Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MC.

alternox1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam minecrafta ostatnio zmienilem haslo zalogowalem sie a teraz calkowicie go zapomnialem.. jestem zalogowany w mc i poprostu klikam " PLAY" i gram ale co z tego skoro wbije na innego kompa czy nawet reinstal zrobie to juz nie zagram.. bo hasla nie znam a więc pytam czy jest cos takiego jak jakis pliczek z tym haslem? czy juz mam zapomniec o tym koncie bo emaila usunalem na ktorym byl minecraft..

A więc podsumuje.. Zmieniłem hasło do minecrafta w ten sam dzień zalogowałem się do Launchera, zapisując hasło.. Dzisiaj chciałem wejsc na stronę lecz jednak hasła juz nie pamietam.. emaila też juz nie mam, konto jest zapisane w Launcherze.. 

to chyba tyle mam nadzeje ze zrozumieliscie dzieki, narka! pomozcie pls <3

seria z HC na MC https://www.youtube.com/watch?v=LSatc0Bktjc SUBUJ LAJKUJ

Opublikowano

Jedynym rozwiązaniem, moim zdaniem jest posłużenie się emailem zastępczym, którego użyłeś. Jeśli on także został zapomniany przez Ciebie, to nie ma już raczej ratunku dla konta. 

W innym wypadku napisz też do Supportu w celu pomocy i wyjaśnij im szczegóły. 

Opublikowano

to raczej nie pomoże czytałem o tym widziałem na necie też jakies programy które poprostu z zapisanych passow w launcherze odczytują je w jakiś tam sposób i jestem ciekaw czy ktos moze ma taki programik bo jest ich dość dużo ale są przestarzałe i po prostu nie działają..

Opublikowano

Wątpię że taki programik jest, ale tutaj na forum nikt nie umieścił poradnika z taką treścią. Czemu się boisz napisać do supportu? Jeżeli chcesz odzyskać konto to musisz podać im twoje dane, imie nazwisko, stary email i dlaczego go usunąłeś. Jeżeli dane będą prawdziwe z kontem to podadzą Ci hasło na pewno. Musisz tylko napisać do nich i opisać im całą sytuacje. 

Jak mozesz napisać że support minecrafta Ci nie pomoże? Przecież od tego on właśnie jest.

Kappa.

Opublikowano

No ale jest problem ponieważ to konto zakładałem okolo 5 lat temu wtedy jeszcze nie bylo takiego czegos jak teraz logowanie email tylko wpisywalo sie nick a ja totalnie nie pamietam co tam wpisywalem.. haslo do emaila " zgubilem " i support z poczty nie chcial mi tez oddac hasla, facebook i inne portale jakos odzyskalem zmieniajac emaile. natomiast email z minecraftem poszedl sie jebac w dodatku nie pamietam calej tresci loginu do tego emaila bo byl on zakladany bardzo dawno temu i nie pamietam koncowych cyferek.. wiec strasznie slabo w temacie 

Opublikowano

Zaraz, zaraz. Jeżeli usunąłeś tamtego emaila, to niby jak chcesz się zalogować do minecrafta jak robi się to przez email a skoro ten email nie istnieje? Nie wiem czy tak to działa, ale jeżeli zakładałeś tamto konto 5 lat temu i płaciłeś przez karte np to chyba masz dowód że kupowałeś to konto. Tak to możesz napisać do nich i dać nick konta i jakiś dowód transakcji jeżeli taki posiadasz i oni już zrobią swoje.

Wracając do tego emailu, to noby konto było założone na ten email, ale email został usunięty to teoretycznie nie będzie się dało zalogować. Nie wiem czy tak to jest ale możliwe że taka opcja jest.

Kappa.

