Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do Gier | 4000 PLN

SirArcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
#
#
#
#
#
R
E
K
L
A
M
A
#
#
#
#
#
Siema Wszystkim!
Chce was poprosić o złożenie komputera do gier, grafiki ( amatorskiej )
Kwota jaką dysponuje to 4000 zł ( + / - ) 
Chciałbym aby ktoś, najlepiej kilka osób wypowiedziało się odnośnie tego zestawu. 

Płyta Główna: MSI Z97-G43 GAMING Intel Z97                                                                            370 zł
Procesor: Intel Core i5 4690k 3,5 GHz                                                                                       950 zł
Karta Graficzna: MSI GeForce GTX970 Gaming 4GB                                                                     1600 zł
RAM: Crucial DDR3 8GB 1866MHz ( Zastanawiam się nad 12/16 GB, albo się później dokupi. )            323 zł
Chłodzenie: Thermalright HR-02 Macho Black White                                                                     170 zł
Zasilacz: CoolerMaster G550M 550W                                                                                          252 zł
Obudowa: Zalman Z11 Plus ( zależy mi na czymś z USB 3.0 )                                                         245 zł
Dysk: Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda                                                       210 zł
Dysk SSD:  Intel 520 120GB (550/500MB)                                                                                  240 
Nagrywarka:  DVD / BluRay: LG GH24NSC0 SATA (black)                                                                 60 zł

Mam pytanie jaka jest różnica między
- Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II 4GB DDR5 256Bit 
- MSI GeForce GTX970 Gaming 4GB DDR5/256bit

Najbardziej zależy mi na :
- Ciszy
- OC

słyszałem też że karta Asus
w niektórych egzemplarzach za "piszczące cewki"
Karta się "wygina" w slocie
w niektórych egzemplarzach "słabe OC"

Obojętnie w jakim sklepie, żeby wyszło jak najtaniej.
Dziękuje, i pozdrawiam! 

Opublikowano

Mam pytanie jaka jest różnica między

- Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II 4GB DDR5 256Bit 
- MSI GeForce GTX970 Gaming 4GB DDR5/256bit

Taka że Msi jest wadliwa.

Bierz Strixa najlepsza 970'tka

Ram bierz ten http://www.morele.net/pamiec-team-group-dark-gray-2x4gb-2133mhz-ddr3-cl10-tdged38g2133hc10qdc01-662764/

SSD ten http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-m500-120gb-sata3-2-5-500-130-mb-s-7mm-9-5mm-adapter-ct120m500ssd1-575942/

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

To twoje jest dość dobrze złożone. Poza SSD nie ma się do czego przyczepić (Curcial M500/MX100 będą lepsze z racji innego kontrolera niż SF). Dobrze będzie też trochę przyoszczędzić na pamięciach biorąc 1600MHz.

Jeśli masz możliwość kupna Z97-G43 Gaming za 370 to bierz ;) Ok tego chodzi wersja zwykła ale to może twój błąd był.

Z tymi cewkami to jestem pewien że słyszałeś o MSI bo to oni mieli/mają z tym problem. Karta Asusa może się wyginać. To jest normalne a OC zależy też w dużej mierze od egzemplarza.

Jeśli chcesz ciszę to możesz się zastanowić nad wyciszaną obudową typu FD Define R4/R5 albo Corsaira 330R. A jeśli będzie Ci design pasował to te 5zł na Gelida Darkforce będą najlepiej wydane ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Są 3 morele, esc, techplanet polecam esc.pl i techplanet.pl . Moreli nie polecam często przepłacają

Jeszcze jest PcProjekt, w którym będzie najtaniej? 

Nie rozumiem tego : 

MSI Z97 Gaming 7 DDR3 (Lga1150)

MSI Z97 Gaming 5 DDR3 (Lga1150)

MSI Z97 Gaming 3 DDR3 (Lga1150)

Co tu zmienić?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=93728&s=91217&s=86577&s=70533&s=90976&s=73104&s=67056&s=79677

Cena mnie przeraża, a jeszcze pasowało by zmieścić Dysk SSD

Co do płyty głównej, tak pomyliłem się spojrzałem na cenę 

MSI Z97-G43 /intel Z97, LGA 1150

zamiast

MSI Z97-G43 GAMING Intel Z97 LGA1150 BOX ( na TechPlanet 448 zł )

Opublikowano

Opłaca się kupować na allegro dla tych 40 zł + wysyłka?
Kupować teraz czy później tzn grudzień / styczeń 
Teraz Mikołaj / święta to wszystko drogie :P

Opublikowano

Takie pytanie

w jakim sensie karta gtx 970 od msi jest wadliwa?

Piszczące cewki.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

I na co to wpływa te piszczące cewki ??

Karta po prostu wydaje z siebie nieprzyjemny dla ucha, denerwujący dźwięk.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tak trudno wpisać tą nietypową nazwę w Google?

Szczegóły techniczne

Devil's Canyon są zbudowane z tego samego krzemowego jądra co inne procesory Haswell; Intel zmienił jednak pozostałe części CPU, żeby zwiększyć ich podatność na podkręcanie.
Przede wszystkim zmieniono materiał termoprzewodzący między jądrem a jego miedzianą osłoną (IHS).

tim.jpg

Choć wielu się spodziewało, że IHS będzie do niego przylutowany, Intel wykorzystał innego rodzaju pastę termoprzewodzącą. Ma to pomóc opanować bardzo wysoką temperaturę niewielkiego jądra, co w podkręcaniu często jest ograniczającym czynnikiem.
Po drugie, zmieniono obudowę procesora (zieloną płytkę). Płyta drukowana pełni w Haswellu nie tylko funkcję połączenia jądra z podstawką: zawiera też istotne elementy zintegrowanego regulatora zasilania (ISVR).

substrate_big.jpg

Na spodniej stronie Devil's Canyon znalazło się więcej kondensatorów stabilizujących; przeprojektowano też wbudowane w laminat cewki.
http://pclab.pl/temat/Intel.Devils.Canyon,58003

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@.old czyli z tego co rozumiem to te procesory lepiej się podkręca :D ?

Przynajmniej w teorii. Jeszcze cytacik

Nowa pasta termoprzewodząca, zmieniona obudowa procesora oraz więcej kondensatorów stabilizujących na spodzie. To wszystko ma pozwolić na dobry Overclocking i niskie temperatury.
http://www.purepc.pl/procesory/intel_core_i54690k_vs_core_i54670k_czyli_devils_canyon_w_akcji

Nie miałem więc nie wypowiem się na ten temat; Popatrz sobie testy i sam wywnioskuj, czy to dużo daje

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...