Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić do MINECRAFT?

ZiomekWLKP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

* JEŻELI ZŁE MIEJSCE, TO PROSZE O PRZENIESIENIE LUB ZAMKNIĘCIE Z WIADOMOŚCIĄ GDZIE DAĆ ;3 *

Hej!
Tak, mówie do ciebie.

Mam niestety już tysięczno letni komputer(5 lat)

I troche słabo mi chodzi ;c

A więc tak!
Zaraz ukarzą Ci się moje dane komputera pod nazwą
" Komputer: "
Prosiłbym Cię, żebyś opisał co mam ewentualnie zmienić..
Żeby shadery dobrze działały, i nie miałbym ścin, czy lagów.

Byłbym bardzo szczęśliwy, gdybyś powiedział co bym mógł sprzedać, i na co np. Wymienić.

Niestety, mogę wykorzystać tylko 200 zł, ale i tak kiedy indziej coś dokupie.
Chce tylko dowiedzieć się, co mam kupić ( Jedną lub kilka rzeczy żeby dobiło do 200 zł ) Żeby mój minecraft...
Nie zacinał się, oraz nie lagował na shaderach.

Prosiłbym, żeby było opisane, co mam kupić
" KUP: "
I zmieniając kolor czegoś najważniejszego, czyli co doda najwięcej fps.

UWAGA: SPRZĘT, NIE MA BYĆ ULTRA ZAJEFAJNY. MA ON BYĆ, TAKI KTÓRY PODZIAŁA NA ŚREDNICH USTAWIENIACH, I W MINECRAFT 

Komputer:
PROCESORY:  Intel® Core™2 Dou CPU  ( Tu coś piszę, nie wiem czy to pisać ) 2.33 GHZ
GB: 2 Gb
KARTA GRAFICZNA: Intel® G41 Express Chipset

Opublikowano

Dokup ramy  około 2 to razem będziesz miał 4, dopisz do mc 2-3gb ramu i git ;)

@Edit mam gorszy od twojego i gram bez "lagów" ale niemam  shaderów

Opublikowano

Dokup troche ramu, tak z 2gb

Zmien karte graficzna, zeby pociagnac shadry. Do 200 zl bedzie trudno znalec karte ktora wyciagnie z shaderami bez lagow.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Teraz to na takim kompie zbytnio nei pograsz. Na serwerze będzie wolno wczytywało chunki i wgl lipa. Bardziej się opłaca już lepszą grafike a na procesorze zaoszczędzić troche. No i RAM to tez podstawa. Bez ram co jakoś czas cię będzie wywalać bo będzie OUT OF MEMORY

Opublikowano

Wszyscy mają racje kupić ram 2gb (zależy jakie mocne shadery bo może będziesz potrzebować nawet 4), procesor może być, karte graficzną trzeba kupić, można ją też podkręcić, ale to jest ryzykowne, więc jeżeli znajdziesz i się z tym zapoznasz to możesz podkręcać. Myślę że za 200 zł ciężko będzie znaleźć dobrą kartę graficzną, dla mnie też ram nie tani jak na taką cene. Życzę ci najlepszych shaderów za siedmioma biomami i dziesięcioma kratkami ^_^

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszyscy mają racje kupić ram 2gb (zależy jakie mocne shadery bo może będziesz potrzebować nawet 4), procesor może być, karte graficzną trzeba kupić, można ją też podkręcić, ale to jest ryzykowne, więc jeżeli znajdziesz i się z tym zapoznasz to możesz podkręcać. Myślę że za 200 zł ciężko będzie znaleźć dobrą kartę graficzną, dla mnie też ram nie tani jak na taką cene. Życzę ci najlepszych shaderów za siedmioma biomami i dziesięcioma kratkami ^_^

Dziękuje :))

PS: Czy podałbyś link'a do dobrej karty graficznej?

