Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowy problem

Sauxecido

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dziwny problem z minecrafta otóż normalnie mi się włącza bez żadnych zastrzeżeń lecz kłopot zaczyna się w grze gdzie po włączeniu nawet Super płaskiej mapy bez mobów mam 0fpsów dokładnie okrągłe 0 i muszę minecrafta wyłączać poprzez manager zadań , proszę o rady.

Opublikowano

Zrób reinstall Minecrafta.

@Edit nie rozumiem po co do mnie ten cały atak... ;) Skierowałem się tą opcją jak autor napisał, że musi wyłączać Minecrafta przez menadżera zadań, wtedy pomyślałem, że może to być problem z Minecraftem (każdemu zdarza się pomylić) 

Tak normalnie to:

- Wyczyść komputer od środka z kurzu. 

- Przydziel więcej RAMu do Minecrafta (Minecraft potrzebuje 502 MB ramu żeby się uruchomił) A jeszcze rozgrzał.. 

Opublikowano

Brawo, odpowiedź godna przyszłego kidmoda, +1.

@topic

Może masz bardzo słaby komputer, chociaż wtedy byłyby ze 3 - 4 fpsy a nie 0. Ja proponuję uruchomić grę przez GameBoostera i zobaczyć czy w ogóle jest kilka fpsów, zaktualizuj też sterowniki do karty graficznej, może masz stare i nieaktualizowane i nie obsługują gry.

Opublikowano

Twoja rada jedynie co to zwiększyła wydajność do 0-1 fps ;)

Brawo, odpowiedź godna przyszłego kidmoda, +1.

@topic

Może masz bardzo słaby komputer, chociaż wtedy byłyby ze 3 - 4 fpsy a nie 0. Ja proponuję uruchomić grę przez GameBoostera i zobaczyć czy w ogóle jest kilka fpsów, zaktualizuj też sterowniki do karty graficznej, może masz stare i nieaktualizowane i nie obsługują gry.

Stery zaktualizowane , co prawda to prawda mam słaby komputer ale , żeby minecraft nie chodził ;)?

Opublikowano

Minecraft wbrew pozorom to wymagająca gra. Jak masz bardzo stary komputer to nie da rady. Zmniejsz wszystkie ustawienia, np. grafika fast, odległość renderowania najmniejsza, zainstaluj optifine. I pobierz Razor Cortex. Dobry program do zwiększania fps. A, i jakiego launchera używasz?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano
Stery zaktualizowane , co prawda to prawda mam słaby komputer ale , żeby minecraft nie chodził ;)?

Minecraft wbrew pozorom to wymagająca gra. Jak masz bardzo stary komputer to nie da rady. [...]

Według mnie, minecraft jest wymagający, ale nie na tyle jak np: przykładowy BF3 czy inne. Ja na swoim netbooku Samsung NC-210 3-letnim mam na optiku, tmi i minimapie 20 fps. Bez forga i modów około 15 fps.

Co do lagów, Zrób Cleanera Programem CCleaner i wtedy spróbuj włączyć mc.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Polecam wymiane pasty pod prockiem , ja tak mialem i okazało się że procek aż się gotował java diabelnie go docenia i może sie przegrzewać , co automatycznie skutkuje 0 fps

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...