Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się resetuje.

DRKokosek

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od około 2 tygodni posiadam nowy (używany) komputer. Posiadał on dysk twardy i kartę graficzną, które zamieniłem na swoje z poprzedniego komputera. Po sformatowaniu i postawieniu nowego systemu podziałał on 2-3 dni normalnie, potem zaczął się resetować w różnych odstępach czasowych, nawet kiedy stał bezczynnie. Próbowałem z nim wielu rzeczy, m.in. sprawdzałem napięcia zasilacza, temperatury karty graficznej, HDD, jednak problem nadal występuje. 

Parametry komputera:

*System operacyjny: Windows 7 32bit SP1

*Płyta główna: Asus P5VD2-MX

*Karta graficzna: nVidia GF 8400GS z najnowszymi sterownikami

*Procesor: Intel Pentium D 3.4GHz (2 CPU)

*BIOS: ASUS P5VD2-MX ACPI BIOS Revision 0401

*2x 1GB pamięci RAM

*Dysk twardy Samsung WDC WD1600JD-00HBB0 ATA

Prosiłbym o szybką odpowiedź!

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marka, model zasilacza? Temperatury w spoczynku i pod obciążeniem?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Marka CiT (szukając w googlach od razu zauważyłem opinie o tym zasilaczu), model 550UB, moc 550W.

Temperatury sprawdzane za pomocą programu SpeedFan i Everest, ale wrzucam tylko ze SF.

Yi82gE.png

Temperatury podane w spoczynku. Pod obciążeniem wzrastają o niecałe 6 stopni, jedynie karta graficzna do 70-80 stopni

Martwi mnie jeszcze to napięcie +3.3V, w każdym programie wyświetla +3.02-3.04, a sprawdzając miernikiem napięcie było normalne (czyli +3.30 lub więcej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...