Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co inwestować, by lepiej bocić?

Gość Anekito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Aktualnie latam Aegisem.

Mam 50 000 uridium.

Co kupić:

1) Hala w hangarze (50k URI), Spearhead na aukcji i nim latać.

2) Kupić PETa i niech zbiera ze mną skrzynki (potem wiadomo - kamyk na wrotach).

3) Inwestować w PP (mam na razie 16) i iść w grube lasery/lepsze nagrody ze skrzynek.

4) Inna opcja?

Mam też parę pytań:

Czy PET też ma niewidkę?

Ile kosztuje paliwo do PETa?

Ile tak naprawdę wydam na PETa, by mógł spokojnie zbierać Boxy i zarabiać na siebie (50k URI PET + jakieś protokoły czy mechanizmy)?

Dziękuję za pomoc.

Lajki czekają.

Opublikowano

Moim zdaniem PET + zbieracz kamyków na conajmniej 2 lvl i lataj na palladium i rób zety

Pet ma niewidke, wtedy kiedy ty, ale na palladium nie ma

Paliwo jest tanie, ale jak używasz go z dużą ilością mechanizmów na pokładzie i często używasz naprawy combo, to szybko bedzie znikać

Opublikowano

Moim zdaniem PET + zbieracz kamyków na conajmniej 2 lvl i lataj na palladium i rób zety

Pet ma niewidke, wtedy kiedy ty, ale na palladium nie ma

Paliwo jest tanie, ale jak używasz go z dużą ilością mechanizmów na pokładzie i często używasz naprawy combo, to szybko bedzie znikać

Ja tylko latam po boxy.

Wtedy się PET opłaca, czy lepsza jest inna opcja?

edit:

Nie latam na mapach PvP.

Opublikowano

Jeśli masz podwajacz to boxy są okej, ale palladium i tak jest bardziej opłacalne, nie obronisz sie przed wrotami, to koniczecność w tej grze

Priorytetem powinno byc dla ciebie zrobienie 24PP, no i oczywiście zety aż do kompletu havoców i przy okazji pewnie ze skrzynek apisa sobie złożysz

Opublikowano

Jeśli masz podwajacz to boxy są okej, ale palladium i tak jest bardziej opłacalne, nie obronisz sie przed wrotami, to koniczecność w tej grze

Priorytetem powinno byc dla ciebie zrobienie 24PP, no i oczywiście zety aż do kompletu havoców i przy okazji pewnie ze skrzynek apisa sobie złożysz

Nie mam konta permium, podwajaczy ani nic innego.

Chcę po prostu zbierać boxy.

Nie mam czasu na GG, ale powoli coś wpada ze skrzynek.

Co polecacie w takim razie? PET się opłaci? Może lepiej Spearheada (szybkość), lub latać dalej Aegisem i wszystko rzucić w PP?

Opublikowano

Pet zbieracz 3 leć na pvp swoją czyli np. jesteś z eic lecisz na 4-2. Co do spearhead'a możesz kupić puźniej ponieważ jest szybszy dzięki czemu pet szybciej lata. No i klikacza niewiem czy masz jak nie to załatw sobie jak będziesz miał zbieracza 3 w pecie to możesz puszczać na noc. Mi osobiście przez noc jeśli nikt nieubije mnie ani peta to zarabiam około 15k uri i około 100 - 150 energi, puszczam o godzinie 23 a wyżuca mnie o 5 rano (reset servera) czyli 6 godzin niecałe i 15k bez podwajaczy ani pp

Opublikowano

jak będziesz miał zbieracza 3 w pecie to możesz puszczać na noc.

To muszę aż do trzeciego poziomu to wykupić?

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie.

Co dokładnie muszę zrobić z PETem, by miał zbieracza 3?

Wbić mu jakiś poziom? Zakupić jakieś skrypty do niego, czy coś?

EDIT:

Edytowanego postu nikt nie zauważy.

Opublikowano

Aby mieć zbieracza na lvl 3 musisz wbić petowi 8 lvl jeśli chcesz zbieracza na 1 lvl możesz go kupić odrazu po kupieniu peta lecz jest to nieopłacalne jeśli chcesz mieć zbieracza 2 lvl musisz mieć peta 4 lvl. Moim zdaniem najlepiej kupić zbieracza 3 i puźniej dokupywać protokoły radarowe aby miał większy zasięk zbierania

Opublikowano

Aby mieć zbieracza na lvl 3 musisz wbić petowi 8 lvl jeśli chcesz zbieracza na 1 lvl możesz go kupić odrazu po kupieniu peta lecz jest to nieopłacalne jeśli chcesz mieć zbieracza 2 lvl musisz mieć peta 4 lvl. Moim zdaniem najlepiej kupić zbieracza 3 i puźniej dokupywać protokoły radarowe aby miał większy zasięk zbierania

Tak też uczynię, dziękuję.

Kupiłem PETa oraz protokół zbierający po niższej cenie (akurat miałem 50k uridium). Nawet teraz fajnie zbiera.

Temat można zamknąć.

Raz jeszcze dziękuję za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...