Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz i sluchawki

michuelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Otoz, przeszukujax różne fora dyskusyjne, nie natknalem sie na odpowiedni temat... mianowicie. Duza jest różnica między myszkami laserowymi i optycznymi ? Chcialbym zakupic Natec Genius GX78 (avago 9500, jeden z najlepszych laserow). Sklania mnie do tego ilosc przyciskow, oraz wielkosc myszy. Na koniec zostawiam design. Okej, przejdzmy do sluchawek. Moje obecne genius HS-G500V odchodza na emeryturę gamingowa. Tzn zostawie je sobie do muzyki. Zaczynam skladac jakks set wlasnie do tego csa. Dobra, chodzi mi o Superluxy Hd681 EVO Mk II. Beda nadawaly sie do Cs go ? Ew pozniej do posluchania muzyczki. Nie jestem jakis wielkim audiofilem, chociaz lubie bassik. Prosze o sensowna i szybka odpowiedz, mikolaj za niedlugo przyjdzie, a chcialbym przed świętami usiasc wygodnie w fotelu i odleciec na mapie DD2 ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hd681 EVO Mk II będą w sam raz. Możesz uwierzyć na słowo, posiadam i polecam.

Jaki masz budżet na myszkę? Może Zowie FK1 albo SS Sensei?

Różnicy między laserem, a optykiem niema prawie w cale. Kwestia gustu. Pod warunkiem, że sensory są najwyższej jakości.

Opublikowano

Wlasnie... nie chce tych zofiow itp...

Wiec, skoro bralbym sluchawki ,potrzebowalbym mysz z przyciskami, ktore bede mogl sobie podpisac jako glosmosc ( sluchawki na kablu nie maja regulatora)

Stosuje chwyt palm grip, ma dlugosc od najdłuższeto palca do nadgarstka to 14 cm. No i tak jak mowie, na mysz chce jak najmniej przeznaczyc, ale sadze ze do 100zl. Ew mogę lekkpo budzet zwiekszyc. A zapomnialbym. Qck steelseries dobrze by było, zeby ta mysz współpracowała. Co do dpi, nie powiem poniewaz zawsze gralem na jakis nonamech

Opublikowano

Wybij sobie z głowy nateca, mam wersje GX88 po roku użytkowania plastiki odchodzą, sensor się skopał (jest bardzo nieprecyzyjny), klawisze ppm jak i lpm mają luzy od 1 do 3mm.

@Kirito. posiada wersje GX78 także nie jest zachwycony jakością.

Co do słuchawek, wałkowałem ten temat samemu a szczególnie do gry csgo. Bez porządnego źródła (czyt. karta dźwiękowa) każde słuchawki zagrają podobnie. Grałem w go na :

Hs 850 Draco - przyzwoita jakość kroków i otoczenia ale padły po 7 miesiącach bo się rozleciały w rekach.

Superlux HD 681B - kroki zlewają się, słabe pozycjonowanie, duża scena co daje sporą przewagę ale nie szło określić dokładnej ilości kroków i to je dyskwalifikowało.

Shure srh240A - dobre pozycjonowanie (podłączone do pada od głośników, po podłączeniu do integry bardzo słabe), średnia scena, i najważniejsze 'nie-zlewające' się kroki. Idzie określić ile jest dokładniej przeciwników.

graphic.png
Opublikowano

Wybij sobie z głowy nateca, mam wersje GX88 po roku użytkowania plastiki odchodzą, sensor się skopał (jest bardzo nieprecyzyjny), klawisze ppm jak i lpm mają luzy od 1 do 3mm.

@Kirito. posiada wersje GX78 także nie jest zachwycony jakością.

Co do słuchawek, wałkowałem ten temat samemu a szczególnie do gry csgo. Bez porządnego źródła (czyt. karta dźwiękowa) każde słuchawki zagrają podobnie. Grałem w go na :

Hs 850 Draco - przyzwoita jakość kroków i otoczenia ale padły po 7 miesiącach bo się rozleciały w rekach.

Superlux HD 681B - kroki zlewają się, słabe pozycjonowanie, duża scena co daje sporą przewagę ale nie szło określić dokładnej ilości kroków i to je dyskwalifikowało.

Shure srh240A - dobre pozycjonowanie (podłączone do pada od głośników, po podłączeniu do integry bardzo słabe), średnia scena, i najważniejsze 'nie-zlewające' się kroki. Idzie określić ile jest dokładniej przeciwników.

