Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 500zł

ButlaTM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wbrew pozorom IPS to nie jest dobry wybór. Zwykły TN lub VA są najlepsze zarówno do grania jak i do pracy. BenQ ma niezłe budżetowe monitory.

Opublikowano

Wbrew pozorom IPS to nie jest dobry wybór. Zwykły TN lub VA są najlepsze zarówno do grania jak i do pracy. BenQ ma niezłe budżetowe monitory.

Hmmm rozwiń proszę swoją wypowiedź o IPS bo chyba coś ciekawego się zapowiada.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Dobry IPS kosztuje gruuubo powyżej 500zł, a taki budżetowy nie dość, że nie ma czerni (bo ten wyświetlany ciemny kolor to na pewno nie czerń). Mimo powszechnej opinii barwy też świetne nie są, zdecydowanie za chłodno. Patrzyłem na IPS od LG w tej cenie, nie sądzę żeby konkurencja miała coś dużo lepszego. No i srebrzenie.

Opublikowano

No i obroniłeś się. Racja w tej cenie zbyt wiele nie ma godnych uwagi ale ja zostaje przy swoim faworycie czyli mniejszej wersji polecanego LGka http://m.morele.net/product/details/639586/1 i przy swojej zasadzie dot. TN.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Widziałem te TN od BenQ i wcale nie byłem jakoś zaskoczony. Mam aktualnie LG i kolory są świetne i według mnie zdecydowanie przeważa tutaj IPS pomimo tego, co pisałeś.

Po co brać TN z 5ms jak masz IPS z 5ms? Na IPS nie masz 1ms, tylko 5ms. TNki to monitory pod gry bardziej ze względu na czas reakcji 1ms, a w tym budżecie masz tylko 5ms.

Więc po co brać TN z 5ms, skoro masz IPS z 5ms. Dla mnie różnica między TN, a IPS jest widoczna i dlatego preferuję LG z IPS, no chyba że ktoś woli Aoc. Aoc nie miałem, ale jest

polecany i widziałem dużo recenzji, bo mnie zaciekawił i wydaje się być w porządku.

A wiec zapytam jescze raz ;p Co proponujecie do 500 zl tak 22-24 cale 

Jak dla mnie to

Aoc i2369Vm - 23" - nie mam, nie miałem, nie widziałem, nie tykałem. Polecany na mpc i w wielu recenzjach.

LG 23MP65HQ - 23" - sam posiadam, według mnie bardzo dobry.

LG 22MP65HQ - 21.5" - identyczny jak wyżej tylko mniejszy o 1.5"

343731479829004887779.png

Opublikowano

Dziekuje za pomoc zdecydowalem sie na LG 23MP65HQ.

Na morele.net sa 2 

LG 23MP65 (23MP65HQ-P)

550zl 

LG 23MP55 (23MP55HQ-P)

499zl

Czym one sie różnią :D ?

Tańszy ma szersza ramke i gorzej wyglada tylko ? 1280x1024

I czy spadek fps bedzie duzy ? Teraz mam 70-80 fps w cs go

Opublikowano

@MPCTaylor jest jeden problem w twojej teorii, w tej cenie można mieć 24 calowego 2ms TN od BenQ:

http://www.morele.net/monitor-benq-gl2460-547775/

Ewentualnie AOC (tylko uważałbym ze stabilnością):

http://www.morele.net/monitor-aoc-e2461fwh-633981/

A szukałem, a nie widziałem. Dzięki, będę wiedział teraz.

Ja przykładowo nie jestem takim człowiekiem, który używa komputera tylko do gier i zdecydowanie wolę IPS wziąć, niż TN z 2ms.

Jak autor tematu woli tylko gry, to niech bierze tą TNkę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ja prawie w ogóle nie używam kompa do gier a mimo to wolę matrycę TN w moim Samsungu, wymieniałbym ostatecznie na VA dla dobrej czerni. IPS w tej cenie to jest po prostu nieporozumienie dla mnie, chyba, że trafi się jakiś dobry egzemplarz chociaż nie sądzę aby to było możliwe. Chodzi o to, że na TN się nie przejedzie bo to standard używany już kilka czy nawet kilkanaście lat, a IPS jest stosunkowo nowy. Trzeba sobie tylko wyobrazić jaka matryca musi siedzieć w tym IPS, że kosztuje tyle samo co stara TN'ka :)

Opublikowano

Jak karta ma 1GB pamięci to lajtowo pociągnie 1920x1080, mój stary HD4870 512MB(choć wydajniejszy od twojej GT430) bez problemu ciągnął FullHD w każdej gierce. Crysis2 na maksymalnych szedł. W razie czego podkręcisz trochę pamięć i będzie git.

Opublikowano

OK dziekuje za pomoc i szybkie odpowiedzi ;)

Teraz tylko BenQ czy LG.

Lg ładnie wygląda a benQ jest wiekszy. 

Ktory pocieszy sie większa żywotnoscią ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...