Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strasznie mało FPS.

kowereki12112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem...

Miałem kiedyś inny monitor taki 15,6" i miałem na hiplayu np po 300fps, 400fps przy klepie na arenie itd... i all płynnie, tak samo z hc wszystko okej i płynnie 400+fps...(60hz) (Przy włączonym TS/muza na necie i fejs xD)

Teraz mam nowy monitor 19" też 60hz ...

Jakiś tydzień temu było wszystko ok, wbijam sobie na hiplaya itd itp taki sam mc mam nic nie zmieniałem miałem podobna ilosc fps ...

A ostatnio z 2 dni było tak że wbijam sobie np na lobby hiplay i patrze 30-70 fps.... Nic nie zmieniałem...(I to nawet bez przeglądarek/ts/skype itp)... Nie wiem co się dzieje... Nic nie zmieniałem....

O co tu chodzi? Tak się dzieje nawet jak mam fresh kompa po 24h nieużywaniu ;ccc

Opublikowano

Możesz mieć mało FP'S dlatego, że możesz mieć niezaktualizowane te rzeczy:

- Nie masz wgranego optifine.

- Nie masz zaktualizowanych sterowników do karty graficznej.

- To samo możesz mieć nie zainstalowanej najnowszej Javy. 

- Spróbuj przeczyścić komputer od środka z kurzu.

- Koniecznie wyłączaj zbędne programy na komputerze typu (skype,ts,gg itd) 

- Wgraj odnowa Minecrafta. 

- W ustawieniach Minecrafta wyłącz niepotrzebne animacje OFF/Zmniejsz/Wyłącz.

Opublikowano

Jesteś pewien że nie było aktualizacji żadnej na twoim komputerze? To jest jakiś serwer z własnym launcherem na który wchodzisz czy po prostu zwykły serwer? Monitor to raczej tutaj nic nie zmienia, tylko części w komputerze dają Ci dobry FPS.

Kappa.

Opublikowano

Jeżeli masz Win7 to sprawdź czy Minecraft.exe jest otwierany za pomocą twojej karty graficznej ( prawy na Minecraft.exe i "Uruchom z procesorem graficznym" )

Jak masz "Zintegrowana.." to zaznacz "Procesor (...) o dużej wydajności"

Opublikowano

Może nagle w ustawieniach zmieniło się ograniczenie FPS? (Ustawienia graficzne w mc) Wchodzisz w ustawienia/ustawienia graficzne i po prawej stronie masz ogarniczenie i tam wybierz na max FPS. Może nagle się zmieniło? Sprawdź i napisz.

Kappa.

Opublikowano

Wszystko nowe, sprawdzałem.

(Java 8 Update 25)

A i zauważyłem że strasznie dużo mi zużywa minecraft, bo mi zużywa 1 proces mc po 600 000 k i 2 proces javaw z 250 000 k w menadżerze...

Opublikowano

30 - 70 FPS to dosyć dużo... Jak grasz na pełnym ekranie to masz pewnie większą rozdzielczość niż kiedyś i komputer więcej musi pracować. Takie jest MOJE podejrzenie... Ale nie jestem pewien. Ja mam w MC jakieś 15 - 40/60/100

Opublikowano

Przeznacz na minecraft 2G ramu. Wyłącz z autostartu rzeczy które się włączają podczas startu komputera. Może masz takiego wirusa jak mój brat. Gry zaczęły mu się strasznie zacinać. Spróbuj przeinstalować system :)

Opublikowano

30-70 podczas klepy na hc to dużo? Launcher mam premium...

To jeszcze nie jest najgorzej. Zależy także czy używasz jakiś dodatkowych programów podczas grania w minecrafta, jeżeli tak to wyłącz zbędne. Jeżeli nie, to nie jest najgorzej. Nie masz chyba ścinek przy takiej ilości fps?

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...