsze od nowek

(mozliwe ze podalem skrajnie zanizone ceny, mozliwe)

­

Opublikowano

Wybór części to muszę bardziej pomyśleć, bo to dla mnie nie jest tak na chwilkę, ale jedno jest pewne zasilacz muszę mieć nowy i czy TT 530w modularny opłaci się tak na przyszłość?. Płytę główną da radę ogarnąć lepszą tak do 150zł?.

Między ramem 1600 a 1333mhz/CL9 a CL11 i CL10(co to jest w ogóle) jest jakaś znacząca różnica?.

Dobrze by było gdyby ktoś odpowiedział na każde pytanie.Będę sypał like jak opętany.

Opublikowano

po co ci tt skoro placisz jedynie za firme i modularnosc ktora tak na prawde nie odczujesz, za mniej mozna kupic anteca/fortrona/aerocool/chiefteca 500w za ok 150/180zl lub 550w (chieftec tez modularny), to dobry zasilacz ale sa tansze tez dobre odpowiedniki 

wracaj do pytania, tak starczy

im mniejsze opoznienie (cl) tym lepiej, pomiedzy 1333 a 1600 nie ma wielkiej roznicy ale w zasadzie cena wiele sie nie rozni

­

Opublikowano

Powiem tak między 1600 a 1333 są 2-3fpsy różnicy a pomiędzy cl11 a cl 9 są 1-2 fpsy różnicy. (oczywiście nie chodzi mi o takie BF'Y tylko o takie mało  wymagające cs;y i lole)

Oczywiście najlepiej by było 1600mhz cl9 ale nie znajdziesz ich w cenie ~80zł tak jak 1600mhz cl11 tylko ~100zł

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

W sumie macie rację, wezmę Corsair VS Series 450W i GoodRam DDR3 PLAY 4096MB(Ram nowy bo w mojej okolicy nic nie ma podobnego chyba, że coś się pojawi) do koszyczka na niedaleką przyszłość.

Teraz kolej na płytę i procesor, tutaj sam nie wiem czy iść w stronę używanych, w sumie płyty są bardziej wytrzymałe to jednak używaną tylko taką na przyszłość bardziej.

Opublikowano

Ref.

Do płyty GA-G31M-S2L, 2 GB Ram DDR2, Intel C2Q Q6600 - będzie opłacalne dokupić MSI Radeon R7 250X 1GB GDDR5 lub MSI RADEON R7 250 1GD5 + Antec 500W żebym w coś mógł pograć przez ~6 miesięcy (bo za tyle będzie więcej hajsu), a potem dokupić płytę i procesor?. Na gwarancji mi nie zależy, to tylko 6 miesięcy z 36.

Opublikowano

Skoro nie zależy na gwarancji to kup uzywke hd 6950, zmień biosa na hd 6970 i miej spokój z kartą (karta na poziomie prawie r9 270)

Ale będzie bottleneckowac, chodź najrosadniejszy wybór jeśli chodzi o wydajnosc

­

Opublikowano

Przy HD 6950 i tak muszę zmienić zasilacz bo mi jej nie uciągnie więc lepiej mi się opłaca kupić dwie nowe części (R7 250 + Antec 500W) na gwarancji czy nie?.

Opublikowano

oplaca sie kupic anteca a skoro na gwarancji ci nie zalezy to hd 6950/6970/7870/gtx 580

r7 250x pograsz moze we wszystko, ale na najnizszych

­

Opublikowano

No a gdybym już kupił jedną z kart które wymieniłeś prócz R7 250X, to musiałbym wymieniać zasilacz?.

Chieftec GPA-400S8

Mówiąc we wszystko masz na myśli te Far Craje 4, Batlefildy 4 itp?.

Podałeś za drogie karty, max 350zł.

Opublikowano

Bardziej jestem za nówką na gwarancji R7 250, tylko czy pogram na niej w "nowości" typu GTA IV/BF3/Crysis 2 lub 3 i inne takie +2010r ?.

Opublikowano

Czyli podsumowując na zestawie z podzespołów:

Intel Core 2 Quad Q6600

2 GB Ram DDR2

GA-G31M-S2L

Radeon R7 250X

Antec 500W

Pogram w coś sensownego jo?.

Opublikowano

Nie chodzi mi tu o jakieś BF3/Crysisy oczywiście bo ja sam wiem, że nie pójdzie.No ale dobra jak wiem, że ma się udać to kupie.Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...