Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mega Buff Jax'a na PBE

Liderex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem napisać, że Riot'u znów coś odbiło i Buffują postać i tak już op.

Opis zmian:

Jax

• Counterstrike (E) cooldown lowered to 16/14/12/10/8 from 18/16/14/12/10
  • Grandmaster's Might ® Flat Bonus magic resist now 20/35/50  from 25/35/45]
  • Grandmaster's Might ® Bonus armor now 20/35/50 + 50% bonus AD from 25/35/45 +30% Bonus AD

Przy 500 Ad miałem 300 Bonus armor, żaden Ad champion nie mógł mi podskoczyć. Szykują się nowe bany na rankedach. Razem z base armor miałem ok. 400 armor!!!

Co myślicie o tych zmianach?

Opublikowano

Botrk serio? Chyba mało nim grasz on ma już z pasywa 84% Attack speed.

Zresztą każdy ma swój build, ale przy Twoim Botrk i Warmog bym Cie zjechał równo na topie.

Opublikowano

Champion który ma doskok i stun nie potrzebuje dodatkowo slowa, biorąc pod uwagę jego pasywy: atack speed, bonus damage z R i armor. On potrzebuje jak najwięcej AD, ewentualnie HP.

Fakt nie każdy potrafi grać Jaxem, ale w 90% rankedach, Jax w jungli każdy gank kończy killem.

Opublikowano

Champion który ma doskok i stun nie potrzebuje dodatkowo slowa, biorąc pod uwagę jego pasywy: atack speed, bonus damage z R i armor. On potrzebuje jak najwięcej AD, ewentualnie HP.

Fakt nie każdy potrafi grać Jaxem, ale w 90% rankedach, Jax w jungli każdy gank kończy killem.

Dobra k***a dobij chociaż golda do pogadamy. Botrk to core na jaxa. Uzyj muzgu choc raz.

Jestem ciekaw po c**j go boostują skoro jest przeop obecnie. Dobry jax sam carruje gre juz teraz, po buffie bedzie jeszcze tankowal sam caly team.

Opublikowano

O czym ty w ogóle tutaj piszesz.

Botrk jest bardzo potrzebny na tej postaci, ma slowa, ma AS, ma obrażenia i kradzież życia.

Dostajesz slowa ty, slowujesz ty + dodatkowy AS z tego przedmiotu.

Ja jestem w srebrze, ale ty chyba wystajesz poza drewno.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

a daj sobie tą plakietkę z dywizją pod nickiem xp

@top

Jax to guwno, ale po tym buffie może zacznie być grany, ostatni raz go widziałem na solo q chyba w D5 4 miesiące temu xD

Opublikowano

botrk to must have na Jaxie, chyba nie znasz umiejętności pasywnej, jak i aktywnej tego itema.

Opublikowano

Zresztą każdy ma swój build, ale przy Twoim Botrk i Warmog bym Cie zjechał równo na topie.

Botrk to świetny item na jaxa, ale każdy składa build jak uważa i nie można mu tego zabronić. ;) Jeżeli uważasz, że kupno botrka to zły pomysł, to tego nie rób, ale zapewniam Cię, że jesteś w błędzie.

Opublikowano

Jak enemy nie ma potężnych tanków to i można złożyć równie dobrze hextecha bo ma chyba nadal więcej lifesteala a to też świetny item dla hybrydy jaką jest Jax. Bo ogólnie botrk ma dużo plusów ale głównym jego założeniem jest pasywka, która zadaje dodatkowe magiczne obrażenia procentowe a to jest git na tanki.

Opublikowano

Według mnie nie jest teraz tak bardzo OP po poprzednich nerfach i tak będzie słabszy niż kiedyś - co tu dużo mówić, król wraca na topa ;)

Jak enemy nie ma potężnych tanków to i można złożyć równie dobrze hextecha bo ma chyba nadal więcej lifesteala a to też świetny item dla hybrydy jaką jest Jax. Bo ogólnie botrk ma dużo plusów ale głównym jego założeniem jest pasywka, która zadaje dodatkowe magiczne obrażenia procentowe a to jest git na tanki.

Z hydrą i tak ma bardzo dużo lifesteala.

Opublikowano

Co do popularności to ja go widzę w 80% grach gdzie nie jest banowany i zawsze kończy grę w wynikiem 15-20kill.

Jamnik007 i Hasty widzę typowe polaczki flamerzy, macie PBE, że wiece co działa aktualnie na niego lepiej? Nie miałbym konta PBE gdybym dobrze nie grał. A jak ktoś jest chętny chętnie zapraszam na PBE to zagramy :))

Opublikowano

Co do popularności to ja go widzę w 80% grach gdzie nie jest banowany i zawsze kończy grę w wynikiem 15-20kill.

Jamnik007 i Hasty widzę typowe polaczki flamerzy, macie PBE, że wiece co działa aktualnie na niego lepiej? Nie miałbym konta PBE gdybym dobrze nie grał. A jak ktoś jest chętny chętnie zapraszam na PBE to zagramy :))

Człowieku, czy ja Cię gdzieś obraziłem? Jedynie napisałem coś od Siebie względem postaci oraz itemu.

Każdy orze jak może (chodzi o itemki)

Nie pasuję Ci botrk to go nie rób, jedynie wyraziłem swoją opinie :)

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Jaxem grałem swego czasu, na starym koncie był to nawet mój main przez długi okres, lecz zapomniałem później o Nim. Ten buff mnie przywrócił do zagrania Nim, dobra mechanika i Jax niszczy.

Omen / Hydra / Botrk i jechanka. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Obecnie Jax należy do nieco zapomnianych postaci, na rankedach nie widziałem go jakoś od platyny. Lekki buff byłby dla niego przydatny.

Opublikowano

Co z tym buffem jak taka irelia w mid/late rozjebie jax'a jeżeli zmisuje stun'a

do tego jest dobra meta pod jax'a typu maokai/rumble i większość teraz by rozjebało jaxa

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Nie zapominaj o pasywce ktora na kazdy aa zabiera % hp, przy takim as w polaczeniu z empower to zaden Toper Ci nie podskoczy.

Chcialbym, zeby Jax wrocil do mety, imo to moj mejn a niezbyt sie nim aktualnie gra.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ogarnięty Jax zjedzie Irelkę w kilka sekund :) Jednorazowe przypadki to są, a ten buff wystarczy na wygrywanie linii. 

czytaleś z championseleect. net czy z własnego doswiadczenia to wiesz z gry na poziomie golda?

Invoriabanenr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...