Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Który tank na topa?

metinowiec95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

mam postacie na adc tj: vayne, twitch (główne), trist i ashe.

Na supporcie nie da sie carrowac z nieogarniętym adc więc ostatnio mało gram, ale mam thresha, blitza, morg.

Na mida mam ahri, orianne, xeratha, zeda, lb, fizza.

Na topa.. tu właśnie no mam nidalkę, ale jakoś lepiej mi się nią gra na midzie pod ap.. tryndamera też mam - działa dobrze na skrypcie jakimś? Mam skrypt Master od braina i jakoś tam chodzi. A kogo dokupić na tego topa, nie za 6k tylko do tych 3k.

Myślałem nad mundo - co o nim sądzicie? Jest na niego coś dobrego w #L?

Jaki inny tank jest dobry na #l? Kim gracie z #L na topie?

Piszcie swoje opinie.

Yo.

Opublikowano

mundo pod L#? I co on by miał takiego robić, graj bardziej technicznymi postaciami na L#

Riven - jeśli bardzo chcesz buduj ją pod tanka, jayce to samo (wiem, że są to droższe postacie ale to tylko moja propozycja)

trynda dobrze się sprawdza na L# z tych które podałeś.

x

Opublikowano

Spróbuj sobie pograć Ryzem pod tanka. Postacie, o których wspomniałeś są zbyt mało zaawansowane technicznie, by nadawały się pod L#. 

Opublikowano

Mam ryza, grywałem nim czasami na tym topie ale no.. jak przeciwnicy mają kogoś z doskokiem typu ahri, rengar czy nawet obecna kalista - mam problem.

No bo doskoczy do mnie 2 takich i po mnie, ryze łatwo skontrować właśnie takimi postaciami czy chociażby LeBlancą.

A teraz szukam kogoś na tego topa no bo skoro ogarniam i mam postacie na mida, adc - potrzebuję 3 linii, a jungla odpada bo obecnie totalnie mi się nie podoba w nowej odsłonie.

No wiem, że Jayce jest dobry na #L ale trochę kosztuje, a obecnie mam ok. 1.5k IP - powoli może uzbieram, ale znając życie znudzi mi się zbieranie i kupie znowu kogoś innego xD

Piszcie dalej....

Opublikowano

Hmm do 3k Toplaner i to tank.. Maokai i Gragas nadal dają radę. Ostatnio mnie zgnoił Gragas pod AP tanka czyli RoA zaczynał a potem jakiś Rylai, Omen itp.

Obaj mają jakieś skrypty ale w sumie Gragas to ma słaby skrypt a Maokai średni skrypt.

Szczerze na Twoim miejscu bym eksperymentował i pickował na topa Kassadina, Karthusa bo po Ci nie wiadomo jaki tank skoro ich możesz zbudować pod AP i mieć jednocześnie sporo armora i HPków? Karthus to hypercarry, że mecz 4v5 potrafi wykerować zwłaszcza z fajnymi skryptami.  A jego teleport brany na topa? Broken. Teleportujesz się na bota i praktycznie co każdy teleport to 2 fragi.

Opublikowano

bronz smurf - często w różnych tematach widziałem Twoje wypowiedzi i widać jest, że sporo o #L wiesz...

Mógłbyś mi podać (ew. na PW) swój nick? Albo jakiś kontakt? Bo jak widzisz, ja jestem świeżakiem i często, gęsto zakładam "głupie" tematy z pytaniami na które być może byś potrafił szybciej i lepiej odpowiedzieć.

:]

EDIT:

Kupiłem malphite dla testu.. i nawet nawet jest.

Tylko jakie itemki na nim radzicie składać i skille Q, E, W?

Jest bardzo manożerny - 1 combo z ultem i prawie nie mam many...

Chyba musze składać mroźne serce dla many..

Budowniczy
Opublikowano

Lee Sin top tank pozdrawiam od 6 schodzisz na mida jesli masz trinketa/warda oddajesz killa midowi kiedy w momencie twojego zejscia na mida jungler idzie na bota. Dodatkowo insecowanie to free win a skrypt zrobi za Ciebie to sam. Moim zdaniem dozbieraj do lee sina ta postacia mozesz zrobic wszystko co tylko chcesz jest ciezki do skontrowania dzieki swojej mechanice wiec tak samo w early nie ma problemu na linii jesli chcesz zesnowballowac gre idziesz pod ad jesli chcesz byc usefull w pozniejszym etapie gry idziesz pod tanka cała logika skrypt zrobi za Ciebie całą reszte.

Opublikowano

Ja polecam irelię :) Dobry DMG + Tank

Irelia

Plusy:
+ True dmg
+ Heal w skillach
+ Bardzo dobre spelle do ucieczki jak i do łapania
+ Jest tankowata, a do tego duzo bije
+ Łatwo sie farmi
+ Bardzo mocna w late game
+ Bedac skontrowanym mozna carrnac gre

Minusy:
- Słaba na pierwszych poziomach
- Łatwa do skontrowania

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...