Opublikowano

email nie zostal usuniety tylko to tak ująłem, poniewaz zapomnialem do niego hasla i juz nie odzyskam poniewaz nie chca mi zwrócić hasla.. co do minecrafta zawsze logowalem sie za pomocą nicku, zawsze czy na minecraft.net czy w louncherze .. i znajac zycie nie uda sie z tym supportem i innymi pierdolami chce tylko cos takiego jak jakis program ktory znajdzie w launcherze moje zapisane passy, albo program ktory znajdzie zapisane hasla w calym systemie cos mi tlumaczyl kumpel ale nie wiem zbytnio o co chodzi bo jestem zielony w tych sprawach dlatego pisze post tutaj.

Opublikowano

To niech Ci ten kumpel wytłumaczy może jeszcze raz i niech powie dokładnie co masz zrobić? Nie znalazłem takiego programu ani poradnika a trochę szukałem. Ponoć passy zapisywały się w pliczku lastlogin, ale nikt nie wiedział jak go odczytać. Plik ponoć znajduje się w %appdata%/.minecraft. Ja takiego nie mam i nie mogę tego potwierdzić. Spróbuj jeszcze raz z tym emailem może.

Kappa.

Opublikowano

hmm lipa z tym emailem mówili mi że z kropek hasło ale ja mam coś takiego

6528214167820951290246.jpg

jestem niemal przekonany ze to haslo musi być gdzieś zapisane ale musi znaleść sie osoba która na tym sie zna no nic czekam dalej ale dzięki za chęci :)

//edit dobra wiem gdzie znajdują się passy a dokladnie znajdują sie w .minecraft w pliku launcher_profiles są one zaszyfrowane gdyby ktos mial jakis program do rozszyfrowywania hasel to podawajcie plska :D

Opublikowano

Ja kiedyś grałem w Minecrafta i miałem tak samo ale już nie pamiętam był jakiś plik z Hasłem jakim miałem i dalej gałem ale nie pamiętam jaki to plik przykro mi

Pozdrawiam ! :D

Fan > Virtus.Pro

40834375848413537631.gif

Pogadamy ? > GG :52183949

Opublikowano

A więc panowie gadałem z cubixem z skkf'a bo już naprawdę nie wiedziałem co mam z tym zrobić i dowiedziałem się że,
Trzeba zacząć od tego, że hasło nie jest zakodowane jakimś szyfrem, gdzie w momencie gdy zaszyfrujesz sobie nim alfabet będziesz mógł odczytać każdą literkę po kolei. Kodowanie takich rzeczy jest oparte na bardzo skomplikowanych kilkuset-bitowych kluczach, i żaden informatyk za piątkę tym bardziej typek który bawi się w jave i nic więcej nie potrafi, nie jest w stanie tego odkodować

A więc panowie z Launchera hasła raczej nie dostanę więc prosze was o to żebyście mi napisali mi co mam do nich napisać chodzi mi o SUPPORT MOJANG'u z góry dzięki elo!

Opublikowano

Napiszę Ci mały spis treści w punktach co masz napisać:

1. Przedstaw się, te dane muszą być takie same kiedy zakładałeś konto. Jeżeli nie są to wytłumacz im dlaczego. Czyli np podajesz swoje imie, date urodzenia itp.

2. Musisz napisać dlaczego kontaktujesz się z nimi i w jakiej sprawie.

3. Opisz swój problem, czyli że "Mam launcher, zapisałem hasło w launcherze jakiś czas temu ale nie pamiętam jego i nie wiem co mam teraz zrobić"

4. Opisz to wszystko dokładnie co do ostatniego szczegółu 

5. Na koniec możesz się podpisać i pozdrowić ich

Po napisaniu minie pare dni zanim odpowiedź zostanie udzielona. Jestem nie mal w 100% pewien, że będziesz musiał odpowiadać na ich pytania które do Ciebie wyślą. Te dane które im wysyłałeś na pewno nie pokryją ich potrzeb, i będą pytać dalej. Jeżeli czegoś nie będziesz wiedział to zawsze możesz powiedzieć że zapomniałeś bo to było dawno, ale lepiej się skupić na tym i przypomnieć sobie.

Mam nadzieje że Ci się uda. Powodzenia!

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...