Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

197601420209984621976.png

Projekt mcpandora jest bardzo starym projektem, zaczętym w 2012 roku, początkowo na wersji minecrafta 1.4.2 i wcześniejszych.

Serwer był budowany przez wiele miesięcy, dlatego jest dopracowany w każdym szczególe!

Całą ideą serwera MCpandora jest osadzenie świata minecraft w realiach gier mmorpg takich jak: Wow, Lineage 2 czy też Tera Online

Połączenie aspektów m.in. Miast, Prawdziwego Handlu z NPC, Gildii, Questów, Expowisk, Podróży po świecie.

A to wszystko połączone z sandboxowym światem Minecrafta, który w tym przypadku posłużył jako edytor mapy.

Jednak kto nie marzył by w takim mmorpg, zamiast przejmować już gotowe zamki, nie budować własnych!

I tutaj pokazuje się przewaga świata MCpandora!

Strona serwera: http://mcpandora.pl

Forum serwera: http://mcpandora.pl/forum

IP: serwer.mcpandora.pl

Mamy możliwość nieograniczonej liczby slotów. Jednak z powodu braku testów wytrzymałościowych, na sam początek ograniczyliśmy do 50 slotów.

Jeżeli będzie graczy o wiele więcej, a maszyna i środki na to pozwolą, sloty zostaną powiekszone!

Administracja:

- Rexluu

Płatne Funkcje:

Wiemy jak ważne jest by gra nie stała się pay to win, dlatego też na serwerze mcpandora nie znajdziecie diamentów za pieniądze!

Funkcjonować będą 2 szlacheckie rangi: Rycerz i Lord, które będą pozwalać na o wiele więcej!

Dodatkowo, płatnymi rzeczami będą np. Ozdoby na głowe!

START 5 Grudzień 2014r.!

5 Grudnia, czekamy na Ciebie !

452681420210050621976.png

Masz Androida!? Zobacz moją grę! Serwer Minecraft MMORPG: MCpandora.pl

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Piszesz, że nie chcecie żeby gra nie stała się pay2win, ale te dwie rangi to przecież właśnie będą zapewne udogodnienia dla płacących graczy. Płacenie za gre i wyciąganie pieniędzy od dzieci jest niemoralne i naganne. Nie powinno tak być. Na dobrą sprawę serwer nie powinien być finansowany przez graczy tylko przez administrację.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Gra nie będzie pay2win. Nie należy też mylić pojęć free2play i pay2win. Żadne z rang czy opcji do zakupu nie oferują przewagi nad innymi graczami. A to jest najważniejsze. Niestety, jednak administracja nie ma też nieograniczonego budżetu. Strony, teamspeak3, domeny, wszystko samo się nie utrzymuje. Dlatego też tym akcentem jest to jakaś wspomoga finansowa. Administracja też musi brać skądś pieniądze na opłaty.

Projekt mcpandora jest starym projektem i nauczył się co nie co na własnych błędach. Starsi gracze zapewne pamiętają, pierwszy start tego serwera. 

Prowokacja z wyciąganiem pieniędzy w szczególności z dzieci jest nie na miejscu, pomijając fakt że aktualnie z zainteresowanych graczy nie ma dzieci.

Nikt nikomu nie każe płacić, tym bardziej jeszcze, że istnieją serwery, które kładą nacisk tylko na to.

Po za tym wyciąganie pochopnych wniosków, jest również bezsensu i w tym widać niezłą prowokacje, i chęć zniszczenia konkurencji :)

A propo Ulfric towjej hipokryzji, sklep jak mniemam waszego serwera Avernus i vipy: http://avernus.pl/sklep/

Opublikowano

Jestem mile zaskoczony. Aktywnie uczestnicząc w tworzeniu serwera ciągle słyszę o nowych rzeczach i pomysłach które natychmiastowo wprowadzane są do gry. MCpandora zawiera także swoją nieobowiązkową paczkę która między innymi dodaje texturpack i shadery które dodają dodatkowego klimatu uniwersum pandory. Prócz survivalu mamy do dyspozycji zadania które przydzielą nam NPC, areny pvp i mobareny. Serdecznie polecam!!!

Opublikowano

MCpandora zawiera także swoją nieobowiązkową paczkę która między innymi dodaje texturpack i shadery które dodają dodatkowego klimatu uniwersum pandory. 

