Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Keinnett Launcher (Gąbkowa Edycja) Wirus

matriks38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniłem launcher na shiginime i miesiąc póżniej Avast! wykrywa go jako wirusa.

Wcześniej nie wykrywał go jako wirusa i wszystko śmigało.

Po tym zarazeniu zeskanowałem archiwum zip z launcherem i wykryło też wirusa.

Starsze wersje też sprawdzałem, nie miały wirusa ale pare dni póżniej wykryło że to wirus.

Zarażenie: Win32:Malware-gen.

Z tego co wiem to malware ma wyświetlać reklamy i przekierowywać na inne strony a nic z tego się nie potwierdziło

mca.png

Opublikowano

Wykrywa, Ci za pewne fake wirusa. Dodaj tego wirusa do ignorujących zazwyczaj tak się dzieję, jak pierwszy raz instaluję się launcher KeiNett lub za pewne coś jest nie tak z avastem czasem wykrywa nie prawidłowe wirusy.

Spróbuj wgrać ponownie ten launcher z innym antywirusem. 

Opublikowano

Pobrałem jeszcze raz i wykryło jako wirusa kiedy go zeskanowałem to dałem działaj automatycznie (Napraw, przenieść do kwarantanny, usuń) i się nie powiodło. Chce uzyskać więcej dowodów że to fake virus

mca.png

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem by było zainstalować nowego AntyVirusa, ponieważ Avast w prawie wszystkim znajdzie Ci ;)
Lub jak włączasz Launchera to wyłącz wszystkie zapory w Avascie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...