Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące systemu.

Mareq.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż to ostatnio na internecie wyczytałem dużo informacji na temat Linux'a i chciałbym wam dzisiaj zadać kilka pytań. Zbliżam się do instalacji nowego system, ale windows, szczerze mówiąc już mi powili zbrzydł, a chciałbym doznać jakiś nowych przygód z systemami. Teraz kilka pytań od mnie do was:

1. Czy linux, przyspieszy działanie mojego komputera?
  2. Czy linux jest dosyć prosty w obsłudze?
  3. I czy na tym komputerze będzie on dobrym rozwiązaniem?

Procesor: Intel® Core 2 Duo CPU T5550 @1.83GHz 1.83GHz

Pamięć (RAM): 4.00 GB

Karta graficzna: Zintegrowana z procesorem (czy jak to się tam nazywa ;)).

Moja odpowiedz była pomocna? Kliknij napispng_wpwaara.png, a będę Ci wdzięczny ;).

Opublikowano

1. Czy linux, przyspieszy działanie mojego komputera? Tak, linuks jest lżejszy od Windowsa.
  2. Czy linux jest dosyć prosty w obsłudze? Tak.
  3. I czy na tym komputerze będzie on dobrym rozwiązaniem? Jeśli nie grasz, i pogodzisz się z brakiem obsługi części aplikacji na Windowsa to tak.

.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

• Czy linux, przyspieszy działanie mojego komputera? Tak, linuks jest lżejszy od Windowsa.
  • Czy linux jest dosyć prosty w obsłudze? Tak.
  • I czy na tym komputerze będzie on dobrym rozwiązaniem? Jeśli nie grasz, i pogodzisz się z brakiem obsługi części aplikacji na Windowsa to tak.

.

@Nitex No i tutaj rodzi się problem, gram tylko w minecraft i czasami korzystam z notepad++, a więc...?

Moja odpowiedz była pomocna? Kliknij napispng_wpwaara.png, a będę Ci wdzięczny ;).

Opublikowano

Może raczej nie, grafikę masz badziew na GMA pewnie to nie licz na cuda i na dobrą obsługę przez linuxa. Ogólnie jak nie potrafisz ustawić i wgrać ręcznie sterowników pod linuxem dla ciebie będzie naprawdę żałośnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak ma dobrze poinstalowane sterowniki od grafiki to tak, działa jak należy. Dlatego mu napisałem że jak na GMA to będzie ciężko ruszyć grę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak ma dobrze poinstalowane sterowniki od grafiki to tak, działa jak należy. Dlatego mu napisałem że jak na GMA to będzie ciężko ruszyć grę

Do zintegrowanej trzeba sterowniki? Nigdy nie mialem na linuxie a teraz to laptop jest jako ozdoba ( zajrzec do mojego tematu jak ktos ma pomysly ) :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...