Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy LeaverBuster system?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za feedowanie nie mogą takiego czegoś zrobić.. jak to wykryją? Taki Nicktron grając "tryhardem" potrafi mieć 3/20 i nie feeduje specjalnie. Sam potrafiłem zrobić słabe staty więc nie marzcie :D.

Opublikowano

Również pomysł mi się podoba. Może w końcu będzie można grać bez afk'era :p

Tylko, że jak ktoś by miał problemy z Internetem (dajmy na to, że nagła wina serwerowni/dostawcy), ktoś ma afk i musi potem grać z x-oma afk'erami x.x

Opublikowano

Również pomysł mi się podoba. Może w końcu będzie można grać bez afk'era :P

Tylko, że jak ktoś by miał problemy z Internetem (dajmy na to, że nagła wina serwerowni/dostawcy), ktoś ma afk i musi potem grać z x-oma afk'erami x.x

+ dodatkowo przecież od razu Ci wszystkich afków nie wykluczy z Twoich kolejek więc i tak z afkami pewien czas będziesz grała. System z dupy i tyle. Mogli dać karę typu, że traci się 2 razy więcej LP a jak ma się 0LP to ma się na minusie.

Opublikowano

Również pomysł mi się podoba. Może w końcu będzie można grać bez afk'era :P

Akcje typu wyjebało mi neta- do systemu, wyjebało mi prąd- do systemu, źle dopracowany ten pomysł rito

Opublikowano

głupie bo troll nie wychodzi z gry tylko ciągle pada feeduje a na koniec stoi na respie i się rusza co 2 minuty żeby go nie wyjebało, a ktoś dostanie 2 razy dc i bb acc....

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Dlatego po rozmyślaniach, jednak ten pomysł nie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Ale dobrze, że coś próbują (szkoda, że dopiero teraz). Może z czasem udoskonalą ten system (jak napisał @iTheLasVegas - masa trolli, którzy bardziej niszczą grę niż afk'er).

Opublikowano

Trol ustawi anty afk w bolu i tyle po systemie , gie gie rito gejms

[:0] Powinni dodać coś takiego że gdy klikasz "Play" i masz wolne łącze internetowe to wyskakuje Ci ostrzeżenie że możesz mieć problemy w grze i nie zaleca się rozpoczynania rozgrywki , i po problemie.

Opublikowano

Masz w regulaminie, żeby przed grą upewnić się, że będziesz mieć możliwość rozegrania całego meczu. Alt f4 zawsze było tak samo traktowane, jak problemy niezależne od ciebie.

+ dodatkowo przecież od razu Ci wszystkich afków nie wykluczy z Twoich kolejek więc i tak z afkami pewien czas będziesz grała. System z dupy i tyle. Mogli dać karę typu, że traci się 2 razy więcej LP a jak ma się 0LP to ma się na minusie.

Czemu afkerzy mieliby tracić więcej lp? To że wyjdę z gry nie oznacza, że gram gorzej i mam być niżej w dywizji. 

głupie bo troll nie wychodzi z gry tylko ciągle pada feeduje a na koniec stoi na respie i się rusza co 2 minuty żeby go nie wyjebało, a ktoś dostanie 2 razy dc i bb acc....

Nawet jeśli ruszasz się na spawnie, to i tak leavebuster cię dojedzie.

Nie "bb acc", bo w kolejce o niższym priorytecie (tak to jest nazywane w docie) rozegrasz kilka/kilkanaście meczy i wracasz do tych normalnych kolejek.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Masz w regulaminie, żeby przed grą upewnić się, że będziesz mieć możliwość rozegrania całego meczu. Alt f4 zawsze było tak samo traktowane, jak problemy niezależne od ciebie.

Czemu afkerzy mieliby tracić więcej lp? To że wyjdę z gry nie oznacza, że gram gorzej i mam być niżej w dywizji. 

Nawet jeśli ruszasz się na spawnie, to i tak leavebuster cię dojedzie.

Nie "bb acc", bo w kolejce o niższym priorytecie (tak to jest nazywane w docie) rozegrasz kilka/kilkanaście meczy i wracasz do tych normalnych kolejek.

No tak, jestem jasnowidzem i będę wiedzieć, że Internet zacznie mi szwankować w 15+ minucie. Wg mnie - podkreślam, pod tym względem jest to złe rozwiązanie, bo Internet nie jest zależny ode mnie i nie wiem, czy mu 'odbije' podczas rozgrywki :p Ale jak wspomniałam wcześniej, dobrze, że cokolwiek robią w tym kierunku.

Opublikowano

Niech dodadzą żeby można było wyjść z gry bez kary jak ktoś się nie połaczy albo jest afk z 10 min bo czasem są długie mecze po 50min które z góry są przegrane w 4vs5 a enemy team nie kończy mimo przewagi 20k golda..

Opublikowano

No tak, jestem jasnowidzem i będę wiedzieć, że Internet zacznie mi szwankować w 15+ minucie. Wg mnie - podkreślam, pod tym względem jest to złe rozwiązanie, bo Internet nie jest zależny ode mnie i nie wiem, czy mu 'odbije' podczas rozgrywki :P Ale jak wspomniałam wcześniej, dobrze, że cokolwiek robią w tym kierunku.

No większość ludzi nie ma problemu z internetem znienacka. A przynajmniej nie zdarza się im to częściej niż raz na pół roku. Wychodząc niszczysz grę pozostałym 9 osobom.

A poza tym przecież teraz też możesz dostać bana za wyjście "bo internet nie jest zależny od ciebie".

Niech dodadzą żeby można było wyjść z gry bez kary jak ktoś się nie połaczy albo jest afk z 10 min bo czasem są długie mecze po 50min które z góry są przegrane w 4vs5 a enemy team nie kończy mimo przewagi 20k golda..

Możesz się poddać.

No ale fakt, w docie też jest to lepiej rozwiązane. Gold od gracza, który się rozłączył jest dzielony po równo między pozostałych i każdy może kontrolować postać. Nie mówiąc o tym, że w sytuacji gdy jeden gracz wyjdzie reszta może opuścić grę bez konsekwencji.

Oh riocie riocie, jeszcze wiele przed toba.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Lepiej niech Riot pierw naprawi BUGGI a potem to wprowadza.

Wczoraj przed Riot musiałema afkować gre ponieważ wyskoczyło mi że, nie mam połączenia z netem "Próba odnowienie połączenia" . A g***o prawda net działa sprawnie wszystko chodzi i zanim żeby znów wejść od gry już było po meczu -,- .

Dla tych typoszów co specjlanie wychodzą to dobre rozwiązanie :) . Chyba ze jestes brązem 5 ...

Opublikowano

była już kiedyś zapowiedź takiego systemu, jeżeli ktoś z teamu od poczatku jest afk bedzie można bodajże zresetować mecz i zacząc go od poczatku z tym samym składem jak tylko znajdzie się dodatkowa osoba zamiast tego który od początku był afk.

Opublikowano

zeby dali tylko tak, ze jak afk sie trafi to przy lose bedzie "loss prevented" i ja problemu nie widze. :)

Pomyślałeś o ragequitach?

Kocham Renissance.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...