Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mam siłownie, co mam robić?

Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam w domu atlas i ławeczkę + w uj dużo obciążenia.

Chcę się wkońcu wziąć pożądnie za mięśnie ale nie wiem jak ćwiczyć.

masa: 50-60 kg

wzrost: 176cm

jestem już troche "przypakowany" jak np. na wf w szkole patrze na innych to oni są połową ze mnie

w łapie jest 30cm

6 pak na klacie

cyce jak donice, gdy obejmuje je ręką to mam wrażenie że macam kobietę :)

ogólnie wszędzie widać mięśnie bo cwicze od 4 kl podstawowki tylko że tak na raty :)

tzn. bywa że w ciagu tygodnia robie troche pompek bywa też że przez miesiąc nic nie robię, bywa różnie :)

bądź co bądź mięśnie są, masa jest (chociaż przydałoby się więcej) i wszystko jest. Muszę tylko mieć jakiś plan ćwiczeń

na klate podnoszę 50 kg (wiem że mało ale ja nie ćwiczeń regularnie, a atlas i ławeczke mam dopiero od jakiegoś czasu

Proszę o pomoc w ułożeniu planu ćwiczeń. Nie przenoscie mnie na inne strony, wolę pomoc od ekspertów z MPC :)

Pozdr.

Opublikowano

@Weeq

Nie wiem ile waże bo nie mam wagi, nie stać mnie :)

ale można powiedzieć że waze ~60kg

30 cm w łapie bo bicki to ja mam od łepka. Mieszkam na wsi i tutaj życie wygląda całkiem inaczej niż w mieście tutaj jako dzieciak to ja się wspinalem po drzewach jak Tarzan, budowałem różne domki, nosiłem głazy jak Harcules itp.

PS. palenie fajek i treningi na siłowni = 0 rezultatów?

Opublikowano

@Weeq

Nie wiem ile waże bo nie mam wagi, nie stać mnie :)

ale można powiedzieć że waze ~60kg

30 cm w łapie bo bicki to ja mam od łepka. Mieszkam na wsi i tutaj życie wygląda całkiem inaczej niż w mieście tutaj jako dzieciak to ja się wspinalem po drzewach jak Tarzan, budowałem różne domki, nosiłem głazy jak Harcules itp.

PS. palenie fajek i treningi na siłowni = 0 rezultatów?

rezultaty są zawsze ale mniejsze bo nie dasz rady zrobić treningu na 100%, odkąd rzucilem pety o wiele lepiej mi sie trenuje

wejdz sobie na forum sfd, a nie pytasz na forum gdzie zaraz ktoś ci poleci splita, z początku robisz fbw, poszukaj przykładowych treningów tego typu i rób 

Opublikowano

@arabb

Cześć,
mam w domu atlas i ławeczkę + w uj dużo obciążenia.

Chcę się wkońcu wziąć pożądnie za mięśnie ale nie wiem jak ćwiczyć.

masa: 50-60 kg
wzrost: 176cm
jestem już troche "przypakowany" jak np. na wf w szkole patrze na innych to oni są połową ze mnie
w łapie jest 30cm
6 pak na klacie
cyce jak donice, gdy obejmuje je ręką to mam wrażenie że macam kobietę :)
ogólnie wszędzie widać mięśnie bo cwicze od 4 kl podstawowki tylko że tak na raty :)
tzn. bywa że w ciagu tygodnia robie troche pompek bywa też że przez miesiąc nic nie robię, bywa różnie :)
bądź co bądź mięśnie są, masa jest (chociaż przydałoby się więcej) i wszystko jest. Muszę tylko mieć jakiś plan ćwiczeń
na klate podnoszę 50 kg (wiem że mało ale ja nie ćwiczeń regularnie, a atlas i ławeczke mam dopiero od jakiegoś czasu

Proszę o pomoc w ułożeniu planu ćwiczeń. Nie przenoscie mnie na inne strony, wolę pomoc od ekspertów z MPC :)

Pozdr.

Opublikowano

176cm, 50kg. Skoro Ty uważasz, że przy takiej masie jesteś prsypakowany, to pogratulować Ci... 30cm w bicu to nic, sam mam 37 i dopiero to jakoś zaczyna wyglądać. 50kg na klatę, przy masie 70kg to bardzo mało. A kaloryfer jest na każdym chudym ciele. Pierw zacznij więcej jeść, niech Ci waga podskoczy, bo inaczej twoje treningi nie będą miały sensu.

Jasio90.png
Opublikowano

ekspertów z mpc xD

masz rację tutaj nie ma ekspertów :)

tylko same pionki.

Skoro mówię że podnoszę 5x 50kg przy masie 60 kg to nie pierdol mi że kłamie bo chyba wiem ile podnoszę tak?

Opublikowano

masz rację tutaj nie ma ekspertów :)

tylko same pionki.

Skoro mówię że podnoszę 5x 50kg przy masie 60 kg to nie pierdol mi że kłamie bo chyba wiem ile podnoszę tak?

może nie eksperci, ale na pewno ogarnięci w tej dziedzinie, chociaż 90% to noworodki i próbują robić za trenera. ;)

mpcforum to kompletnie zła droga jeżeli chodzi o ten kierunek sportu.. bądźmy szczerzy większość no ten.. jest przy kości , jak to gracze i tylko filozofują bo mają hantle w domu. do takich spraw polecam juniorsfd/sfd.pl.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...