Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znowu ja ;/

Mam dość duży problem.Mój brat ze zlecenia podmiotu wyższego(czyt. rodziców) został zmuszony do pogadania na temat modernizacji ze swoim kolegą "informatykiem". On po obejrzeniu mojego kompa,stwierdził,że nie warto w to inwestować -,- ( H61M,pentium g2130 2x3,2 GHz,GTX 650 Ti Boost). Wiem,że to jest socket 1155,ale i5 chyba wystarczy do gier.Czy Wy też jesteście tego zdania co ten "informatyk ? Musiałbym ponieść większe koszty,bo nowa płyta główna i chyba droższe i5 :/

Opublikowano

przeciez zablokowana i5 ivy wiele nie traci do haswella, śmiechłem

wystarczy kupić jakąs dobrą i5 z zablokowanym mnoznikiem (np i5 3570, nadal dobra i5)

to tylko jedna generacja do tylu

­

Opublikowano

No mówiłem to,ale rodzice mówią,że lepiej się posłuchać tego typa ;/ jak im to sensownie wytłumaczyć ? ;________;

Opublikowano

No mówiłem to,ale rodzice mówią,że lepiej się posłuchać tego typa ;/ jak im to sensownie wytłumaczyć ? ;________;

Międz i5 ivy a i5 haswella jest parę procent różnicy w wydajności, nie odczujesz tego praktycznie, a ile tańsza jest...

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

ok,wielki dzięki,udało mi się przekonać rodziców :)

Nie,który procesor wziąć ;/

http://allegro.pl/intel-xeon-e3-1220-3-1ghz-sr00f-oem-i4865534705.html   XEON

http://allegro.pl/procesor-intel-core-i7-2600-lga1155-i4866296566.html A ten i7 ma jakieś problemy z rozruchem ;/

Który z nich byłby lepszy do nagrywania ? Nie mówiąć o wymianie grafiki i dołożeniu 4 GB RAMu :P

@Nitex

Opublikowano

taniej wyjdzie ci i5 2500 (jesli ci chodzi o wersje bez k), prawie ta sama wydajnosc

wez i5 2500 + ram (najlepiej 1600 cruciale jesli mowimy o nowych) i jakis tam dysk 

­

Opublikowano

Znaczy te RAMy to miał mi sprzedać ten sam pan od procka ( i5-2500 bez K ) 1333 MHz 8 GB

A dysk to kupie,ale nowy z morele/allegro.

Opublikowano

Znaczy te RAMy to miał mi sprzedać ten sam pan od procka ( i5-2500 bez K ) 1333 MHz 8 GB

A dysk to kupie,ale nowy z morele/allegro.

starguj cene do 650zl, bo jesli wezmiemy pod uwage za taka i5 nie jest wiecej warta jak 500zl to przeplacasz za ram jakies 50 zl

starguj cene i sie oplaca

­

Opublikowano

To w takim razie odrzuce RAM,bo aktualnie mam 4 GB (co mi w zupełności wystarcza).Procka biorę za 500 zł,a te 4 GB to dokopie w lutym czy coś ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...