Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego systemu nauki słówek.

TheDominik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrego systemu nauki słówek, chodzi mi konkretnie o słówka z angielskiego.

Czego wymagam?

-tworzenie własnej listy słówek

-szybkie przełączanie się między słówkami 

Ewentualnie może to byś też aplikacja na komputer osobisty. 

Opublikowano

Polecam ci program SuperMemo. Dodajesz tu własne listy słówek wraz z tłumaczeniem, codziennie musisz te słówka powtarzać, te które umiesz lepiej dostajesz do powtórzenia rzadziej, a te których nie umiesz pojawiają się często.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polecam ci program SuperMemo. Dodajesz tu własne listy słówek wraz z tłumaczeniem, codziennie musisz te słówka powtarzać, te które umiesz lepiej dostajesz do powtórzenia rzadziej, a te których nie umiesz pojawiają się często.

Dzięki na 100% sprawdzę :) 

Opublikowano

według mnie najlpszyjemniejszą metodą na nauke słówek/języka jest przeglądanie for, które są w całości po angielsku oraz są na interesujący cię temat, wtedy jak czegoś nie wiesz to po prostu wstukujesz w google translate zwrot albo samo słówko i zapamiętujesz za którymś razem ;_;

Opublikowano

według mnie najlpszyjemniejszą metodą na nauke słówek/języka jest przeglądanie for, które są w całości po angielsku oraz są na interesujący cię temat, wtedy jak czegoś nie wiesz to po prostu wstukujesz w google translate zwrot albo samo słówko i zapamiętujesz za którymś razem ;_;

Tylko minus tego jest taki, że jak się jakieś słówko zobaczy, to bez jego powtarzania można je szybko zapomnieć - w następnych tekstach może się to słówko nie pojawić i się go nie utrwali.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

dlatego mówię, że zapamiętujesz za którymś razem a nie od razu, słówko pewnie gdzieś się w końcu powtórzy, nie będziesz mógł go sobie przypomnieć bo tylko raz je wcześniej tłumaczyłeś, to wklepujesz jeszcze raz i sobie przypominasz, tak za którymś już podejściem nie bedziesz musiał tłumaczyć bo skojarzysz i brawo, naturalną metodą nauczyłeś się właśnie słówka, a nie wykułeś na pamięć i zapomnisz po 2 dniach. Ja tak przynajmniej uważam, jest wiele metod na nauke. gry, filmy po angielsku itd.

Opublikowano

Ja tam robię tabelkę w Wordzie, po jednej stronie słówka / zwroty po angielsku czy tam niemiecku, a po drugiej te same, tylko przetłumaczone. Drukuje, tabelkę składam na pół. I szybko idzie się tego nauczyć

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...