Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medium tank

CoY12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M48A1 Patton, FV4202, Ob.140, E-50M, Bat Chat 25t, Leopard 1.   Ktory z tych medow byscie wybrali gdybyscie mieli w nie isc? Odp uzasadnijcie.

Ja osobiście idę we wszystkie, każdy z tych medów jest dobry i każdy ma mocne strony. Na początek polecam Obj. 140 

Opublikowano

Patton - Bardzo dobry zasięg widzenia, mega weakspot na wieży, po za tym bardzo podobny do fv4202, dobra depresja, nienajlepsza mobilność, dobre działko.

FV - Dobry kadłub, słaba wieża, dobra depresja, słaby V-Max. HESHE na goldzie.

OB. 140 i reszta rusków - niskie, dobra mobilność, dobre spamerskie działa, dobry pancerz, świetna wieża, proste w grze.

E50M - Wysoka masa pozwala taranować nawet HT, bardzo dobry pancerz, nienajlepsze działko (w porównaniu do innych MT), słaba wieża, przyspieszenie zbyt op nie jest.

BC - Magazynek, świetna mobilność, brak pancerza, dobry spotter

Leoś - Świetna lufka, brak pancerza, świetna mobilność, dobry spotter

121 - Dobry pancerz, dobra mobilność (słabe przyspieszenie), najlepszy DPS, chyba jako jedyny ma AP na podstawowych, brak depresji

Opublikowano

Zdecydowalem sie na bc 25t, mam do wydania 160k expa na ta linie wolnego i macie jakies propozycje na jakie czolgi to poswiecic? Ktore sa najtrudniejsze? juz na elc amx jestem

Opublikowano

Zdecydowalem sie na bc 25t, mam do wydania 160k expa na ta linie wolnego i macie jakies propozycje na jakie czolgi to poswiecic? Ktore sa najtrudniejsze? juz na elc amx jestem

Ja bym odblokował RU, linia jest znacznie trudniejsza i mniej przyjemna.

Opublikowano

Dobra może jednak nie, pomyślałem i chyba będzie to Ob 140. Pójdę przez T-43, T-44 i T-54. Teraz to samo pytanie, w jakie czołgi wydać wolne doświadczenie 160k? Na jakim czołgu się gra najtrudniej z tej linii? Może zbadać początkowe tiery a resztę żeby ominąć stockowe armaty u t-44 i t-54? Tutaj tak samo, jestem na 5 tierze już.

Opublikowano

od XIII tieru czołgi tej linii już są niezłe i radzę Ci graj każdym z nich i poznaj ich zachowanie na poszczególnych mapkach.

Wolne dośw. wykorzystaj do odblokowania nowych podzespołach na ODKRYTYCH już czołgach wtedy będziesz dobrze nimi grał :)

A tak na boku powiem Ci, zastanów się nad 121, jest to na prawdę bardzo dobry pojazd. Mam na nim już prawie 5 perka i świetnie mi się nim gra, nigdy tego nie liczyłem ale WN8 z bitew na tym czołgu oscyluje mi na pewno grubo powyżej 4k.

Opublikowano

pisalem ze tylko z tych wymienonych wyzej czolgow chce propozycje, wszystkie dokladnie obserwowalem i tylko tymi moge grac. Nie jestem taki ze kazda linie zrobie do 8t jak moglbym miec juz z 5 Xt. Ja najlepiej sie czuje grajac Xt i do nich tylko ciagne linie. Jestem prawie pewny ze ide do Ob140 tylko nadal nie wiem gdzie te 160k zamieścić:(

Opublikowano

Patton - Bardzo dobry zasięg widzenia, mega weakspot na wieży, po za tym bardzo podobny do fv4202, dobra depresja, nienajlepsza mobilność, dobre działko.

FV - Dobry kadłub, słaba wieża, dobra depresja, słaby V-Max. HESHE na goldzie.

OB. 140 i reszta rusków - niskie, dobra mobilność, dobre spamerskie działa, dobry pancerz, świetna wieża, proste w grze.

E50M - Wysoka masa pozwala taranować nawet HT, bardzo dobry pancerz, nienajlepsze działko (w porównaniu do innych MT), słaba wieża, przyspieszenie zbyt op nie jest.

BC - Magazynek, świetna mobilność, brak pancerza, dobry spotter

Leoś - Świetna lufka, brak pancerza, świetna mobilność, dobry spotter

121 - Dobry pancerz, dobra mobilność (słabe przyspieszenie), najlepszy DPS, chyba jako jedyny ma AP na podstawowych, brak depresji

Nie najlepsze dzial E50M lol juri ogarnij sie czlowieku. Nie pisz o rzeczach o ktortych nie masz pojecia

imetin_logo.png

Opublikowano

Nie najlepsze dzial E50M lol juri ogarnij sie czlowieku. Nie pisz o rzeczach o ktortych nie masz pojecia

50M bardzo dobre celne i nawet szybkostrzelne działko bo ładuje niecałe 9s. Celność E50m jest bardzoo wysoka.

Tak samo nie zgodzę się z tym że ma słabą wieżę chyba że nie umiesz nim grać to wtedy się zgodzę ;)

Opublikowano

Jeden z gorszych dps'ów, celność każdy med ma dobrą, penetracja na podobnym poziomie. W porównaniu do 121 czy Ob. 140 to nie jest dobre działko ;)

Opublikowano

dobra dobra zmieniacie temat:D Wybrałem Ob 140 na taki początek z medami i mam 160k wolnego doswiadczenia do wydania, gdzie ten exp sie najlepiej przyda zeby cos pominac? Jaki najgorszy jest czolg w tej linii?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...