Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnoście siatkówki i piłki nożnej.

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piłka nożna

1. Jak poprawić trening siłowy (w nogach), po prostu jak kopie piłkę to ona nie nabiera odpowiedniej prędkości (i często jestem wyśmiewany...)

2. Czy w ciągu roku (treningi 2 razy w tygodniu) nauczę się lepszego dryblingu? Obecnie znam podstawy, które nigdy nie zawodzą :P

3. Kiedy najlepiej kupić korki, oraz jakie były by dobre. (nie ważna firma, w tym elemencie postawie na jakość [Cena do 200-300 zł].

4. Pierwsza styczność z korkami? Mam się obawiać?

Siatkówka

1. Podczas grania w siatkówkę mam.. takie totalne rozluźnienie, lecz gram (według mnie) najlepiej z klasy (może nie robię jeszcze takich perfidnych ścin, ale do czasu :D) To normalne?

2. Jak opanować odbiór dolny? Raz na 10 (?) zdarza mi się, że piłka po prostu poleci nie w to miejsce co chciałem, lub nawet jej nie przyjmę (Po zagrywce).

3. Serwy mam dobre, mocne, ale odrobinę wysokie. (wszystko przelatuje)

Podsumowanie

Czy, w którymś z tych sportów mam szanse się rozwinąć? Posiadam 13 lat (w kwietniu kończę 14).

Trolle zgłaszam, nagradzam like-ami.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Zawsze możesz jakoś się rozwinąć tylko po prostu trzeba wkładać w to mnóstwo pracy i cały czas ćwiczyć. Zapisać się do jakiegoś klubu i tam trenować. Masz 13 lat to jeszcze nei jesteś taki stary :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

reff

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Piłka nożna

1. Jak poprawić trening siłowy (w nogach), po prostu jak kopie piłkę to ona nie nabiera odpowiedniej prędkości (i często jestem wyśmiewany...)

2. Czy w ciągu roku (treningi 2 razy w tygodniu) nauczę się lepszego dryblingu? Obecnie znam podstawy, które nigdy nie zawodzą :P

3. Kiedy najlepiej kupić korki, oraz jakie były by dobre. (nie ważna firma, w tym elemencie postawie na jakość [Cena do 200-300 zł].

1. Siła uderzenia to nie tylko nogi, większość to mięśnie brzucha(ruch wykonywany podczas kopania). Możesz wykonywać ćwiczenia na mięśnie brzuch oraz biegać z obciążeniem na nogi.

2. Wszystko zależy od Ciebie w ile i jak szybko się nauczysz wykonywać dodatkowo triki.

3. Kiedy? Jak najszybciej. Każde są korki dobre, imo polecam Mercurial, Hypervenom. Pamiętaj żeby dopasować korki do stopy.

4. Raczej nie. Kilka dni i się przyzwyczaisz. 

Opublikowano

@Kopyteczko

Piłka nożna

Siatkówka

1. Podczas grania w siatkówkę mam.. takie totalne rozluźnienie, lecz gram (według mnie) najlepiej z klasy (może nie robię jeszcze takich perfidnych ścin, ale do czasu :D) To normalne?

2. Jak opanować odbiór dolny? Raz na 10 (?) zdarza mi się, że piłka po prostu poleci nie w to miejsce co chciałem, lub nawet jej nie przyjmę (Po zagrywce).

3. Serwy mam dobre, mocne, ale odrobinę wysokie. (wszystko przelatuje)

Podsumowanie

Czy, w którymś z tych sportów mam szanse się rozwinąć? Posiadam 13 lat (w kwietniu kończę 14).

Trolle zgłaszam, nagradzam like-ami.

Piłka nożna:

1. Podstawą jest poprawne uderzanie piłki a nie siła ;)

2. Pewnie, że tak.

3. Jak masz pieniądze to kupuj od razu.

4. Ja miałem mały problem na początku.

Siatkówka:

1. Znasz podstawy (lepiej od reszty).

2. Szybciej się ustawiaj na nogach i czekaj na piłkę ;D

3. Nie sztuką jest przebić piłkę za boisko. Uderzaj technicznie pod siatkę lub lżej po dalszych rogach.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Piłka nożna:

1. Źle klepiesz w piłe

2. Oglądaj ronaldo na yt to się nauczysz ;d

3. Na wiosne, adidass f50 

4. Nie ma problemu

~ Bo liczy się skill ~

e01db0d6044e848cmed.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pilka nozna:

- strzelac o rozne ploty, drzewa (wtedy poprawisz swoje strzaly).

- Pewnie.

- Jakies Nike (poszukaj na alledrogo).

- Co ty czego...?

Opublikowano

Siatkówka:

Według mnie na tą chwile nie da się powiedzieć czy możesz mieć jakąś karierę w przyszłości...;p Trzeba dużo ćwiczyć i to nie tylko poszczególne fragmenty gry ale też np. trzeba ćwiczyć koordynacje i się rozciągać...Co do odbioru sposobem dolnym to staraj się być "nisko na nogach" ciężar ciała urtrzymywać na kolanach i nie wymachiwać rękami przy zetknięciu z piłką ale pracować nogami i starać się być pod piłką...

Powodzenia!!! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...