Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na PS4 - nudy

xVanith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam c: Zepsuł mi się laptop pod koniec wakacji, kompa będę miał w grudniu :D

Kupiłem sobie Minecrafta na PS4, jednak strasznie wieje nudą...

Niby mam tam survival i sobie powoli coś robię, jednak wolałbym się w creative pobawić ;p

Problem w tym, że nie mam żadnych pomysłów, itp.

Zaprosiłem do gry kolegę, pobudowaliśmy 10 minut i tylko lataliśmy i patrzeliśmy jak to dennie wygląda.

Nie macie jakiś pomysłów, co można zrobić, zbudować? Posypie lajkami :c

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Możesz na creative ustawić sobie ogromne biomy, jest taka opcja w ustawieniach. Potem możesz budować miasto na tych górach, ale tak aby to wyglądało realnie i żeby nie rozwalać góry. 

Castle-towers-2.png

Tak to może mniej więcej wyglądać. Spróbuj podobną rzecz zrobić, może to być mniejsze ale orginalne ;) 

Kappa.

Opublikowano

Zbudować można cokolwiek chcesz, tylko trzeba mieć na to pomysł. Według mnie możesz zbudować coś takiego. 

minecraft-castles-designs-voahfkfs.jpg

Fakt, jest to bardzo trudne do zbudowania, ale jeżeli ma Ci się nie nudzić, to poćwicz budowanie wielkich budynków. ;)

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, za jakiś czas pewnie udostępnię jakieś screeny lub filmiki :)

Lajki poleciały, czekam na inne odpowiedzi :)

10f6fl5.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak to wygląda, ale chyba save z PC nie da się wgrać na ps4... ogólnie się chyba save nie da wgrać, no to musicie liczyć na siebie. Szczerze mówiąc nie wiem na jaką wersję jest ps4, ale jak na 1.7 to możecie zbudować na commandblockach mapkę do walki z mobami, arena pvp itd.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Możesz na creative ustawić sobie ogromne biomy, jest taka opcja w ustawieniach. Potem możesz budować miasto na tych górach, ale tak aby to wyglądało realnie i żeby nie rozwalać góry. 

311361416565718285462.png

Tak to może mniej więcej wyglądać. Spróbuj podobną rzecz zrobić, może to być mniejsze ale orginalne ;)

Zbudować to na PS4 to samobójstwo :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na ps4 nie ma wielkich biomow ;/

10f6fl5.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może by tak podwodne mapy, pixel arty. Wykaż się pomysłowością. Ja mam Xbox'a 360 E i posiadam na nim Minecrafta. Gra się ciekawie, coś nowego można by tak powiedzieć zbudowałem sobie zamek, lochy, ogrody, farmy, magazyny itp jak w zamku.

Opublikowano

Póki co jestem zajęty budową mrocznego królestwa. Gdy skończę zostawię jakieś wideo. Na ps4 nie ma command bloków. Dzięki za wszystkie propozycje

10f6fl5.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...