Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wpisy .msm

Enyomuse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od zawsze miałem problemy z wpisami msm znajdującymi się w root aby wgrać zbroje lub kostiumy tym bardziej że miałem przerwę i od dziś znów zaczynam zabawę z mt2 dlatego chciałbym aby ktoś dokładnie wytłumaczył mi jak wykonać takie wpisy do zbroi najlepiej na przykładzie z tych tematów:

http://www.mpcforum.pl/topic/1179966-set-zbrojek/

http://www.mpcforum.pl/topic/1026902-calkiem-nowe-zbroje-3/

Za pomoc limit plusów 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Na przykładzie losowej zbroi 

Group ShapeData00 - tutaj musi być o jeden większy niż w poprzednim wpisie.
{
ShapeIndex 0 - ustawiasz tutaj dowolną liczbę, jednak nie może być ona używana w innym wpisie. Później w kolumnie value3 (item_proto) ustawiasz dla danej zbroi liczbę stąd.

Model "assassin_novice.GR2" - Jak nazwa wskazuje model zbroji.
SourceSkin "assassin_novice_red.dds" - teksturka zbroi.
TargetSkin "assassin_novice_red.dds" - teksturka zbroi, jednak ta jest jakby dominująca. Jeśli wstawisz dwie różne to ta z tej linijki będzie pokazywana w grze.
}

Zobacz także na to:

ShapeDataCount xxx

W miejscu xxx będziesz miał jakąś liczbe, ta liczba musi być większa conajmniej o jeden od maksymalnej na początku wpisu czyli np: dla ShapeData105 musisz ustawić ShapeDataCount 106+.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...