Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boost Klasy - Global

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Zaczynam zabawę z Wodem. Mam do wykorzystania boost na 90. Mam jedną postać na 86 lvl - Preist.

Gra mi się nim na prawdę super. Gram na globalu, burning legion i z zdobywaniem poziomów nie miałem żadnych problemów. Na jaką postać powinnienem wykorzystać boosta ( jakie postacie pasują do aktualnej mety Woda) Druid, Mage, Shaman, Warlock, Rogue? Na pewno nie chcę boostować Warriora, Palka lub Huntera. Z tamtych klas szukam jakiejś solidnej do PVP bo Shadow Priest jest jaki jest :/ Proszę doradźcie mi jaką postać z tamtej piątki boostnąć.

Ciekawa, przydatna odp = 5 like

Zadowalająca, zwykła odp = 1 like

Odpowiedź ktora dosłownie poruszy mnie do wyboru = 10 likeów

Diss_Stream.png

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem najbardziej op jest teraz warlock bo praktycznie  nie da się go zabić w kilka osób , leczy się jak szalony (blizzard chyba nie zamierza tego znerfić bo problem już był na becie i nic z tym nie zrobili), ale musiał byś poczytać na forach bo nie mam za dużo dowodów , dopiero 2 godziny temu wbiłem 100 lvl, zagrałem bg i ta teoria w 100% się potwierdziła (warlock defował sam na nas 5 baze na bg przez jakieś 3 minuty )

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

Było warlocka w cc trzymać. Jak w 5 go nie ubiliście to naprawdę słaby team mieliście. Co do wyboru klasy. Myślę że druid jest teraz na topie. Jest bardzo uniwersalna postacią.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Boję się tego, że druid jest tak uniwersalny, że aż do niczego. 

Może ktoś więcej wypowie się o Druidzie, Shamanie, Mage-u, Rogue.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Osobiscie popierdalam w pve na bg i powiem Ci szczerze ze bija mnie w 5 i ciezko im mnie czasami ubic :D , trzymam caly team przy dobrej kompozycji :)

Opublikowano

Było warlocka w cc trzymać. Jak w 5 go nie ubiliście to naprawdę słaby team mieliście. Co do wyboru klasy. Myślę że druid jest teraz na topie. Jest bardzo uniwersalna postacią.

Może i tak, ale to że był drugi w healu po 20 minutowym bg i miał sporo przewagi nad HEALAMI za nim to już się wytnie :) nie chcę jakiejś dyskusji i spiny wywoływać bo na locku się nie znam no ale ok.

t5Wjng.png

Opublikowano

Może i tak, ale to że był drugi w healu po 20 minutowym bg i miał sporo przewagi nad HEALAMI za nim to już się wytnie :) nie chcę jakiejś dyskusji i spiny wywoływać bo na locku się nie znam no ale ok.

Nie będzie  z tego spiny po po prosrtu widzę co ludzie robią na Bg właśnie.

Wypowiem się o rogalu jako że gram. Koksem w pvp nie jestem bo to trzeba mieć skila do tego, jednak mimo że jego czasy jak na te chwile minęły to daje rade.  Najważniejsze to umiejętnie przeciwnika w Cc trzymać.

W pve nie mam większych problemów jako że w tej dziedzinie gram w Combacie to na plus leci fakt że bije od razu wszystko co podejdzie. Do tego trucizna z 45 levela i można naprawdę ładnie podratować hp bijąc mooby. Postać to typowy DPS więc nie będziesz miał problemu odnaleźć się w sytuacji w której się znajdziesz na rajdzie czy instancji.  Masz zabijać wszytko co czerwone i siedzi na tanku. Do tego dochodzą takie smaczki jak okradanie mobów (humanoidów) czy otwieranie skrzynek. To potrafi tylko ta postać. Jako że rogal potrafi się ukrywać możesz przechodzić niezauważony obok nastu mobów które inne klasy muszą wybijać żeby się przedrzeć.

Na minus idą zbroje lekkie bo tylko takie może rogal nosić i fakt że DPSów jest najwięcej wiec najdłużej czekają na RDFie. Jednak to dotyczy każdego kto pełni te role bez względu na klasę postaci.

2sbu2dv.png

Opublikowano (edytowane)

Chyba odrzuce te dwa pure dps czyli maga i rogala. ( chociaż mag podobno robi siekę w pvp ) Worlocka odrzucam ( jakoś przestalem darzyć go sympatią)

Zostaje mi Shaman i Druid. Druid super klasa. Podobno ma dostać nerfy, a grałbym nim pod feral lub resto. Boję się o te nerfy.

A shaman.... ludzie mówią, że szaman nie jest brany na raidachi od razu dostaje kicka, natomiast nic nie wiem o pvp.

Kurcze zależy mi na tym solidnym DPS, mam w końcu tego priesta i nie potrzebuje kolejnego heala.

Edytowane przez Spociuś

Diss_Stream.png

Opublikowano (edytowane)

Hunter robi bardzo solidny dps(crity po 60-70k na 610ilvl) tylko na 100% dostanie nerfa :P dudu moim zdaniem jest dość ciężki do ogarnięcia przynajmniej pod feral, ale jeżeli tylko on zostaje no to na pewno da rade. 

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

Czytam te zagraniczne fora i patrze na pozycje Shamana. Wszyscy ludzie po nim cisną. Chyba go sobie odpuszcze. Wiem, że jezeli zacząłbym grać wymagającą postacią to to tylko zaowocuje na przyszłość jak się w to włoży trochę pracy.

Reasumujące pytania:

1. czy nerfy dla feral druda będą kosmiczne?

2. Czy rogal odstaje od innych dps w pvp?

3. Czy mage nadal miażdży w pvp?

Diss_Stream.png

Opublikowano

1. Nic o tym nie wiadomo.

2.  Nie, nie odstaję, jednakowoż trza nauczyć się tą postacią grać :)

3. Tak.

Piszecie o magach, shamanach, hunterach ... Ale nie widziałem w waszej wypowiedzi Priesta' a uważam że to Shadow Priest też robi dość duży dmg, a jego pasywki i umiejętności aktywne z talentów są naprawdę przydatne, nie tylko w PVE bo w PVP również.

"Death to all who oppose us"

Tańszy WoD, czemu nie ?

Zajrzyj !

http://www.mpcforum.pl/topic/1252847-tanie-karty-prepaid-do-world-of-warcraft