Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

radeon r9 270x 2gb ddr5

Xariah23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie 

Witam chciał bym zakupić Karte Graficzną ASUS r9 270x 2gb ddr5  i  Zasilacz Pure Power L8 500W 80PLUS Bronze BN223 i mam pytanie czy wystarczy mi na to kasy mam na to 1 tyś na stronkach pisze ze dokładnie 1 tyś ale wole sie zapytać was to są linki do tego sprzętu 

Karta : http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-dp-r9270x-dc2t-2gd5-610688/

Zasilacz : http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-l8-500w-80plus-bronze-bn223-585606/

Mój Komputer 

Procesor : Pentium[R] Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz 2.80GHz [bez Możliwość Zmiany Procka I Komputera ] 

Pamięć Ram : 4GB

Obecnie Karta Graficzna do Zmiany : GeForge 9500GT

Zasilacz :QOLTEC ATX SilentLine 425W

Komputer kupiony w Avans w 2009 roku jak db pamiętam Pozdrawiam 

czy będzie mi się komputer wyłączał lub resetował

Dziękuje i Pozdrawiam 

Opublikowano

Nie, ale procesor będzie blotlneckował tę grafike. Poza tym na kiego grzyba ci 270x, skoro to to samo co 270, tylko ze podkręcone... bezsęs. Za tą cenę radze ci sprzedać kompa, i kupić nowego złożonego z używek, ja sam złożyłem sobie ostatnio coś takiego i nie narzekam:

CPU i3 2100 200zł

GPU Msi Gtx 750 2gb 300zł

RAM 2x2gb Micron cl11 1600Mhz 100zł

MOBO Gigabyte B75M-D3H 100zł

HDD 500gb Wd blue 70zł

CASE zalman t4 80zł

PSU Be quiet! System Power 7 350W 80zł

DVD Jakiśtam LG za 60zł z wysyłką

Razem dokładnie 990zł.

Tobie proponuje zamiast zasilacza wziąć jakiś mocniejszy, i gpu r9 270. Tylko musisz okazji szukac.

Opublikowano

Nie chce zmieniać Komputera Chce się tylko zapytać czy będzie się wyłączał lub resetował albo czy będą gry Nowe Chodzić jak np FarCry 4 Fifa 14 BF 3 BF 4 itd Na Ultra Wiem że mój Procesor to nie jest jakieś cacko ma swoje lata ale wydaje mi się że w 80% uciągnie te karte Asusa 

Opublikowano

Nie chce zmieniać Komputera Chce się tylko zapytać czy będzie się wyłączał lub resetował albo czy będą gry Nowe Chodzić jak np FarCry 4 Fifa 14 BF 3 BF 4 itd Na Ultra Wiem że mój Procesor to nie jest jakieś cacko ma swoje lata ale wydaje mi się że w 80% uciągnie te karte Asusa 

Ten procesor w ogóle nie uciągnie FC4, FC3, BF3, BF4. 

Ma swoje lata, więc oddaj do muzeum, skoro wykorzystujesz PC do grania. 

Opublikowano

Co ty gadasz grałem w FarCry 3 i BF3 BF4 na na najniszych ustawieniach w 30/45fpsach na tym procku i geforge 9500GT moim zdaniem to nie procek tylko wina grafiki

Opublikowano

Obecnie w bf3 mam tera 35 fpsow Wszystko low rozdziałka 800x600 w pomieszczeniach jest nawet skok do 60 zapomniałem dodać Ramy 4gb ddr 2

Obecnie w bf3 mam tera 35 fpsow Wszystko low rozdziałka 800x600 w pomieszczeniach jest nawet skok do 60 zapomniałem dodać Ramy 4gb ddr 2

Uczeń
Opublikowano

ale ty nie rozumiesz ze nawet po zmianie karty graficznej roznicy duzej nie bedzie?

co z tego ze jebniesz wystrzalowa grafike jak ten procesor w zyciu nie pociągnie bfa na 64 graczach w 60fpsach

Uczeń
Opublikowano

sorka ja sie na tym nieznam a dało by rade kupić pod gry Zasilacz Grafike i Procesor za tys zl

musialbys zmienic plyte glowna zeby zmienic procesor. a jak zmienisz plyte glowna to pewnie masz ramy ddr2 wiec trzeba kupic tez nowe ramy. obowiazkowo musi byc tez nowy zasilacz, a na koncu karta. z nowek sie nie zmiescisz, ale z uzywek tak

Opublikowano

Trzeba Chyba Poprostu złożyć Nowy Komputer te rozwiązania będzie najlepsze gdzieś do 2 tyś chyba że będzie coś dobrego w mediaExpert tylko mam mały problem że ja sie na tym kompletnie nieznam Podajcie części do 2tys aby komputer złożyć pod gry

Opublikowano

I uważasz, że to dużo ? Nawet na zablokowanych Pentiumach nie da się grać w BF'a. 

Co ty gadasz grałem w FarCry 3 i BF3 BF4 na na najniszych ustawieniach w 30/45fpsach na tym procku i geforge 9500GT moim zdaniem to nie procek tylko wina grafiki

To zarówno wina procka jak i grafiki. FC3 jakoś sobie dawał radę z zablokowanymi Pentakami, ale warto się zaopatrzyć w 4 rdzenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...