Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Version number not supported by OGL driver

koksiko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem że to może zły dział dla tego problemu ale konkretnego działu z gierką o której mowa nie stworzono a w problemie występują powikłania sprzętowe to pomyślałem że w tym dziale może ktoś mi pomóc. Ale jeśli chodzi o grę. Pod tytułem Trove wyszła nie dawno gra jako oficjalny Free to Play więc postanowiłem spróbować zainstalowałem i pobrałem najnowszą aktualizację. Odpalam grę i wyskakuje mi błąd.

Przeczytałem że w całą sprawę może być wmieszany sprzęt intela i AMD ja akurat posiadam intela. Mowa była o Intel HD graficks Famili którą właśnie ja posiadam. Czytałem trochę o tym na angielskich forach jednak ja nie panuje językiem tak dobrze więc nic konkretnego się nie dowiedziałem. Mianowicie chodziło coś o aktualizację czy coś w tym stylu a ponieważ niedawno mój komputer uległ awarii bez pewnych informacji nie ingerowałem w temat.

PS. Mam nadzieję że w miarę z wypisanych prze zemnie bazgrołów ogarniacie temat.  :P

PS 2. Liczę na szybką odpowiedź. :)

post-762514-0-46813300-1416697980_thumb.png

76561198063234165.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Miło by było jakbyś podał jaki masz procesor i ilość ramu. Po grafice widzę, że masz integre, a ta gra jak na klocki jest troche wymagająca.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Spróbuj przestawić silnik graficzny z OpenGL'a na DirectX, aby to uczynić:

1. Przechodzimy do katalogu %appdata%,

2. Szukamy folderu Trove i pliku Trove.cfg znajdującego się bezpośrednio w nim,

3. Edytujemy go ulubionym edytorem tekstowym, szukamy linijki:

Device = i dopisujemy od razu "DirectX".

Efekt końcowy:

Device = DirectX

Zapisujemy i sprawdzamy, jeżeli to nie pomoże, upewnij się, że :

- Zaktualizowales sterowniki swojej karty graficznej,

- Zainstalowałes poprawki od Microsoftu.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...