Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS?

BedePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem związany z małą liczbą fps(56-70)

Mój komp

Intel core i7 7400MQ(4 rdzenie)

AMD Radeon R7 265m (2gb)

8gb ramu

Na tym kompie zamiast 60fps to minimum 120

Co mam z tym zrobić żeby było 120 i wiecej

graphic.png

Opublikowano

Żeby mieć więcej FP'S wykonaj:

- Czyszczenie komputera z kurzu od środka. 

- Wgraj optifine.

- Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej (możliwe że nie masz i dlatego fps spadają)

- W ustawieniach Minecrafta wyłącz niepotrzebne zbędne animacje OFF/Zmniejsz/Wyłącz. 

- Na komputerze wyłączaj niepotrzebne programy. 

Opublikowano

Ale powiedz mi po jaką cholere Ci więcej FPS?!

Masz laptopa to znaczy że matryce/ekran masz 60 na 100%. Więc i tak nawet jak będziesz miał 300 fps to różnicy nie zobaczysz żadnej, bo to jest laptop. Tak samo jest na lolu, ja mam normalnie 350 fps w lapku ale płynnie jest tak sam przy 60 fps. Więc to nie ma sensu abyś drachował i wyciskał z maszyny więcej bo i tak to nic nie da. Nie będzie żadnej różnicy. 

@ upp Ciekawe posty piszesz. Powiedz mi po co chcesz wiedzieć jaką ma płyte główną? Co to Ci da. Nic. To jest laptop panowie nie stacjonarny komputer z dużym ekranem.

Kappa.

Opublikowano

Żeby mieć więcej FP'S wykonaj:

- Czyszczenie komputera z kurzu od środka. 

- Wgraj optifine.

- Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej (możliwe że nie masz i dlatego fps spadają)

- W ustawieniach Minecrafta wyłącz niepotrzebne zbędne animacje OFF/Zmniejsz/Wyłącz. 

- Na komputerze wyłączaj niepotrzebne programy. 

No sorki bardzo, ale tutaj sie deko nie zgodze, po karcie graficznej widać, że to laptop, w doatku kurz ma się to temperatury, a nie wydajności.

Aaaa sory xD Nie zauważyłem. Poszukaj na YT tam jest tego pełno. No nie jest tak źle. Jaką masz płyte główną?

Widzę kolejny znawca... Co ma płyta główna do wydajności? Jestem prawie pewny, że kartę graficzną widziałeś, tylko nie zorientowałeś sie, że to karta graficzna.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

@Degistive dobrze mówi.  Matryca laptopa nie odtworzy Ci więcej niż 60 fps. 

Poza tym masz lapka, który właśnie przez to, że to laptop, zmniejsza Ci fps. 

Części do laptopów muszą być mniejsze=mniej wydajne, żeby można było go łatwo przenosić. 

Karta graficzna w laptopach ma inną szynę, która skutecznie obniża wydajność. 

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

Słuchaj, to nie zależy od twojego komputera bo komputer masz bardzo dobry ;)

problem tkwi w tym że cały minecraft nie potrzebuje wiecej niż 60 fps czyli tak zwany (Czysty minecraft) zrób sobie tak wgraj optifine i zobaczysz o ile skoczą ci fps'y ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...