Będę na nią zaoszczędzać, btw. - dam Ci za link'a naj - lub komuś innemu, kto napisze prędzej :)

Opublikowano

­

Dziękuje :))
PS: Czy podałbyś link'a do dobrej karty graficznej?
Będę na nią zaoszczędzać, btw. - dam Ci za link'a naj - lub komuś innemu, kto napisze prędzej :)

Taki może taki(nie wiem, patrzyłem tylko na pojemność na 100% nie jestem pewien):

Karta graficzna Gainward GeForce GT 720, 2GB DDR3

link: http://allegro.pl/karta-graficzna-gainward-geforce-gt-720-2gb-ddr3-i5157232227.html

Nie wiadomo czy będzie to twojej płyty pasować, sam może sprawdź czy dobre.

Opublikowano

­

Taki może taki(nie wiem, patrzyłem tylko na pojemność na 100% nie jestem pewien):

link: http://allegro.pl/karta-graficzna-gainward-geforce-gt-720-2gb-ddr3-i5157232227.html

Nie wiadomo czy będzie to twojej płyty pasować, sam może sprawdź czy dobre.

Można na tobie polegać, - Zgłoszę się jak będę czegoś potrzebować - tym czasem daje naj.

Opublikowano

Teraz to na takim kompie zbytnio nei pograsz. Na serwerze będzie wolno wczytywało chunki i wgl lipa.

To bardziej zależy od lącza serwera jak i naszego dysku. ;)

Nie znam się jakoś specjalnie na kartach graficznych, ale nie kupuj tego szajsu. Jak zobaczysz jakąś różnicę to będzie cud. Shadery?  xD  xD  xD. Już lepiej poszukać jakieś używanej i mieć dużą lepszą wydajność za mniejszą cenę. Podaj również swój zasilacz, bo chyba nie chcesz mieć grilla. Możesz poszukać używanego ramu, ale może bardziej opłaca się kupić również jakiś używany procesor z w miarę porządną integrą? Chyba, że rzeczywiście masz w miarę ok zasilacz. :P

Opublikowano

Za chiny nie zamawiaj szajsu jakim jest Gt 720, broń boże!! Jeżeli jesteś aż tak zdesperowany to kup jakąś używaną GTS 250. Mógłbyś też dokupić 2gb ramu 

Ludzkie zachowanie tak na prawdę zależy od postrzegania świata oraz wychowania danej osoby .

Wszystko da się kontrolować, trzeba tylko to umieć .

Opublikowano

Jak ty za 200zł chcesz zrobić kompa pod shadery? Zapomnij, minimum pójdzie 1000zł na wszystko. Nie wiemy nawet jaki masz zasilacz. Po kupnie chcesz od razu stracić wszystko co masz? Ja Ci napisze części, na których pograsz na shaderach +60 fpsów, lecz koszt to około 1200zł. Zrobisz co chcesz.

Karty:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r7-260x-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-d-dvi-i-dp-box-r7-260x-2gd5-ocv1-659691/

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

Wybierz sobie, obie testowałem i shadery ultra chodziły jak nóż po maśle

Ram:

http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/

Jakbyś mógł to kup dwie takie zamiast swojej jednej.

Zasilacz:

Najtańszy zasilacz co będzie miał 600W, karty wymagają bodajże 500W ale zapas mocy musi być.

Jak będziesz miał już znowu wyższy budżet to kup sobie jakąś i3 lub i5. Na takim sprzęcie pograsz sobie w gry na wysokich/ ultra i przy okazji shadery będą płynnie działać. Jedyne co mogłem zrobić to podać Ci taką wersje. Zrobisz jak chcesz ale i tak pewnie cena Cię odstraszy i zostaniesz przy wooden kompie =P

Opublikowano

Jak ty za 200zł chcesz zrobić kompa pod shadery? Zapomnij, minimum pójdzie 1000zł na wszystko. Nie wiemy nawet jaki masz zasilacz. Po kupnie chcesz od razu stracić wszystko co masz? Ja Ci napisze części, na których pograsz na shaderach +60 fpsów, lecz koszt to około 1200zł. Zrobisz co chcesz.

