Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

asus gtx 660ti czy gigabyte radeon r9 270x 2gb

Sailor2707

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r9 270x lepszy wydajnościowo, z tych dwóch bierz gtx'a 660 z racji chłodzenia od Asusa, bo 270x od Gigabyte to już Windforce x3. No i podaj jeszcze zasilacz (marka, model). 

Jednakże najlepszym wyborem będzie r9 270x od Msi: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-270x-gaming-2gb-ddr5-pci-e-256bit-2dvi-hdmi-dp-box-r9-270x-gaming-2g-612659/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

zasilacz: akyga 500 w

A tak z ciekawości czemu ten od msi jest lepszy?

Zasilacz do zmiany, chyba, że lubisz zapach palonego sprzętu. Karta od Msi ma dużo lepsze chłodzenie, jest cichsza i chłodniejsza, wfx3 = huk jak nie wiem pod obciążeniem.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Hmm czytałem komentarze o gigabyte na morele.net i wszyscy piszą, że jest cicha i chłodna.

Pod obciążeniem huczy, mogę Cię o tym zapewnić. To, że do chłodzenia są używane 3 wentylatory nie znaczy, że jest cicho i chłodno. Msi sprawdzona, w dodatku tańsza. 

KLIK!

Opublikowano

Pod obciążeniem huczy, mogę Cię o tym zapewnić. To, że do chłodzenia są używane 3 wentylatory nie znaczy, że jest cicho i chłodno. Msi sprawdzona, w dodatku tańsza.

No mówie ci przeczytałem wszystkie komentarze o niej napisane przez jej posiadaczy i nie było nawet jednego, który by się skarżył na jej głośność czy przegrzewanie się.

Opublikowano

Nie każdy musi mieć cichutką maszynkę. Gigabyte może i nie jest najlepszą wersją ale za to jest tania. Jak zależy Ci na temperaturkach i cichej pracy to asus/msi a jak Ci to nie przeszkadza to gigabyte jest jak najbardziej ok ;p

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie każdy musi mieć cichutką maszynkę. Gigabyte może i nie jest najlepszą wersją ale za to jest tania. Jak zależy Ci na temperaturkach i cichej pracy to asus/msi a jak Ci to nie przeszkadza to gigabyte jest jak najbardziej ok ;p

Już pomijam fakt, że Msi jest tańsze od Gigabyte. ;) (Na morelach przynajmniej)

KLIK!

Opublikowano

Temperatury na gigabytach są ok. Wentyle są słyszalne tylko od 60%, ale jak już dojdzie to 90, to masz symulator dźwięku odrzutowca.

graphic.png

Opublikowano

Już pomijam fakt, że Msi jest tańsze od Gigabyte. ;) (Na morelach przynajmniej)

Nie sprawdzałem, ale 280x od gigabyte jest tańsze o jakieś 80 zł :D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie sprawdzałem, ale 280x od gigabyte jest tańsze o jakieś 80 zł :D

Kolego, w tym temacie jest mowa o 270x. Na przyszłość - polecam uważnie czytać :)

KLIK!

Opublikowano

Kolego, w tym temacie jest mowa o 270x. Na przyszłość - polecam uważnie czytać :)

Ty też uważnie doczytaj mój post. Napisałem że nie sprawdzałem tej 270-tki ale różnice w 280x jest znaczna. Myślałem że jeśli karty są z tej samej serii 270x też powinna być tańsza...

4008f620557c76b9gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...