Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier. Co wybrać?

kamili

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakich podzespołach lepiej wybrać amd czy intel.

Do gier takich jak bf3,4 call of duty itp nie musi byc na maksymalnych ustawieniach.

Do dalszej rozbudowy i małego oc.

Cesci jakie posiadam to dysk sata oraz nagrywarka.

Ma byc 8  gb ram.

Cena do 800

Opublikowano

Zdecydowanie intel, i tylko używki. O 8gb ram w tej cenie możesz pomarzyć.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zdecydowanie intel, i tylko używki. O 8gb ram w tej cenie możesz pomarzyć.

Wolałbym kupić nówkę na morele.net

A co powiesz na ten link co jest wyżej?.

A amd jest dużo mniej wydajny od intela?

Opublikowano

Wolałbym kupić nówkę na morele.net

A co powiesz na ten link co jest wyżej?.

A amd jest dużo mniej wydajny od intela?

Nówki w tej cenie do gier są bez sensu. Intel gniecie Amd w grach.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Nówki w tej cenie do gier są bez sensu. Intel gniecie Amd w grach.

Ponieważ?

A co powiesz na ten link co jest w pytaniu

Opublikowano

Ponieważ każdy (no może prawie) ci tutaj może powiedzieć, że intel jest bardziej wydajniejszy w grach, nówkę za 800zł może i kupisz ale pograsz jedynie w GTA:SA na wysokich.

Żadnego linku nie ma w pytaniu.

Opublikowano

Ponieważ?

A co powiesz na ten link co jest w pytaniu

Ponieważ na komputerze za 800zł bf 3 na niskich wyciągnie może 15fps. Chyba, że to jest dla Ciebie komfortowe granie. Btw. nie widzę żadnego linku.

KLIK!

Opublikowano

nie widac zadnego linku i z nowych zagrasz w bfa na integrze i nawet to bedzie dobre jesli w ogole zmiescisz sie w budzecie ze wszystkim

http://www.morele.net/inventory/info/RUKzZO/

Oto link nie wkleiło mi :D

Na procku .3,2 ghz co ma 2 rdzenie nie pogram sprawdzałem koleś wyciąga w bf 3 60 fps

I pytałem o ile amd bedzie mniej wydajny od amd

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/RUKzZO/

Oto link nie wkleiło mi :D

Na procku .3,2 ghz co ma 2 rdzenie nie pogram sprawdzałem koleś wyciąga w bf 3 60 fpsI pytałem o ile amd bedzie mniej wydajny od amd

Już widzę to 60fps na integrze ;) Wiesz lepiej to po co się pytasz? Kup to i płacz, że Ci nie działa.

KLIK!

Opublikowano

To właśnie ty jesteś niekumaty bo ludzie ci tłumaczą co byś mógł zmienić ale ty tego nie akceptujesz i dalej wciskasz swoje ciemnoty.Jak tak nie lubisz składania to może cię zadowoli gotowiec z allegro na którym pograsz dzień w BF3 na ~20 fps po czym ci się spali z przeciążenia.

Opublikowano

kup uzywke, mozna isc w phenoma ale to tylko 100zl mniej niz i5 sandy ktora jest lepsza, a i tak powinno sie isc w oc tego procka a to wydatek na plycie i chlodzeniu

jesli chodzi o wydajnosc w tym budzecie tylko uzywki

­

Opublikowano

Ok podasz mi jakieś linki? Najlepiej żeby wszystko było na raty

a co powiesz na cos takiego?

Kiedyś sobie kupie i5

Chodzi o to żeby pograć na minimalnych lub średnich czy prac pentiuma?

http://www.morele.net/inventory/info/nWLVFX/

Dobry zasilacz. Na integrze zapomnij nawet o minimalnych, chyba, że lubisz pokaz slajdów. W TY BUDŻECIE JEŚLI MYŚLISZ O GRANIU TO TYLKO I WYŁĄCZNIE UŻYWKI - czy do Ciebie coś nie dociera?

KLIK!

Opublikowano

Ale używek nie kupie na raty......

No to nie nasz problem... na nówkach zapomnij o jakimkolwiek graniu w gry typu bf3/4.

KLIK!

Opublikowano

a i3 nie był by wydajny? 

Byłby, ale zrozum, że w tym twoim pro elo zestawie do gier, masz integrę, która jest na poziomie gówna. Nie pograsz na nim w żadne battlefieldy z racji karty zintegrowanej z procesorem. A zresztą.... Upieraj się nadal przy swoim, w końcu wiesz lepiej ;)

KLIK!

Opublikowano

a czym grafika dedykowana od zintegrowanej sie różni ?

Wydajnością. Na integrze pograsz tylko w jakieś starocie. Jak chcesz grać w nowsze gry to potrzebujesz co najmniej r7 250/250x.

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...