Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Alpha Vs S5 Vs Iphone 6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiesz mi dlaczego telefony za +/-500,- z Androidem nie mają najnowszego systemu? (4.4) Tak samo można powiedzieć o iP4, nie mniej 4S na iOS 7 chodzi znacznie lepiej!

Dlatego, że ich twórcom nie chce się go wydawać? Google tego nie kontroluje. Wtedy zostaje Custom ROM, bez problemu wgrasz go na 90% urządzeń, a najnowsza wersja systemu będzie Twoja.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Dlatego, że ich twórcom nie chce się go wydawać? Google tego nie kontroluje. Wtedy zostaje Custom ROM, bez problemu wgrasz go na 90% urządzeń, a najnowsza wersja systemu będzie Twoja.

Ale ludzie doczepili się tylko tych iPhone'ów, jakby to tylko one były takie złe, ale prawda jest taka że nie każdy telefon będzie mieć najnowszy system.

Stare telefony z Androidem nie mają 4.4 bo nie chcą go wydawać, tak samo jest ze starymi iPhone'ami które nie są za dobre i do nich również nie są wypuszczane aktualizacje... 

Jak go wgrasz na takiego ziemniaka to na pewno będzie LagDroid-Level-Pro-Hard bo nie powiecie mi że będzie to działać płynnie! xD

Opublikowano

Ale ludzie doczepili się tylko tych iPhone'ów, jakby to tylko one były takie złe, ale prawda jest taka że nie każdy telefon będzie mieć najnowszy system.

Stare telefony z Androidem nie mają 4.4 bo nie chcą go wydawać, tak samo jest ze starymi iPhone'ami które nie są za dobre i do nich również nie są wypuszczane aktualizacje...

Jak go wgrasz na takiego ziemniaka to na pewno będzie LagDroid-Level-Pro-Hard bo nie powiecie mi że będzie to działać płynnie! xD

Chyba nigdy nie widziałeś Customowego systemu w akcji. Na moim S3 zwolnił 300 MB RAMu. W większości wypadków znacznie przyspiesza on telefon, szczególnie KitKat. Czemu się doczepili? Nie wiem. IPhone nie jest złym telefonem, ale jego cena to przesada. Ale 6'ka nie jest już dobra, niestety. Nie dość, że wygląda jak zabawka, to specyfikacja jest żadna. Telefon z Androidem z taką samą specyfikacją dostajesz za 600 zł.

Opublikowano

Chyba nigdy nie widziałeś Customowego systemu w akcji. Na moim S3 zwolnił 300 MB RAMu. W większości wypadków znacznie przyspiesza on telefon, szczególnie KitKat. Czemu się doczepili? Nie wiem. IPhone nie jest złym telefonem, ale jego cena to przesada. Ale 6'ka nie jest już dobra, niestety. Nie dość, że wygląda jak zabawka, to specyfikacja jest żadna. Telefon z Androidem z taką samą specyfikacją dostajesz za 600 zł.

Osobiście, chcieć chciałbym mieć iP6, jednak bardziej podoba mi się iP5S którego aktualnie posiadam. Tak jak ktoś napisał - "O gustach się nie dyskutuje", każdy wybiera to co chce! Cena jak cena, jednak dla Polaków może być to ciut wygórowana, jednakże licząc w Euro nie jest wcale drogi! 

Opublikowano

Osobiście, chcieć chciałbym mieć iP6, jednak bardziej podoba mi się iP5S którego aktualnie posiadam. Tak jak ktoś napisał - "O gustach się nie dyskutuje", każdy wybiera to co chce! Cena jak cena, jednak dla Polaków może być to ciut wygórowana, jednakże licząc w Euro nie jest wcale drogi! 

Jesteś hipokrytą, jak ich mało. Kilka postów wyżej napisałeś zupełnie co innego.

Opublikowano

Custom zawsze dawał kopa w dupala, a s3 ma świetne wsparcie nieoficjalne. No właśnie... nieoficjalne. Nie każdemu chce się użerać ze zmianą systemu oraz ewentualnymi bugami i poprawkami. To samo co komputery apple - włączasz i działa. Żeby nie było, że tak jest tylko w przypadku apple, zobacz WindowsPhone i BlackBerry OS, a potem wróć na androida. Jest różnica, nie ? 

Opublikowano

Custom zawsze dawał kopa w dupala, a s3 ma świetne wsparcie nieoficjalne. No właśnie... nieoficjalne. Nie każdemu chce się użerać ze zmianą systemu oraz ewentualnymi bugami i poprawkami. To samo co komputery apple - włączasz i działa. Żeby nie było, że tak jest tylko w przypadku apple, zobacz WindowsPhone i BlackBerry OS, a potem wróć na androida. Jest różnica, nie ?

S5 też możesz używać od razu po wyjęciu z pudełka. Znam osoby, które do dzisiaj jadą na stocku w S2 i działa nawet płynie. Po to samo co root i wgrywanie ROMów powstał Jailbreak w telefonach Apple, więc tutaj nie widzę sensu porównywać, po prostu jeśli ktoś ma chęć coś zmienić to zmienia :) Jeśli ktoś ceni sobie system otwarty na zmiany, to lepszego niż Android nie znajdzie, tam zmodyfikujesz wszystko.

Telefon za 600 zł z podobną specyfikacją jak 6'tka? Motorola Moto G.

Opublikowano
Po to samo co root i wgrywanie ROMów powstał Jailbreak w telefonach Apple

Jailbreak jest obowiązkowy tylko dla piratów ; ]

Znam osoby, które do dzisiaj jadą na stocku w S2 i działa nawet płynie.

NAWET płynnie, a PŁYNNIE to różnica. Jestem ciekawy, ile do tego czasu było resetów. 

eśli ktoś ceni sobie system otwarty na zmiany, to lepszego niż Android nie znajdzie, tam zmodyfikujesz wszystko.

No i tu się zgadzam, tylko nie każdemu odpowiada system "może się uda". Przerabiałem custom romy w kilku fonach i nigdy nie były perfekcyjne do tego stopnia, że siedziały dłużej niż pół roku. 

A specyfikacja nie ma znaczenia. Po co poprawiać coś, co po prostu działa ? 

Opublikowano

Jesteś hipokrytą, jak ich mało. Kilka postów wyżej napisałeś zupełnie co innego.

Wiesz, nie pisałem nic na temat iP6 tylko ogólnie o Apple.

Panie Doktorze Randka:

1. Nie pisałem nic w poście wyżej że chciałbym mieć szóstkę, ani o tym że jestem jej wrogiem! Chcieć chciałbym, ale jak mam 5S który jest lepszy to po co?

2. Zwracałem uwagę ogólnie na tytuł tematu, ponieważ taki telefon wybrał sobie autor!

3. Może podsumujesz, napiszesz i zacytujesz gdzie w tych postach jest hipokryzja!

Czekam! Będę zdziwiony jeśli coś znajdziesz! @1361622928-U485574.pngDoktor Randka

//Możliwe że mój wyżej napisany post nie jest zrozumiany, ale nie uważam że jestem kolejnym hipokrytą. Uwielbiam Apple i jego produkty (chociaż jestem w posiadaniu jednego z nich) jednakże trzeba przyznać że nie każdy z nich jest idealny, nieprawdaż? ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...