Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do ok. 650zł

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Przymierzam się do kupna nowego monitora, obecny sprawdza się... jako tako. Kolorów najlepszych to on nie ma, muszę mieć podłączonego na kablu VGA (HDMI niestety zniekształca obraz, "rozmywa" go tak, że ciężko jest cokolwiek przeczytać) i jakoś działa z full HD, ale rewelacji nie ma.

Na czym mi zależy w monitorze:

- Złącze Display Port, ponieważ to przez ten port będę miał podłączony monitor.

- 22-24" 16:9 lub 16:10, jest mi to obojętne ;).

- Głównie przeznaczony do gier, trochę do amatorskiej nauki photoshop'a, oglądania filmów itp. 

- W miarę dobre kąty widzenia, nie muszą być 178 stopni czy podobne, ponieważ z obu stron mam szafkę, więc tak 150 stopni około może być (w poziomie).

- Czas reakcji... będzie widać różnicę pomiędzy np. 1-2ms a 6ms w grach ja battlefield? Profesjonalistą to nie jestem, gram dla przyjemności i zabawy, ale czy to będzie widoczne? Jeśli nie, to jest mi to obojętne ;)

Opcjonalnie:

- W miarę cienka ramka po bokach, ten co mam ma dość duże ramki (3cm na każdą stronę) więc im cieńsza tym lepiej, ale nie jest to wymagane.

- Głośnik... Lepiej, żeby nie było go, wtedy zwykle cena jest niższa, ale jak monitor będzie opłacalny to mogą być.

Czytałem różne tematy o monitorach w mniej więcej tym przedziale cenowym i sporo osób polecało AOC i2369Vm, ale też czytałem, że ma on spory problem z równomiernością oświetlenia niektórych części ekranu, co nie bardzo mnie satysfakcjonuję. Pewnie bez zakładania tego tematu bym go kupił, gdyby nie ten fakt.

Jaki monitor polecili byście do takiej kwoty, max 650zł? Znalazło by się coś takiego? :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hmm pierwszy słysze o tym co mówisz o AOC :P

Ja i tak wybrał bym tutaj AOC i2369vm który bije jakością obrazu praktycznie wszystko do ~700zł.

Monitor ma matryca AH-IPS o szerokich kątach widzenia, matowe pokrycie ekranu, w większości matowa obudowa, możliwość wyświetlania obrazu z urządzeń mobilnych (MHL), dobra jakość wykonania, wzorowy w tej klasie przebieg krzywej kolorów składowych oraz bardzo dobre opinie wśród użytkowników do tego producent daje aż 3 lata gwarancji to coś znaczy :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jeśli byś zrezygnował z tego DP to dochodzi równie dobry (jak nie lepszy): http://www.x-kom.pl/p/174080-monitor-lcd-led-23-lg-23mp65hq-p-czarny-ips-hdmi.html

PS Gdzieś wyczytał o AH-IPS w AOC'u ? :)

@Gajwer ja tam wolę specyfikacje producenta. W tym teście także jest PDF od producenta.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jeśli byś zrezygnował z tego DP to dochodzi równie dobry (jak nie lepszy): http://www.x-kom.pl/p/174080-monitor-lcd-led-23-lg-23mp65hq-p-czarny-ips-hdmi.html

PS Gdzieś wyczytał o AH-IPS w AOC'u ? :)

A tutaj :)

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/aoc-i2369vm-test.html

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...