Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki w CS:GO

paniczkielbasaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z grą cs go szukałem na google chyba z kilka godzin jak nie wiecej jak mam rozwiazac ten problem i stosowałem wszystkich metod jakie ktos napisał ale dalej to samo.

Problem polega na tym że mam ścinki od 1 do 3 sekund podczas gry najczesciej przy strzelaniu do przeciwnika oraz w menu kupowania broni.Fps mam non stop tyle samo gra chodzi płynnie tylko mam te sciny co naprawde utrudnia gre.

Coś o moim kompie :

AMD FX-6300 six-core processor 3.50 Ghz

Pamięć ram 8 gb

System 64 bitowy

Service Pack 1

Grafika Gainward gtx 260 (wersja gold)

Zasilacz ModeCom 580w

Z góry dodam że z zadnymi innymi grami problemów nie mam np Aion chodzi na full detalach czy np bf3 czy bf4.

Komputer jak dla mnie nie jest zły i na nim spokojnie powinien chodzic cs ... dlatego nwm co jest przyczyna tych lagów.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Raczej wiem o jaki problem Ci chodzi, miałem takie coś na laptopie. 

Upewnijmy się czy mam rację: 

- W konsoli wpisz net_graph 1

- Teraz wejdź do gry i zobacz, jaka liczba Ci się w czasie tej ścinki zmniejsza i czy robi się na czerwono, mile widziany ss. *(nie chodzi o fps).

Opublikowano

Raczej wiem o jaki problem Ci chodzi, miałem takie coś na laptopie. 

Upewnijmy się czy mam rację: 

- W konsoli wpisz net_graph 1

- Teraz wejdź do gry i zobacz, jaka liczba Ci się w czasie tej ścinki zmniejsza i czy robi się na czerwono, mile widziany ss. *(nie chodzi o fps).

Komputer jest dobrze chłodzony? Spróbuj otworzyć budę i wtedy grać.

Opublikowano

Co do tego net graph juz bede probował ale chcialbym też dodać ze zainstalowalem gre nfs carbon i też mam co jakies 2 minuty 1 scinke tak samo jak w cs ;// nigdy takich problemów nie miałem.Jedynie co mi przychodzi na mysl to złe sterowniki do karty graficznej bo pobierałem je standardowo (windows 7 sam mi je wyszukał) bo płyta ze sterownikami nie działa.Ale na stronie producenta nie potrafie znalesc tych sterowników.

Czy komputer dobrze chłodzony no wydaje mi sie ze tak nie znam sie mam wiatrak spory w zasilaczu wiatrak zeby chłodził procek + 2 wiatraki wbudowane w karcie graficznej.Buda otwarta bo jak ją zamykam to za bardzo mi komputer buczy mocniej sie grzeje.

Opublikowano

Sprawdzilem ten net_graph 1 i normalnie jak nie miałem scinek to gra chodzila okolo 150 fps a gdy miałem laga to jakies 15-30 fps + strasznie malało mi ten var do 0.300 ms nwm czy cos ma z tym wspolnego.Nic czerwonego podczas scinki nie mialem ale czasem te sv i var migało szybko  na zółto i czerwono.

Tutaj ss nie udało mi sie złapać ale czasem podczas scin swieciło sie na czerwono:

http://scr.hu/0soa/uf2h3

Opublikowano

Sciagnij sobie program driver booster i ten program sprawdzic twoje sterowniki do komputera jeśli będziesz miał tam napisane że do karty graficznej nie masz dobrych sterowników to po prostu pobierz i powiedz jak bedzie po tym ;)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

@mmaxx

Nie komputer kupilem jakies 4 lat temu ale był strasznie słaby wiec postanowilem dokupic do niego troche czesci wiec wymienilem grafike, procek, ram, płyte głowna i zasilacz jedynie dysk zostawilem 500 gb bo tyle mi starcza czyli została jedynie obudowa i ten dysk ;D

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć dźwięk i powiedz czy to coś działa. Z opisu wynika, że przy odtwarzaniu dźwięku się to pojawia. Ja miałem coś podobnego w innej grze -Stabilne fps, a przy odtworzeniu dźwięku ścina. Po formacie wszystko się naprawiło. Do tej pory nie wiem czym było to spowodowane... ;)
Btw. masz zintegrowaną kartę dźwiękową?

sygnatura.png

Opublikowano

Windows 7 home premium system oryginalny.

Pobralem program driver booster ten co polecil mi i3turbo i zaaktualizowałem tym programem wszystkie sterowniki które mi pokazał że są stare ale niestety problem dalej występuje : (

Opublikowano

Wejdź tu :

http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us

Ustaw tak ;

http://prntscr.com/58zgtg

I próbuj starszych sterowników, miałem to samo na GT7300, na najnowszych sterach cs 1.6 miał ~15 fps zmieniłem na jakieś starsze to po 50-250 było.

Ogólnie ten twój PC'cik do najlepszych nie należy a spadki są winą karty graficznej, niby gra siedzi głównie na procku ale wymaga sporo od karty. Na GTX770 na low trzyma mi te 300fps, ale na ultra ciężko o 150+

graphic.png
Opublikowano

Ok zaczynam pobierac sterowniki : ) niestety info czy działa dam dopiero do kilku godzin bo mam słabego neta i jeden pobiera mi sie teraz około 30 minut : (

Co do komputera to jakis super mega mocny nie jest ale skoro trzyma bf4 na wysokich bez lagów to według mnie taki komputer jest już do gier odpowiedni no ale specem nie jestem tak wiec wole sie w takich sprawach nie wypowiadac zbyt czesto :D

Opublikowano

Jeszcze mam do Ciebie sprawe taka żebyś zrobił screen-a z menadzerem zadan i pokazał mi wszystkie procesy ;-) Bo wydaję mi się możesz miec wirusa ;)

Ps. Jakiego masz neta? Czy z innymi gram ktore sa przez neta tez masz problem?

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Ok problem rozwiązany jednak była to wina sterowników : )

Zainstalowanie starszej wersji pomogło 0 scin i stałe 150 fps w grze dziękuje wam wszytkim za pomoc a w szczególności Rocki Star12 : )

Jak napiszecie mi w jaki sposob moge wam dac + o ille cos takiego istnieje na tym forum to chętnie to zrobie jeszcze raz bardzo wam dziękuje : )

Do zamkniecia

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...