Karty:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r7-260x-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-d-dvi-i-dp-box-r7-260x-2gd5-ocv1-659691/

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

Ram:

http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/

Zasilacz:

Najtańszy zasilacz co będzie miał 600W, karty wymagają bodajże 500W ale zapas mocy musi być.

Jak będziesz miał już znowu wyższy budżet to kup sobie jakąś i3 lub i5. Na takim sprzęcie pograsz sobie w gry na wysokich/ ultra i przy okazji shadery będą płynnie działać. Jedyne co mogłem zrobić to podać Ci taką wersje. Zrobisz jak chcesz ale i tak pewnie cena Cię odstraszy i zostaniesz przy wooden kompie =P

Wyraźnie napisał, że ma do dyspozycji 200zł, a ty podajesz mu karty za 700zł.  xD Zresztą jak kupi najtańszy zasilacz 600w to po kilku dniach będzie miał grilla.

Opublikowano

Wyraźnie napisałem, że nie złoży nic do 200zł :) + Ja mam kupiony najtańszy zasilacz 600W przy lepszym sprzęcie i grilla nie widać, temperatura nie przekracza 55 stopni :)

Opublikowano

Wyraźnie napisałem, że nie złoży nic do 200zł :) + Ja mam kupiony najtańszy zasilacz 600W przy lepszym sprzęcie i grilla nie widać, temperatura nie przekracza 55 stopni :)

Temperatura ma tu mało co wspólnego. Masz pewnie nowy komputer albo po prostu szczęście. Tanie zasilacze mają bardzo małe napięcie na linii 12v i ogólnie ich kondensatory są nikłej jakości.

Opublikowano

Chyba ja mam słabego kompa, a nie ty: dysk ma tyko 20 GB, RAM jakieś 758 MB i tyle Hz, że gra musi mieć bardzo małe wymogi by czysto działać. A sam komp to chyba ma min. 7 lat (nie wiem, bo dostałem go od znajomego). Wspominałem, że ma niedziałającą karte dźwiękową? (podejrzewam, że to przez reinstalacje systemu)

Opublikowano

* JEŻELI ZŁE MIEJSCE, TO PROSZE O PRZENIESIENIE LUB ZAMKNIĘCIE Z WIADOMOŚCIĄ GDZIE DAĆ ;3 *

Hej!

Tak, mówie do ciebie.

Mam niestety już tysięczno letni komputer(5 lat)

I troche słabo mi chodzi ;c

A więc tak!

Zaraz ukarzą Ci się moje dane komputera pod nazwą

" Komputer: "

Prosiłbym Cię, żebyś opisał co mam ewentualnie zmienić..

Żeby shadery dobrze działały, i nie miałbym ścin, czy lagów.

Byłbym bardzo szczęśliwy, gdybyś powiedział co bym mógł sprzedać, i na co np. Wymienić.

Niestety, mogę wykorzystać tylko 200 zł, ale i tak kiedy indziej coś dokupie.

Chce tylko dowiedzieć się, co mam kupić ( Jedną lub kilka rzeczy żeby dobiło do 200 zł ) Żeby mój minecraft...

Nie zacinał się, oraz nie lagował na shaderach.

Prosiłbym, żeby było opisane, co mam kupić

" KUP: "

I zmieniając kolor czegoś najważniejszego, czyli co doda najwięcej fps.

UWAGA: SPRZĘT, NIE MA BYĆ ULTRA ZAJEFAJNY. MA ON BYĆ, TAKI KTÓRY PODZIAŁA NA ŚREDNICH USTAWIENIACH, I W MINECRAFT 

Komputer:

PROCESORY:  Intel® Core™2 Dou CPU  ( Tu coś piszę, nie wiem czy to pisać ) 2.33 GHZ

GB: 2 Gb

KARTA GRAFICZNA: Intel® G41 Express Chipset

Kartę.

ypvrNww.png

Opublikowano

Karty:

Ram:

Zasilacz:

Wszystko co podales jest ok, ale nie potrzebny mu jest az tak mocny zasilacz. Wystarczy mu 530W od thermaltake. Wiecej nie zuzyje

6770714055827651007269.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...