Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak używać PS3 Flash Tool v4.50

DaWid201

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

]Witam ! Mam problem ... próbuję przerobić moje PS3, próbowałem już XXX aktualizacjami ... zawsze wyskakiwał mi błąd "Dane są uszkodzone" , przeczytałem w internecie , że można ten problem rozwiązać dzięki programowi: PS3 Flash Tool v4.50(Screen nr.1) ,którego wcale nie umiem obsłużyć proszę o pomoc . Z Góry Dziękuję !

screen nr.1

post-1294011-0-82535500-1417277528_thumb.jpg

Opublikowano

Aby przerobić konsolę przez CFW(instalowanie zmodowanego systemu) musisz mieć konsolę FAT, lub niektóre Slim. Ponad to konsola musi mieć system 3.55. 

I TUTAJ pomaga ci ten program. Służy on do tego by pomóc w obniżeniu systemu za pomocą E3 Flasher'a.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

No sorry ale tutaj nikt nie jest wróżką... zero informacji o konsoli jak i sposobie przerobienia

Napisz jaki to model, napisz jakie konsola posiada oprogramowanie (FW) oraz rozwiń "próbuję przerobić" robiłeś downgrade czy nie robiłeś... skąd my mamy o tym wiedzieć?

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Otóż nie robiłem downgrad'u ponieważ wyskakiwał mi ten błąd ... za każdym razem, posiadam PS3 Slim z wersją 4.66 ... wybaczcie brak wszystkich informacji jestem tu nowy :/

Aby przerobić konsolę przez CFW(instalowanie zmodowanego systemu) musisz mieć konsolę FAT, lub niektóre Slim. Ponad to konsola musi mieć system 3.55. 

I TUTAJ pomaga ci ten program. Służy on do tego by pomóc w obniżeniu systemu za pomocą E3 Flasher'a.

Czyli ... muszę kupić E3 Flasher, aby przerobić moją konsolę ... tak ? ; d

Opublikowano

Otóż nie robiłem downgrad'u ponieważ wyskakiwał mi ten błąd ... za każdym razem, posiadam PS3 Slim z wersją 4.66 ... wybaczcie brak wszystkich informacji jestem tu nowy :/

Czyli ... muszę kupić E3 Flasher, aby przerobić moją konsolę ... tak ? ; d

Tak, uzywasz E3 Flasher aby skopiowac bkpps3.bin z pamieci flash PS3 na karte SD w flasherze. Potem uzywasz PS3 Flash Tool aby przerobic bkpps3.bin i potem kopiujesz przerobiony bkpps3.bin z SD na flash PS3. Jesli PS3 model zbyt nowy to PS3 sie popsuje, jesli bkpps3.bin jest nie dokladnie skopiowany to PS3 tez sie popsuje, jesli bkpps3.bin jest ok i model konsoli tez ok to PS3 powinno zrobic reboota i potem powinienes mogl zainstalowac OFW 3.55 lub kazda przerobke CEX lub REX.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...