Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie Umiejetnosci Dawac ?

Gość Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Mrocznego Maga 16 lvl PozP. 10 i mam pytanie... W jakie umiejetnosci mam dawac ?

Opublikowano

w to co ci jest otrzebne ( najlepiej we wszystko po kolei

ale ja chcialbym miec dobra postac na pvp i zeby mobki z duzym lvl em bic a wszystko po kolei to chyba nie najlepszy pomysl ;P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja daje pasywne pierw na max = dobry na PVM

Następnie skile aktywne copotem wyuwnuje PVP

Sprawdzone na Wielu wielu grach ;D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie po co wy się wypowiadacie nie mając zielonego pojęcia o grze?!

Gorbi aż tak bardzo chcesz mu utrudnić początki gry? Siedź cicho jak się nie znasz i najlepiej nie wypowiadaj się nt Rappelz bo widzę że twoja wiedza jest na poziomie osoby która gra 1 dzień!

Czytaj, graj, ale nie próbuj komuś pomagać bo szkodzisz....

Wracając do tematu:

Grając Mrocznym Czarodziejem (DM), pod żadnym pozorem nie rób wszystkich skilli - na wymaxowanie skilli nadejdzie jeszcze czas!

Zrób tak jak napisał Grobex - Strzała Ognia i Kulisty Piorun, będziesz te skille używał na przemian (co w wyniku wychodzi że rzucisz 2 skille w niecałe 1,5 sekundy, o ile nie posiadasz lagów).

Jeżeli planujesz wbić szybko 50 lvl (każdy jest w stanie zrobić to w 1 dzień - Arid początek do 40, 40-50 pajątki - Tylko w PT) to daj tylko po 1 pkt w te skille podane wyżej, powód? Wyższy lvl skilla zjada więcej many a dużo więcej dmg nie da, płacz że brak many będzie w waszym przypadku, ale jeżeli będziesz miał tylko po 1pkt w te skille to mniej będziesz siedział i rzadziej bił różdżką podstawowym atakiem... A jeżeli chcesz expić solo to musisz zrobić je przynajmniej 5/10, powód? Stwory nie mogą do ciebie dobiec bo jak się domyślasz ciężko ci będzie wyrobić z HP.

Rób skille Pasywne, skill zaraz obok strzały ognia i kulistego pioruna (Odzyskuje część HP po uderzeniu stwora tym skillem) - nie pakuj w niego więcej niz 2 pkt, na początek wystarczy to...bo prawdę mówiąc cudów tym skillem nie zdziałasz, to taki dodatek do hp na początek.

Skill/klątwa który obniża Obronę podstawową stwora zrób na maxa (nie pamiętam nazwy skilla, ale wiadomo ocb), bardzo przydatny do PT, np w arid gdzie stwora bije się chwile.

Byffy - Szybkość ataku i dodatkowe obrażenia od cienia również zrób na maxa, łatwiej ci będzie dostać się do pt, bo nie dość że sam bijesz sporo to jeszcze dzięki tobie reszta bije więcej i szybciej ;)

To by było na tyle...reszta skilli po 1 pkt aby się pobawić, po testować, no chyba że komuś jakiś się bardzo przydaje to można zrobić, bo przecież i tak w końcu wszystkie wymaxujesz ;)

Głównym twoim celem będzie PozP, to jego masz jak najszybciej zrobić na 50 poz. a to zajmie wam jakies 55-60 lvli ;)

Każdy PozP dodaje nam trochę ataku, obrony itd. Więc robienie tego w żadnym wypadku nie jest marnotrawstwem ;)

Opisałem to tak z grubsza, to nie jest miejsce na poradnik, tym bardziej że chęci na coś dobrego też mi brak :)

Rób tak jak napisałem a będziesz zadowolony z postaci... Albo rób tak jak pisał Gorbi to twoim głównym zajęciem w grze będzie siedzenie i czekanie aż ci się mana odnowi ^^

1 Skill piorun lub strzala to 12 Many w plecy...Inne skille potrafią zjeść już na samym początku po 150 many, wcale nie trzeba je tak bardzo rozbudować aby osiągnąć taki miły efekt zjadania many, a jeżeli chodzi o wielkość dmg to wierzcie mi że różnicy ogromnej nie ma... ;)

Widząc DM siedzącego i czekającego na manę sprawia iż śmiać mi się chce, a widząc DM który bije z różdżki podstawowym atakiem sprawia również że śmiać mi się chce - morał? Często się śmieję ;)

Aby wyrabiać z maną używaj Poty, zwoje i jedzenie, a stosując się do tego co wyżej napisałem to nie będzie płaczu że brak many i będziesz jak prawdziwy DM bił cały czas magią, a przy okazji zadawał spore obrażenia ;)

Pozdrawiam.

. . .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...