Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dlaczego nie pisze się gier w Javie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś raczej błagać o to, żeby ludzie nie zadawali takich durnych pytań.

Strona serwerowa i brak różnicy na kilku milisekundach? Pomnóż to przez kilka tys. graczy w na prawdę popularnych grach mmo a dostaniesz całe zmarnowane sekundy. Ja nie wiem kto cię uczył programować, ale tam, skąd moja wiedza się wywodzi, największy nacisk na wydajność kładło się właśnie na stronę serwerową.

"u wut nigga" wtf? Za stary jestem, pisz 'po ludzku'.

Przeciętny tick w rpg oscyluje w granicach 500ms, jest to wystarczający czas na wywołanie skyrptów/pluginów dla dialogów,przycisków etc.

Języki 'skryptowe' dają nam możliwość dynamicznego programowania co jest bardzo przydatne w kwestiach po strone serwerowej.

Strona serwerowa wg. mnie powinna być dynamiczna, elastyczna i z możliwością łatwego dodania contentu bez dostępu do silnika.

Skupienie uwagi na wydajność powinno być po stronie klienta, dlaczego? proste, aby działał sprawnie na słabszych maszynach, maszynę serwerową można zawsze rozbudować i skalibrować pod wymagania kodu serwera.

Interesująca jest również twoja pewność własnych wypowiedzi odnośnie takich zagadnień w trakcie gdy twój kod to jeden wielki chaos.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Patrzysz na PGRa, co? Pierwszy program w javie. Mam świadomość, że na prawdę dużo tam jest do poprawy lub pełnego przeprojektowania a kod odpowiedzialny za budowanie okienek to po prostu masakra. Gdyby wraz ze świadomością pojawiły się jeszcze chęci i czas....

Ty chcesz dodawać content na zasadzie zmiany/rozbudowy np dialogów z npc? Czy na żywo dodawać/modyfikować np eventy, zmieniać ai itp? Bo do pierwszego to masz html i/lub jakiś python a drugie, jako coś, co jest uruchamiane niezwykle często, powinno być bezwzględnie napisane z pominięciem języka skryptowego.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

do pierwszego to masz html i/lub jakiś python a drugie, jako coś, co jest uruchamiane niezwykle często, powinno być bezwzględnie napisane z pominięciem języka skryptowego.

Enc tu zakończe nasza konwersacje.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Jest mi z tego powodu niezmiernie wszystko jedno.

EDIT: identyczne odczucia mam wobec warna za ten post.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...