Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa jungla- jak oceniacie?

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że jak ktoś potrafi używać smite'a w tf'ach to jest ok... ale wielu graczy albo nie chce się tego nauczyć albo nie wiedzą o nowych umiejętnościach... To raczej zła kwestia...

Opublikowano

Ech, za czasów s1 to trzeba było mieć odpowiedniego championa, umiejętności i pomoc drużyny do jungle'owania, a teraz byle gównem można zrobić blue bez smite'a i jeszcze pół hp zostanie... Nowe smite'y pewnie jak zwykle okaże się, że są op i dostaną nerfa, counterjungle, który kiedyś był sztuką samą w sobie stanie się codziennością, neutralnie do tych zmian podchodzę, ale jak dla mnie zbytnio ułatwiają grę.

Opublikowano

Jak dla mnie jest ok, lubię zabijać ADC samym smitem i ultem Warwicka <3

Największym jej minusem jest to, że wyrzuca z gry dużą część junglerów.

Minusem? Jak dla mnie to ogromny + 

W końcu wykluczyli trolle z jungli typu soraka ad jungle : >

Co do tematu mam mieszane uczucia co do nowej mapy, może to po prostu kwestia przyzwyczajenia? ;C

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Myślę, że temat podchodzi pod dyskusję więc zapytam się czy próbował ktoś grać fiorą w jungli? Ma ciężkie early w jungli ale z nowymi smite'ami myślę, że dała by radę, a później po 6lvl z hydrą byłaby zabójcą samym w sobie i nie ma mowy o counterjunglowaniu jej, bo raczej zawsze wygra solo ;) Co o tym myślicie?

Opublikowano

Fiora nie ma specjalniego trudnego early jeżeli drużyna pomoże przy blue/red. S3/4 zdarzało mi się nią tam chodzić częściej niż na top lane, ganki przeciętne bez reda, ale + taki, że możesz doskoczyć nawet jak Cię odepchną, counterjungle można spokojnie robić o ile u przeciwnika nie jungluje Udyr/WW, może też czasem mieć problemy z Nocturne'em jeżeli gra nim ktoś w miarę ogarnięty. Kwestia gustu, ale wg mnie jungler przeciętny, mimo że lubię nią jungle robić.

Runy biorę zależnie od drużyny, tankowe (34 arm, 12 mr, stare runy jeszcze z s2) albo full ad (dmg + attack speed, też z s2).

Opublikowano

Rzeczywiście... Fiora ze swoim ultem+itemki na jungle te co na ww sie składa <3 POEZJA. Ult nakłada efekty wieeec! Ale pięknie by wchodziło ^_^ Aż sprawdze :D

Dla mnie mapa i jungla na +. Duży +. Te smite są bardzo fajne, ułożenie buildu na  junglera to ciężka sprawa, więc po kupieniu champa nikt nie leci nim na rankedy... Allee. Ja się już przyzwyczajam do lasu. Myślałem, że po aktualizacji zmienię moją main linie, ale raczej zostaje. Tylko postacie trzeba zmienić...

p.s Ktoś sprawdzał kochaną mumie w jungli ? Dobrze leci ?

Opublikowano

LoL, Morgana d5 jungle 7/2/26, wyrzuca część junglerów?? teraz wszystkim można w niej grać!!

Opublikowano

Nowa jungla jak najbardziej fajna jak dla mnie, ale teraz będzie raczej meta na postacie które mają naturalny sustain ( np. warwick ).

Jak dla mnie jest ok, lubię zabijać ADC samym smitem i ultem Warwicka <3

Nie słyszałem o wyrzucanie junglerów z gry, na nowej jungli rozegrane już ponad 30 meczy i ani jednego DC.

Opublikowano

Nowa jungla jak najbardziej fajna jak dla mnie, ale teraz będzie raczej meta na postacie które mają naturalny sustain ( np. warwick ).

Nie słyszałem o wyrzucanie junglerów z gry, na nowej jungli rozegrane już ponad 30 meczy i ani jednego DC.

XDDDDDDDDDDDD. Chodzi o to, że "wyrzuca" bo nie mozna niby grać każdym champem w jungli jak to było w poprzedniej jungli. Sam osobiście lubiłem grać Brandem w jungli na normalach i miał szybki clear i lepszy sustain niż co niektórzy.

A teraz to tylko kilka champów daje radę. W sumie można każdym ugrać ale wbijasz ledwo 3lvl, musisz cofnąć i bardziej gankować niż farmić junglę.

Opublikowano

Moim zdaniem fajnie im ta jungla wyszła, lepsza niż w 4 sezonie. Chociaż byłem źle nastawiony to jednak mi się bardzo podoba ale jedyny minus to:

-Za dużo teraz darmowej wizji !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...