Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [WWW] Statystyki pod FunnyGuilds.

gredier

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ThePablo1720

postaram się dzisiaj to dodać. Nie jest to trudne ale brak czasu także wiesz... :D Może wieczorem wrzucę update. Co do revo to napiszę oddzielny skrypt by się nie bugowało nic.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Jak dla mnie skrypt taki sobie. Może się komuś przyda :) Jest też druga kwestia,  że sam mam zamiar napisać skrypt, a raczej program (PHP to język programowania!) obsługujący statystyki dla różnych pluginów. 

Opublikowano

Jakbys dodał jeszcze formularz kontaktowy, newsy oraz "panel admina" było by lepsze niż płatne od kukubaczka :P

Opublikowano

@ThePablo1720 Właśnie teraz są funkcje jak u kukubaczka (tak to ten noob sprzedaje coś co nie jest warte nawet złotówki) prócz wyszukiwania gildii/graczy. Dodam to wieczorem. Także dużej różnicy w działaniu jego a mojego skryptu nie widzę. Dodatkowo kolejnym pośmiewiskiem jest płacenie za kolejne updaty u niego... i co kupisz wersję 1 a 2 z naprawionymi bugami musisz znów zapłacić haha on jest śmieszny i tyle. Nie polecam od niego kupować skoro teraz jest darmowy :D 

Opublikowano

Ogółem strona od kodu wygląda ładnie,ale css jest takie 4/10 polecam.  =3

Please!

function stopka() {
	$stopka = 'Gredier';
	if($stopka == 'Gredier') {
		echo 'Design & coding © by Gredier';
	} else {
		echo '<font color="red">Złamałeś prawa autorskie! Email został wysłany do autora!</font>';
        }
}
Opublikowano

@Lord Tytan

chciałbyś by ktoś kradł twoją prace? Jakoś trzeba mieć na niektóre dzieci sposób :D CSS to nie moja bajka :) Ja tylko jestem koderem.

@FallingCookie

jak kto woli co kto lubi. On daje płatne a ja darmowe także nie wiem po co narzekać :D

Zrobisz demo stronki ? 

Nie mam hostingu by zrobić live demo. 

Opublikowano

Nawet już dzieci umieją zajebać już strony.
Wystarczy usunąć 8 linijek.

css w moim wykonaniu też ssą, dlatego mamy bootstrap'a :D

Opublikowano

Opublikowano

@lvlfun

Jak już wspominalem nie jestem grafikiem lecz koderem. Jak znajdę trochę czasu to przepisze to na bootstrap.

Opublikowano

@lvlfun

Jak już wspominalem nie jestem grafikiem lecz koderem. Jak znajdę trochę czasu to przepisze to na bootstrap.

Chciałeś chyba powiedzieć, że napiszesz od nowa. Po za tym po przeglądnięciu tego to ten kod jest strasznie niechlujny ;/

Opublikowano

Wow, postarałeś się tylko mógłbyś zmienić design strony nie jest za ciekawy, strone może zrób coś w stylu skafa lub kukubaczek.

WiESZ JEST TAKA OPCJA, ŻE MÓGŁBYŚ DAĆ LiKE  <3 

Opublikowano

Chciałeś chyba powiedzieć, że napiszesz od nowa. Po za tym po przeglądnięciu tego to ten kod jest strasznie niechlujny ;/

Mhm powiedz, po co dla kilku funkcji pisać mega dużo linijek... Jest to darmowe powtarzam. Płatne masz od kukubaczk-a i na pewno tam będziesz miał ladniej kod ułożony.

Polak to taki cwaniak, że czy to płatne czy darmowe to i tak mu nie odpowiada...

Aktualnie przepisuje kod by był ladniejszy oraz styl

Opublikowano

Mhm powiedz, po co dla kilku funkcji pisać mega dużo linijek... Jest to darmowe powtarzam. Płatne masz od kukubaczk-a i na pewno tam będziesz miał ladniej kod ułożony.

Polak to taki cwaniak, że czy to płatne czy darmowe to i tak mu nie odpowiada...

Aktualnie przepisuje kod by był ladniejszy oraz styl

To, że darmowe to jedno, a że niechlujne to drugie. Masz sporo bezsensowego kodu i ogólnie piszesz na dość niskim poziomie - mieszasz kilka rodzajów programowania. Wygląda to tak jakbyś użył jakiś poradników z sieci i przeklepał z nich kod, a potem dodawał kolejne inne funkcje na podstawie innych poradników.

Najbardziej dobijające w kodzie:

<? #File: index.class.php ?>

<?php
function includepage()
{
	$go = $_GET['p'];
	if(!empty($go)) 
	{
		if(is_file("page/$go.php"))
		{
			include "page/$go.php";
		}
		else
		{
			echo "<br /><b>404 not found</b>";
		}
	}
	else
	{ 
	include "page/start.php";  
	}
}
function stopka()
{
	$stopka = 'Gredier';
	if($stopka == 'Gredier')
	{
		echo 'Design & coding © by Gredier';
	}
	else
	{
		echo '<font color="red">Złamałeś prawa autorskie! Email został wysłany do autora!</font>';
	}
}
?>

W funkcji "stopka()" definiujesz zmienną tuż przed if i w nim ją porównujesz. Przecież to oczywiste, że wyrażenie if zawsze będzie prawdziwe w tym wypadku, więc ten kod nie ma sensu. Do tego trzymasz te funkcje w pliku index.class.php, sugerując na programowanie obiektowe, a cały Twój kod po za przekopiowaną z sieci klasą od MinecraftQuery jest pisany strukturalnie. Takich "szczegółów" w Twoim kodzie jest od groma, ale nie będę się rozpisywał, bo więcej by tego było jak Twojego kodu :P

@Edit

Jak skończę z serwerem Adult to napiszę taki program od zera :) Zastanawiam się jedynie czy totalna bezpłatność i możliwość rozpowszechniania kodu wyjdą mi na dobre. Zaraz ktoś przekopiuje go i powie, że to jego ;/

Opublikowano

@Warwarin

Po to była ta stopka() w poprawce tego nie będzie. Dużo kodu już skasowalem i sam zauważyłem, że sporo zbędnego kodu napisałem...

Opublikowano

@Warwarin

Po to była ta stopka() w poprawce tego nie będzie. Dużo kodu już skasowalem i sam zauważyłem, że sporo zbędnego kodu napisałem...

Kod funkcji "stopka()" nie ma sensu ani celu. Równie dobrze mogłeś napisać:

# (...)

if ("Gredier" == "Gredier") {
        echo "blablbla";
        // Komunikat zawsze się wyświetli....
    } else {
        echo "blablach";
        // Komunikat nigdy się nie wyświetli, więc po co tworzyć warunek?
    }

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...