Dzięki za miłe słowa Eryk, a propo paczki, o której zapomniałem, co jakiś czas ulega ona zmianie, lecz na dzień dzisiejszy jej opis, screeny i linki znajdziecie w wątku na forum: Paczka Serwera

Nie jest ona obowiązkowa, jest przygotowana dla naszych graczy, którzy chcą osiągnąć więcej wrażeń.

Opublikowano

Wasza paczka :P Lecz chciałbym abyście dali poradnik na non-premium (Ukradli mi konto z premką :()  Ale inne rzeczy również się spodobały :P

Opublikowano

Hmm poradnik jak ją wgrać dla non premium? Tak samo, jednak to w zależności jakiego launchera się używa. Znam kilka, ale z racji, że nie korzystam to nie wiem, który jest najlepszy. Bez problemu mogę zrobić poradnik, jeżeli będę wiedział jaki launcher. Z grubsza jest identycznie :)

Opublikowano

Serwer jest naprawdę godny uwagi, start był wielki a systematyczna praca Rexlu szybko usunęła wszystkie bugi. Polecam jeszcze raz i zachęcam do wspólnej gry w planach jeszcze wiele ale na serwerze potrzebujemy Was. 

Opublikowano

Na serwerze gra sie bardzo przyjemnie. Nie jest to ideał i daleko mu do doskonałości, ale miło można tu spędzić czas. Liczę też że serwer będzie się rozwijał.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Na Serwerze codziennie witamy nowości :) Serwer jest również rozwijany więc nasi gracze się nie nudzą, pomijając fakt ileż to godzin muszą spędzić na questami czy mob arenami.

Tymczasem nasz event dotyczący pałacyku się skończył. Znalazła go Gildia.

http://mcpandora.pl/forum/showthread.php?tid=45&pid=103#pid103

Opublikowano

Zostało wprowadzonych wiele zmian! Mięczy innymi okienkowy market serwera do handlu z innymi graczami! Trade Broker/Auction House, jak zwał tak zwał! A ponadto nowe przedmioty!

A tu reszta zmian na dzisiejszy dzień!

11.12.2014r.
- Zostały obniżone ceny zbroi(wszystkich) i miecza diax (z 250 na 200)
- Zostało dodane 4 nowe miecze (w tym jeden miecz z czarem)
- Zostały dodane nowe zbroje: 2 pary butów, 1 klata, 1 spodnie, 1 helm
- Został dodany nowy łuk
- Cena Diaxa u przemytnika w sprzedaży została zwiększona ponad dwukrotnie z 35 na 75 za jeden
- Cena zlota u przemytnika w sprzedazy zostala zwiekszona z 3,50 za jeden na 4,00
- Zostały usunięte komunikaty o obrazeniach mieczy, po enchancie nie pokazywaly one poprawnej wartosci.
- Zostały dodane komunikaty przy pvp (dotyczące "wchodzenia" efektow z nowych mieczy, lukow, zbroi)
- Po wpisaniu komenty /ils stats pokazują nam się obecne statystyki (powiazane z nowymi itemami)
- Naprawiono bug z łatwością bossów i wsyzstkie inne związane z nowymi przedmiotami.
- Standardowe hp = 20. Każde dodatkowe będzie objawiało się dodatkowymi ikonkami hp
(przy zakładaniu zbroi i ściąganiu mogą wystąpić małe opóźnienia związane z aktualizacją żyć)
- Zmieniono dodawanie hp przez nowe przedmioty. Klata z 18 na 14. Spodnie z 7 na 6.
- Zmieniono standardowy regen zycia. Teraz zycie regeneruje się delikatnie inaczej niż wcześniej na pełnym "wyżywieniu". Prawdopodobnie szybciej.
- Aktualny maks hp ze zbrojami wynosi 40, równowartość dwóch "normalnych żyć"
- Dodano serwerowego Brokera, narazie w biednej wersji bez npc. Aby sprawdzić komendy wpisz /market
- Usunięto bug z nadmiernym dropieniem łuków ze szkieletów
- Odbugowano spawn [bOSS] Nieumarlak
- Zmieniono nagrody za poszczególne poziomy w Mobarenach Mrok i Wyspy
- Zmieniono nagrody za Golema i Nieumarlaka
- Osłabiono Nieumarlaka
- Zmieniono Ceny wszystkich nowych itemów: miecze,zbroje,luk
- Podwyższono nieznacznie ceny enchantow

Opublikowano

Zachęcam do gry, miła atmosfera, wiele ciekawych qestów, dużo ładnych lokacji, nie można się nudzić naprawdę warto :).

Sam gram od 3 dni i nie mogę się oderwać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...