To w takim razie, powiesz mi co mam ci powiedzieć na temat mojej karty dźwiękowej, aby znaleźć cos fajnego w tej kwocie do tego counter strike. No i co do myszki. Jest tu jakas regulka czy cos w tym stylu, co mialbym wypisac ? K

Opublikowano

Z jakiej myszki korzystasz obecnie?

Ile masz pieniążków do przeznaczenia na ten cel?

Ja bym się skupił na początku na 1 rzeczy, porządny dźwięk albo porządna myszka.

Kupić możesz używanego xonara DX + jakieś słuchawki, ciężko mi stwierdzić co by Cię zadowoliło jeśli chodzi o cs'a. Ja swojego faworyta jeszcze niestety nie mam. Celował bym w akg hd550 ale cena poraża.

graphic.png
Opublikowano

Wiec tak. Korzystam z modelu a4tech opto 418...

Pieniazkow chcialbym przeznaczyc na myszke max 110-20 zl.

uzywane rzeczy odpadaja... Nie wyskakujcie mi z cenami 500 zl, bo jak na 3cio gimnazjzliste to troszkę cena wygórowana.

Opublikowano

Moja propozycja myszki w takim razie to Logitech G300, mi się nią dobrze gra w CS'a, niestety nie jest pod Palm grip. Ma całkiem dobre oprogramowanie i w pełni programowalne wszystkie klawisze.

Co do słuchawek. Chcesz coś taniego, to weź ASUS XONAR DG + Superlux HD681, całość cię wyniesie 200 zł + przesyłka.

Opublikowano

Eh... Szukam czegoś do budżetu 120 zł, a nie o 80 więcej... W dodatku, tak jak pisałem, nie chodzę do pracy, wiec pieniądze mam ograniczone. A no i nie będę inwestowal w ten PC grubej kasy, gdyż w czerwcu całkowicie nowy kupuje. Kiedyś kupiłem Geniusa HS-500V, z poczatku lipa. Wtedy odkryłem panel taki fajny, pobawiłęm się i jak za cene grają bardzo dobrze (może się nie znam, ale taka jakość całkowicie mi wystarczy). Co do karty dźwiękowej. Realtek HD Audio Output.

Zastanawiam się nad Creative HS-850 Draco... Bardzo mi się podobają (tak wiem, mają grać a nie wyglądać) no i cena w sam raz. W dodatku poczytalem troche opinii w necie, i piszą ze fajne. Doradzicie coś?

Moja propozycja myszki w takim razie to Logitech G300, mi się nią dobrze gra w CS'a, niestety nie jest pod Palm grip. Ma całkiem dobre oprogramowanie i w pełni programowalne wszystkie klawisze.

Co do słuchawek. Chcesz coś taniego, to weź ASUS XONAR DG + Superlux HD681, całość cię wyniesie 200 zł + przesyłka.

A ja szukam pod palm gripa ;)

Opublikowano

Eh... Szukam czegoś do budżetu 120 zł, a nie o 80 więcej... W dodatku, tak jak pisałem, nie chodzę do pracy, wiec pieniądze mam ograniczone. A no i nie będę inwestowal w ten PC grubej kasy, gdyż w czerwcu całkowicie nowy kupuje. Kiedyś kupiłem Geniusa HS-500V, z poczatku lipa. Wtedy odkryłem panel taki fajny, pobawiłęm się i jak za cene grają bardzo dobrze (może się nie znam, ale taka jakość całkowicie mi wystarczy). Co do karty dźwiękowej. Realtek HD Audio Output.

Zastanawiam się nad Creative HS-850 Draco... Bardzo mi się podobają (tak wiem, mają grać a nie wyglądać) no i cena w sam raz. W dodatku poczytalem troche opinii w necie, i piszą ze fajne. Doradzicie coś?

A ja szukam pod palm gripa ;)

Chcesz to wyciągne je dla cb z pudełka i pokaże Ci jak wyglądają po 6 miesiącach używania. Uwierz mi że o rzeczy dbam ale słuchawki same w rękach się popsuły. 1 z użytkowników tego forum także. Jeśli chodzi o samą jakość muzyki dupy nie urywa ale do grania myśle że zdadzą egzamin. Jedynie obawiam się o to że padnie Ci po paru miesiącach lewa słuchawka. Tak to jest z tymi modelami..

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...