Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Nowy dział!.

Gość Lord Tytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Chciałbym żeby stworzono nowe subforum, o grze o tytule "this war of mine"
Co myślicie o tym?

Kilka screenów z gry i film =)
8806814168674081148097.jpg

4353814168674081148097.jpg

Opublikowano

Bylem na konferencji z jednym z tworcow gry na hall of games, zapowiadala sie ciekawie, ale nie wiem czy przyciagnie fanow z mpcforum.

Opublikowano

@Anonymous Ogółem dla mnie po samych 2 filmach, kupiłem dziś rano...
Wydaję mi się że przyciągnie to ludzi, ale nie będzie to takie forum jak: lol,minecraft,metin

Opublikowano

Posiadam grę, przeszedłem z 5 razy aby wszystkie lokacje, różne zakończenia misji 'przerywnik-owych', zobaczyć.

Ogólnie fabuła i oprawa wymiata jak dla mnie. Pomysł na grę jest.... No po prostu z*******y, ale ta gra jest na kilka godzin... tak do 4-5h max nawet 3 jak ktoś nie myśli jak pierwszy komputer IBM-a.

Ogólnie na temat gry powstało by max do 40 sensownych tematów.

Reszta to na bank byłby spam ew filmik z gry raz na miesiąc.

Gdyby zrobili teraz jakieś 'dłuższe' DLC typu '...Krótko po pokoju sytuacja w kraju ponownie zaczęła zmierzać ku wojnie....' etc. i czas gry byłby wydłużony z tych 45 dni o np kolejny rok + więcej wydarzeń/misji pobocznych. To wielkie TAK.

Ps. Niby akcja gry rozgrywa się przez 45 dni, ale jak w 45 dni można ukazać 3 pory roku (15 dni jesieni 15 dni zimy i 15 dni wiosny) zachowując przy tym sens tych 45 dni wojny.

Opublikowano

Tak, grubasek (Gimper) ją kreci, a dodatkowo może w dziale być zainteresowanie, o takie rzeczy jak:

• Lepiej stworzyć to, czy to?
  • Czy ten człowiek nam się przyda
  • Jak chronić się przed napadami

itp. itd.
Poradników też dużo powstanie, 100% tak.

647041416238306889721.png

Opublikowano

Tak, grubasek (Gimper) ją kreci, a dodatkowo może w dziale być zainteresowanie, o takie rzeczy jak:

• Czy ten człowiek nam się przyda
  • Jak chronić się przed napadami

itp. itd.

Poradników też dużo powstanie, 100% tak.

Dobre.

• -Niema to czy to. Jak chcesz przetrwać to budujesz większość w przemyślanej kolejności.

• Czy ten człowiek nam się przyda?
  • -Postacie generowane losowo... Chodź niektóre nie mają sensu. Doskonały negocjator przecie nic nie daje.

• Jak chronić się przed napadami?
  • -Niestety silnik gry nie jest doskonały. W 39 dniu gdy miałem 3 ak-47 + 5 Shotgun + 2 pistolety i do tego 4 kamizelki + 5 hełmów zostałem ograbiony po napadzie w nocy. (Cała czwórka była w domu!)
Opublikowano

Dobre.

• -Niema to czy to. Jak chcesz przetrwać to budujesz większość w przemyślanej kolejności.

• Czy ten człowiek nam się przyda?
  • -Postacie generowane losowo... Chodź niektóre nie mają sensu. Doskonały negocjator przecie nic nie daje.

• Jak chronić się przed napadami?
  • -Niestety silnik gry nie jest doskonały. W 39 dniu gdy miałem 3 ak-47 + 5 Shotgun + 2 pistolety i do tego 4 kamizelki + 5 hełmów zostałem ograbiony po napadzie w nocy. (Cała czwórka była w domu!)

Zauważ, że są tam drzwi ulepszane, wszystko.

Tak, postacie generowane są losowo, ale niektórzy mają własne cechy, więc warto spytać, czy warto go zostawić, czy wysłać go gdzieś na zwiady na pewną śmierć.

Chodzi bardziej o to, czy lepiej zbudować więcej kolektorów deszczu, a może łóżek.

PS: Dodaj odpowiedź.

647041416238306889721.png

Opublikowano

@szelkoffy

Przecie napisałem że system obrony schronienia jest do dupy... Krótko mówiąc. Możesz mieć wszystko na full i tak cie łoją.

Postacie : siłacz, kucharz, handlarz, biegacz(czy jakoś tak.) oczywiście doskonali to jedyny najlepszy skład.

'Biegacz' czyści lokacje z wrogów. (Kamizelka, hełm, ak47, 30 ammo, siekiera) - 10 slotów na itemy. (dodatkowo liczysz kraty, zamknięte szafki)

'siłacz' - szybkie czyszczenie (pusty + wyliczone narzędzia) ~25 slotów czyści lokalizacje na max 2 razy + oczywiście rąbanie mebli na opał w ew 2 rzucie.

'handlarz' - wielki upust u wędrownego handlarza (chyba 10-15%) na ammo + filtry przy kupnie i przy sprzedaży czystego spirytusu + fajki z prawdziwego tytoniu z ziołami.

'kucharz' - na 2 razy z bardzo głodnego do sytego przy gotowaniu posiłku z warzywami.

Ot co strategia do postaci.

Łóżka budujesz tylko 3 do tak 25-30 dnia. później wedle uznania. Kolektory wystarczą 2 max 3 które tak i tak co 2 dni używałem bo na zimę zbierasz tak z 200 opału na start zimy i wysyłasz na start dnia kucharza do kopania śniegu i go topisz. Później kolektory spokojnie można wywalić bo topisz śnieg już do końca gry.

Co do pieców to 2 ulepszone wystarczą na zimę. Góra i -1 poziom budynku przy jednoczesnym pamiętaniu o zamykaniu drzwi bo to obniża temperaturę.

Wysłać kogoś na śmierć? Chyba tylko w sytuacji gdy jedziesz na kodach bo to marnowanie 1 nocy + oczekiwanie na ew. nowego członka zespołu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...