Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skanowanie komputera w poszukiwaniu keyloggera.

DroniC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio z tibia-wiki.net ściągnąłem ''flasha'', który był keyloggerem. Straciłem całe eq itp. Moim pytaniem jest czym przeskanować komputer żeby mieć pewność że keyloggera już nie mam i czy po formacie jest 100% pewności że keylogger się nie zachowa na dysku ? ;] Dz.

Opublikowano

Witaj DroniC formatując dysk systemowy czyli tam gdzie masz zaisntalowanego windowsa w 100% eliminujesz dzialanie keylogera, jednak jezeli na innym dysku jest ten keyloger w fazie .exe ( nie odpalony ) to póki nie odpalisz tego pliku twoj system jest czysty, innymi slowy keylogger nie moze sie "Zapisac" na innym dysku, lecz zrodlo tego keylogera tak,

formatujac dysk systemowy oraz usuwajac exek z keylogerem  masz 100% czysty system.

( keylogger zwykle sie odpala przy rozruchu systemu ) formatujac dysk z systemem - rozruch mamy czysty

odpowiadajac na twoje pytanie czy po formacie dysku systemowego mamy 100% pewnosc iz keylogger przestal dzialac, istniec etc brzmi:

-tak.

Opublikowano

Dzięki. Chciałbym jeszcze wiedzieć jaki program poza anti-malwarem wykrywa takie syfy jak keylogger :D

Najlepszą obroną jest atak.

Idź do działu komputery, szczerze? To nie ma nic wspólnego z Tibią.

Jeżeli chcesz szybko to start>cmd>netstat -ano, więcej poradników masz na internecie pod hasłem "Jak usunąć keylogger'a".

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...